موسوی: آرایش نظامی یعنی شکست و ترس

آرش بهمنی
آرش بهمنی

» ترس از تکرار راه‌پیمایی 25 خرداد، دلیل عدم صدور مجوز

میرحسین موسوی، یکی از کاندیداهای معترض به نتیجه انتخابات و از رهبران جنبش سبز، به مناسبت سال‌روز 25 خرداد و همچنین حملاتی که در روز گذشته، به بیوت آیات عظام منتظری و صانعی انجام شد، بیانیه‌ای صادر کرد. موسوی در این بیانیه با اشاره به اینکه “خودداری از صدور مجوز راهپیمایی برای روز ۲۲ خرداد بیش از هر چیز نشان دهنده ترس دولتیان از تکرار حماسه ۲۵ خرداد سال ۸۸ است” نوشته: “آرایش نظامی- امنیتی بی‌سابقه درتهران نشان می‌دهد که علی‌رغم یک سال سرکوب و حبس واستفاده یک‌سویه از صداوسیما و رسانه‌های دولتی و هزینه‌های هزاران میلیارد تومانی، تمامیت طلبان نتوانسته اند مردم را به صداقت و صحت عمل خود متقاعد سازند. که اگر می‌توانستند چه نیاز به این همه هزینه و لشگرکشی و دروغ پردازی؟!”

میرحسین موسوی و مهدی کروبی، روز بیستم خرداد، در بیانیه مشترکی، ضمن انتقاد از نهادهای مسوول برای عدم صدور مجوز راه‌پیمایی، اعلام کردند که در این روز راه‌پیمایی انجام نخواهد شد. گرچه این بیانیه موجب انتقاد برخی از گروه‌ها و شخصیت‌های سیاسی شد، اما سایت “کلمه”، نزدیک به میرحسین موسوی، در مطلبی از عزم نیروهای امنیتی برای سرکوب معترضان با خشونت هر چه بیشتر  خبر داد. پیش از آن برخی منابع خبری نیز اعلام کرده بودند که رهبر جمهوری اسلامی، دستور داده است که در صورت حضور معترضان در خیابان ها، “بساط فتنه باید به هر شکل ممکن از خیابان‌ها جمع شود.”

این سخنان به نشانه عزم حاکمیت برای سرکوب خونین معترضان تعبیر شد، اما با این حال و برغم بیانیه موسوی و کروبی در تهران و برخی از شهرهای کشور، اعتراضاتی انجام شد به نحوی که خبرگزاری ها، از بازداشت حدود 500 تن در این اعتراضات خبر داده اند.

اینک میرحسین موسوی در آستانه 25 خرداد، و برگزاری راهپیمایی میلیونی معترضان به تقلب در انتخابات، در بیانیه خود، با اشاره به “حمله به مردم و دانشجویان در روز ۲۲ خرداد و سپس حمله به دفتر مرجع بزرگوار حضرت آیت الله العظمی صانعی وحمله به دفتر حضرت آیت الله العظمی منتظری و توهین به جناب حجت الاسلام و المسلمین کروبی” می گوید: “[این حملات] از شدت بحران و اغتشاش فکری در میان مهاجمان خبر می‌دهد. ۲۲ خرداد ماه  امسال، مردم بهانه ای به دست دولتیان ندادند تا با آن پیامدهای ناشی از قطعنامه ۱۹۲۹ شورای امنیت را، که به دلیل سوءمدیریت و سیاست‌های عوام فریبانه بر سر کشور و ملت ما تحمیل شده است، بپوشانند و نیز عواقب اقدامات منافقانه و ظالمانه در مراسم روز ۱۴ خرداد را از یادها ببرند. ۲۲ خرداد بلوغ جنبش عظیم سبز را نشان داد و نشان داد که هر شهروند سبز هر جا که باشد، از خانه و اداره و محل کار و کارخانه و مدرسه و خیابان، با ابتکارات و خلاقیت، خود یک جنبش است.”

موسوی در بیانیه هجدهم خود، به برخی از خصوصیات جنبش سبز نیز اشاره می کند: “جنبش سبز آن آگاهی را دارد که به گونه ای عمل نکند تا تمامیت‌خواهان بتوانند پیامد سیاست‌های غلط خود را در زمینه‌های اقتصادی و فرهنگی و سیاسی و سیاست خارجی بپوشانند. امروز دولتیان بیش از همیشه محتاج حادثه سازی‌های هستند که بتوانند تبعات مصائبی را که بر سر کشور آورده اند از چشم‌ها پنهان نگه دارند. حمله به دفتر یک مرجع عالی‌قدر و یکی از شاگردان مورد علاقه و محبت حضرت امام (ره) ورود به مرحله جدیدی از این بحران‌سازی‌ها است. ولی آمران و عاملان این اقدام خطرناک بدانند که حمله به مراجع و هتک حرمت و زیرفشار قرار دادن آن‌ها تنها مشروعیت نظام را از بین می‌برد.”

موسوی با اشاره به حوادث تاریخی که منجر به وقوع انقلاب سال 57 شد، می افزاید: “آیا فراموش کرده اند حمله به بیت حضرت امام (ره) بود که زمینه برچیدن پایه‌های استبداد را در ۱۵ خرداد ۱۳۴۲ و سپس بهمن سال ۵۷ فراهم کرد و باز هم عبرت نمی گیرند؟ آیا با دانستن این تجربیات تاریخی است که بر شاخه می نشینند و بن می برند؟”

بیانیه موسوی در حالی صادر شده است که برخی از منابع خبری نزدیک به موسوی، خبراز تدوین “چارچوب جنبش سبز” از سوی وی می دهند. آن گونه که اعلام شده، موسوی به زودی جزوه خود را که می توان گفت مانیفستی برای حرکت جنبش سبز است، ارائه خواهد کرد.