یاسمین منطقی
خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی، ایرنا، روز گذشته با طرح اتهامات گسترده ای علیه شمار قابل توجهی از فعالان حقوق زنان در ایران، به توصیه برخورد «انقلابی» با فعالان جنبش زنان در ایران پرداخت و نوشت: «حجت بر ما تمام است … باید دین خود را به انقلاب اسلامی ایران ادا کنیم و در این راه، تنها به دلیران و دریادلانِ انقلابی محتاجیم.»
تهدید روشنفکران و فعالان زنان و حقوق بشر در ایران در حالی صورت گرفت که روزنامه کیهان نیز چهارشنبه طی سرمقاله خود به بهانه بهانه مخالفت با تعلیق اجرای مجازات سنگسار مدافعان و فعالان حقوق بشر در ایران را «پیاده نظام دشمن» و «ستیزه جو با نظام» معرفی کرد.
فتوای قتل فعالان حقوق زنان
چهارشنبه 23 مرداد خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی ایرنا که تحت مدیریت مستقیم دولت محمود احمدی نژاد اداره می شود، با انتشار اتهاماتی سنگین علیه فعالان حقوق زنان خواستار برخورد شدید با فعالان جنبش زنان در ایران شد.
خبرگزاری دولت اتهامات و فتوای قتل زنان را به نقل از پیام فصلی نژاد که از وی به عنوان «پژوهشگر موسسه کیهان» نامبرد منتشر کرد. فضلی نژاد که به شهادت بسیاری از فعالان مطبوعاتی در ایران در گذشته به عنوان خبرچین سعید مرتضوی فعالیت می کرد، و در جریان بازداشت سیامک پورزند و نویسندگان سینمایی، بازداشت روزنامه نگاران اقتصادی ،و پرونده وبلاگ نویسان نقش فعالی داشت در ماه های اخیر بیان بخشی از پرونده سازیهای محفل امنیتی کیهان را بر عهده گرفته است.
در متن اتهامات انتشار یافته از سوی این خبرگزاری، شیرین عبادی برنده نوبل صلح چون هفته های گذشته به عنوان هدف اول انتخاب شده است.
این خبرگزاری ادعا کرده که شیرین عبادی طی سخنرانی خود در اسپانیا که با حضور دبیر کل سازمان ملل برگزار شده خواستار«به رسمیت شناختن حقوق همجنسگرایان»، «تلاش برای استیفای حقوق بهائیان»، «لغو مجازات اعدام»، «تجمیع نیروی اصلاح طلبی برای دگرگونی ایران از طریف جنبش فمینیستی»، «برگزاری رفراندوم برای تغییر نظام»، «حذف احکام اسلامی»، «ارائه تفسیری نو از دین اسلام»، «آموزش فرهنگ دموکراسی غربی برای زنان» و لغو حجاب» شده است.
خبرگزاری دولتی ایرنا در ادامه با ربط دادن فعالیت های رسازمان ملل و از جمله فعالیت همایش جهانی «ائتلاف تمدن ها» که تحت نظر و مدیریت سازمان ملل برگزار می شود نوشته: «ائتلاف تمدن ها اقدام برای افزایش درک متقابل میان فرهنگ های مختلف و همچنین مبارزه با افراط گرایی و افکار متعصبانه است» اما با وجود ادعا کرده که این بخش از فعالیت ها سازمان ملل با «طرح خاورمیانه بزرگ» امریکا مربوط است.
فعالان حقوق زنان و روشنفکران ایرانی که خبرگزاری دولت از آنها با عنوان «روشنفکران مخملی» و «روشنفکران مرتجع دینی و سکولار» نام برده، در این متن متهم شده اند که «برای پیشبرد طرح خاورمیانه بزرگ» به امریکا می گویند «به جای انداختن بمبهای خوشهای، جنبشهای فمینیستی را حمایت مالی کند».
ارگان رسمی دولت همچنین کمپین یک میلیون امضا را که از نزدیک دو سال پیش تاکنون با هدف جمع اوری امضآئ و ارائه آن به مقامات جمهوری اسلامی جهت تغییر قوانین زن ستیز فعالیت می کند به عنوان یکی از تهدیدات علیه جمهوری اسلامی نام برده و این کمیپن را متهم به «جنگ براندازی زنانه» کرده است. ایرنا در همین راستا ادعا کرده که «ایالات متحده بیشتر توان اقتصادی و سیاسی خود را برای انقلاب مخملی در ایران، خرج پروژه موسوم به جنبش زنان میکند.»
