نادرایرانی
ویژه نامه سیاسی روزنامه اعتمادکه پنج شنبه هرهفته منتشر می شد، به علت فشارهای مختلف سیاسی با استعفای دستجمعی دست اندرکاران این نشریه تعطیل شد. این دومین تیم ویژه نامه است که بر اثر افزایش محدودیت ها مجبور به کناره گیری شده است.
تیم دوم رویداد (ویژهنامه پنجشنبههای روزنامه اعتماد که توسط امیر حسین مهدوی اداره میشد) با گذاشتن سه شعر از سعدی به جای سرمقاله همیشگی از این نشریه خداحافظی کردند.به گزارش سایت انجمن صنفی روزنامه نگاران ایران، اگر چه سردبیر این ویژهنامه سخنی از خداحافظی در شماره آخر کاری خود با این ویژهنامه نگفت، اما محمد جواد روح ، روزنامه نگار شاغل در این ویژه نامه در یادداشتی با عنوان “یک کار ناتمام دیگر” نوشت:
”هفته قبل بود که امیرحسین مهدوی خبرم کرد هفته نامه اعتماد دارد به آخر خط می رسد. توضیحاتی هم داد که لابد اگر خودش صلاح بداند، می نویسد و با شما هم در میان می گذارد. هر چه بود، این نتیجه را به دستم داد که از نظر او - که بسیار بیش از من درگیر کار نشریه بود- این کار دیگر ادامه یافتنی نبود.“
امیر حسین مهدوی هم در گفت وگویی کوتاه با سایت انجمن ضمن ابراز رضایت از توافقات مالی با دست اندرکاران اصلی نشریه گفت: “ما مشکل مالی نداشتیم و از بهمن سال گذشته که من کار را به دست گرفتم تا اواخر مرداد حق الزحمه تیم کاری و تحریری پرداخت شده است و به زودی مابقی پرداختها که مربوط به چند شماره اخیر است هم پرداخت خواهد شد.“
مهدوی اما علت اصلی کناره گیری از اعتماد را اختلاف سلیقه با دست اندرکاران این روزنامه درباره تقسیم کار داخلی روزنامه و نیز برخی اختلافات بر سر نوع مطالب کار شده دانست و افزود: “فشارهای وارده به قدری زیاد شده بود که در نهایت به جمع بندی رسیدیم که کار را ادامه ندهیم.“
پیش از این نیز دکتر بهروز بهزادی به علت سلیقه الیاس حضرتی، مدیرمسئول این روزنامه در حذف صفحه ها ، تحریریه را ترک کرده بود که با پادرمیانی خدابخش به تحریریه برگشت. الیاس حضرتی مستقیما از سوی دفتر هیات نظارت برمطبوعات ودادگاه مطبوعات مورد خطاب قرار گرفته و حذف مطالب مشخصی به وی دیکته شده بود.
نخستین برخورد جدی با روزنامه اعتماد زمانی صورت گرفت که درجریان مذاکرات هسته أی، تیترها ومواضع روزنامه ها دروزارت ارشاد و حوزه رسانه ها درنهاد ریاست جمهوری مورد ارزیابی قرارگرفت و آشکار شد اغلب روزنامه ها به غیر از تعدادی معدود از جمله روزنامه اعتماد گزارش البرادعی را دوپهلو دانسته و به نحوی درگزارش خود پیروزی در مذاکرات را منتفی دانسته بودند. این دست از مواضع منجر به آن شد که وزارت ارشاد صریحا اعلام کرد میزان یارانه به مطبوعات بستگی به مواضع نشریه ها و روزنامه ها نسبت به مواضع دولت دارد. در همین راستا اخیرا هیات نظارت برمطبوعات اعلام کرد که با توافق به عمل آمده چاپ سوم روزنامه همشهری تعطیل شد. براساس فشارهای وارده میزان تعطیلی روزنامه ها و نشریه ها منتقد دولت احمدی نژاد بیش از پیش درحال افزایش است.
دلایل کناره گیره تیم دوم
آنچه امیر حسین مهدوی “اختلاف سلیقه” دراداره نشریه هفتگی اعتماد به نام رویداد می نامد، از نظر یکی از نویسندگان این نشریه هفتگی، سانسور بی حدوحصر مطالب نام دارد. این نویسنده به روز می گوید تقریبا تمامی کسانی که با ما همکاری می کردند و یادداشت ومقاله می نوشتند از میزان سانسور به عمل آمده درمطالب ناراضی بودند.
وی می افزاید: با وارد شدن به زمان انتخابات این دست از سانسورها افزایش یافت و حالا می توانیم فضای انتخاباتی را فصلی جدید در وارد شدن به فضای سانسور بنامیم.
او ادامه می دهد: الیاس حضرتی حتی یادداشت ها و نوشته های نویسنده های مطرح در جناح اصلاحات را که نامی از خاتمی درآن برده شده بود سانسور می کرد و اجازه نمی داد که به طورمتعادل کاندیداها در هفته نامه مطرح شوند.
این خبرنگار می افزاید: الیاس حضرتی براثر فشارهای وارده ناشی ازعدم دریافت یارانه مطبوعات و همچنین فشارهای دادگاه مطبوعات و همچنین براساس تحلیلی که می گوید اصلاح طلبان افراطی فضا را به این نقطه رسانده اند ، اقدام به حذف نقطه نظرهای دیگران درباره خاتمی می کند. چنین شرایطی باعث شده تا تیراژ نشریه نیز صدمه جدی ببیند و کاهش یابد.“