در ادامه مطلب خبرگزاری جمهوری اسلامی، شیرین عبادی، مهر انگیز کار، شهلا شرکت، سیسمین بهبهانی، منیرو روانی پور، رخشان بنی اعتماد، تهمینه میلانی، پوران درخشنده و جعفر پناهی به عنوان حامیان کمپن یک میلیون امضاء متهم شده اند که «به جریان امریکایی علاقه نشان داده اند.» در متن اتهامات انتشار یافته از سوی خبرگزاری دولت همچنین شهرنوش پارسی پور و فاطمه صادقی نیز به اتهاماتی مشابه مورد اتهام قرار گرفته اند.
این خبرگزاری از بابک احمدی به عنوان«روشنفکر ماسون زده» و« نظریه پرداز کمپین یک میلیون امضا» نامبرده و وی را متهم کرده که «در اسفند 1385 با سایت کمپین مصاحبه می کند و با استهزاء فلسفه حقوق زن در اسلام مدعی می شود که حکومت ایران به طور منظم مرتکب خشونت علیه زنان می شود و باید این حکومت را از میان برد.»
«مرکز فرهنگی زنان» از موسسات نزدیک به جنبش زنان در ایران یکی دیگر از مراکزی است که خبرگزاری رسمی دولت اتهاماتی را متوجه آن کرده است. این خبرگزاری با نام بردن از تعدادی از فعالان جنبش زنان چون پروین اردلان، شهلا لاهیجی، منصوره شجاعی، طلعت تقی نیا و فرناز سیفی آنها را به «دست داشتن در انقلاب مخملی» و «آموزش انقلاب مخملی» متهم کرده است. ایرنا همچنین جوایز بین المللی اولاف پالمه برای پروین اردلان و «جایزه آزادی نشر » برای شهلا لاهیجی که از سوی اتحادیه بین المللی ناشران به وی اهدا شد را «جوایز پیاده نظام های ایالات متحده در ایران برای پروژه ناتوی فرهنگی» توصیف کرده و لاهیچی را متهم کرده که با انتشار کتاب «جامعه مدنی، مبارزه مدنی» در سال 86 «راهبردهای براندازی نرم نظام» را ترویج کرده است. روشنک داریوش مترجم و عضو کانون نویسندگان ایران که در سال 81 در گذشت از سوی خبرگزاری دولت به عنوان یکی از منابع مالی مرکز فرهنگی زنان معرفی شده است.
خبرگزاری دولت در ادامه اتهامات سنگین خود به فعالان جنبش زنان، شادی صد و محبوبه عباسقلی زاده را نیز در فهرست عوامل بیگانه قرار داده: شادی صدر به دریافت پول از موسسه هیفوس برای «موسسه راهی» یک موسسه قانونی آموزش و حمایت از زنان در ایران متهم شده و محبوبه عباس قلی زاده به خاظر تلاش برای تدوین «منشور زنان» و همکاری با مجله زنان مورد تخطئه قرار گرفته است.
شماری از فعالان ایرانی حقوق زنان در خارج از کشور نیز در میان افراد مورد تهدید خبرگزاری دولت قرار دارند. فرح کریمی نماینده سابق پارلمان هلند یکی از زنانی است که خبرگزاری دولت وی را به خاطر تلاش برای تصویب «بودجه پلورالیسم رسانه ای» در پارلمان هلند به تلاش برای براندازی جمهوری اسلامی متهم کرده است.
خبرگزاری دولت همچنین به ادعای اینکه«سازمان مجاهدین خلق»، و سازمان فدائیان خلق از کمپین یک میلیون امضاء حمایت کرده اند» فعالان جنبش زنان را متهم به «صبغه تروریستی» کرده و نوشته که این حمایت« این شائبه را تقویت می کرد که کمپین یک میلیون امضاء که اکنون نهادی برای تجمیع نیروی براندازی زنانه محسوب می گردد، حامی رویکردهای تروریستی نیز باشد.»
این خبرگزاری که اولین بار چند ماه قبل اتهامات مشابهی به هانا عبدی و روناک صفار زاده دو دختر فعال حقوق زنان در سنندج وارد کرده بود،باردیگر این اتهامات را نیز تکرار کرده است.
خبرگزاری دولت با چنین فهرست بلندی از اتهامات، صراحتا هشدار داده که «امروز با وجود راه ربانی امام خمینی و رهبری فرزانه انقلاب اسلامی ایران، حجت بر ما تمام است.»
ارگان رسمی دولت با لحنی تهدید آمیز نتیجه گرفته: «یکبار برای همیشه، در هنگامهای که وقاحت روشنفکران مرتجع و دیگر شوالیه های ناتوی فرهنگی به اوج خود رسیده، باید دین خود را به انقلاب اسلامی ایران ادا کنیم و در این راه، تنها به دلیران و دریادلانِ انقلابی محتاجیم.»