مریم زمانی
یک روز پس از آنکه علی یونسی، وزیر اطلاعات دولت خاتمی در مصاحبهای از “حضور برخی مجرمان در پستهای کلیدی” سخن گفت و انکار هولوکاست توسط احمدینژاد را به “سود شدید اسرائیل” دانست، یکی از عناصر شاخص جناح حامی دولت به شدت به یونسی حمله و وی را متهم به کمک به اسرائیل کرد.
محمدعلی رامین که پیش از این به عنوان مشاور احمدینژاد شناخته میشد اما این موضوع به تازگی انکار میشود، در گفتوگو با یک سایت خبری به شدت به وزیر سابق اطلاعات حمله کرد و سخنان وی در نقد موضع احمدینژاد در انکار هولوکاست را “سخیف، غیر عقلایی، غیر واقعی و دور از بصیرت سیاسی” توصیف کرد.
بهکارگیری این لحن تند علیه یک منتقد عالیرتبه درونحکومتی، اگرچه بیسابقه نیست، اما با ادعاهای پیشین مسئولان دولتی و به ویژه شخص احمدینژاد مبنی بر تحمل منتقدان توسط دولت، در تعارض است. احمدینژاد چندی پیش، ابتدا در مجلس و سپس در یک سخنرانی استانی، گفته بود که: “برخی هر روز سر تا پای دولت را میشورند، اما ما کاری به آنها نداریم.“
وی گفت: “احمدینژاد با طرح بازخوانی هولوکاست تمام صهیونیستها را عصبانی کرده و نخبگان جوامع غربی را به چالش با صهیونیستها کشانده است. احمدینژاد توانسته یکی از پروندههای جنایی صهیونیزم جهانی علیه بشریت را بازگشایی کند… حال باید دید طرح این مباحث سخیف، غیر عقلایی، غیر واقعی و دور از بصیرت سیاسی برای چه کسانی سود دارد. این نداهای نابهنگام کدهایی است که فقط میتواند به ادامه حیات ننگین اسرائیل کمک کند.“
وزیر اطلاعات یا همکار دشمن
سخنان عضو برجسته جناح حامی احمدینژاد، واکنشی به اظهارات روز قبل علی یونسی است که گفته بود: “طرح مساله هولوکاست به شدت به نفع اسرائیل تمام شد، ولی هیچ کس حق ندارد مسوولان ما را متهم به سازش با دشمن کند.“
وزیر سابق اطلاعات سپس بلافاصله اضافه کرده بود: “هرچند این منطق توسط دولتمردان فعلی برای تخریب رقیب به کار برده می شود و حتی افرادی را به صرف اظهار نظر، به همکاری با دشمن متهم کردند.“
این پیشبینی بونسی، تنها یک روز بعد به تحقق پیوست و او توسط مشاور سابق احمدینژاد به حمایت از اسرائیل، که دشمن اصلی جمهوری اسلامی تلقی میشود، متهم شد. جالب اینجاست که اتهام امنیتی “دادن کدهای نابهنگام به منظور کمک به ادامه حیات دشمن اصلی نظام” به کسی وارد میشود که تا سه سال پیش مسئول رده اول امنیت کشور بوده و در حال حاضر نیز “مشاور امنیتی رئیس قوه قضاییه” است.
دبیر سیاسی رایحه خوش خدمت اما به این مقدار بسنده نکرد و در ادامه گفتوگویش با سایت محافظهکار “فرارو”، وزیر سابق اطلاعات را متهم کرد که: “با بیان این مطالب، ادعایی میکنند که دشمنترین دشمنان ایران هم با هر میزان از شعور برای نفی منافع مسلمانان از طرح بازخوانی هولوکاست مطرح نمیکنند.“
محمد علی رامین همچنین ادعاهای حیرتانگیز دیگری را نیز به فهرست اتهامات وزیر سابق اطلاعات اضافه کرد که طبق قانون در صورت صحت این اتهامات، یونسی و در غیر این صورت، خود رامین باید تحت پیگرد قانونی قرار گیرند.
وی گفت: “آقای یونسی باید بداند در زمان وزارتشان مصیبتهای بزرگی بر نظام جمهوری اسلامی وارد شده و اسرار بسیاری به دست دشمن افتاده است. این اطلاعات از دست رفته بهترین و مناسب ترین ابزار برای تامین منافع مثلث شیطان بوده است.“
دبیر سیاسی رایحه خوش خدمت ادامه داد: “در دوران سیاه مدیریت آقای یونسی افراد نالایقی منافع ملی ما را در گرداب توطئههای رنگارنگ انداختند؛ پس ایشان نباید به خودشان اجازه بدهند سیاستهایی را که منجر به نجات کشور از گرداب توطئهها شده است نفی کنند.“
مجرمان امروز بر سر کارند
اگرچه طبیعی است انتقاد از انکار هولوکاست باعث به خشم آمدن محمدعلی رامین شود که طراح ایده نفی هولوکاست بوده و هماکنون “دبیرکل بنیاد جهانی هولوکاست” است، اما به نظر میرسد نکته دیگری هم در سخنان یونسی وجود دارد که حامیان احمدینژاد را به خشم آورده است.
یونسی در مصاحبه روز یکشنبه خود با خبرگزاری ایلنا، موضوعات متعددی را که در مجموع به معنای حمایت از حضور خاتمی در انتخابات بود، مطرح کرده و در بخشی از سخنان خود نیز با انتقاد از تخریبهایی که در زمان انتخابات صورت میگرفت، گفته بود: “مسوولان هم با مساله تخریب برخورد نمیکنند و اگر هم برخوردی صورت گرفت، حکم آن را اجرا نمیکنند.“
وزیر اطلاعات دولت خاتمی سپس فاش کرده بود: “مسوولانی را می شناسم که به جرم تخلفات انتخاباتی به سه سال حبس محکوم شدند ولی همچنان عهده دار پست های کلیدی در این کشور هستند.“
وی البته به نام این مجرمان انتخاباتی اشاره نکرد، اما دستکم سه تن از وزیران دولت احمدینژاد کسانی هستند که در چند انتخابات دوران اصلاحات همکار شورای نگهبان بودند؛ به طور مشخص محمد جهرمی، وزیر فعلی کار، در آن زمان از مسئولان هیات نظارت بود و پس از شکایت مصطفی تاجزاده به خاطر دست بردن در نتایج انتخابات مجلس ششم، به دادگاه هم احضار شد.
یونسی در گفتوگوی خود با خبرگزاری ایلنا به نکات دیگری هم اشاره کرده بود که ظاهرا به مذاق حامیان احمدینژاد خوش نیامده است. وی در سخنانی از همین دست، گفته بود: “در کشور ما کافی است فردی ادای حزباللهیگری در بیاورد و به قدرت وصل باشد، آن زمان هرچه میخواهند آبروریزی میکنند و از مصونیت برخوردارند و قوه قضائیه هم گاهی در مقابل اینگونه حرمتشکنی ها کوتاه میآید.“
وی همچنین در جای دیگری خاطرنشان کرده بود: “عدهای حضور اصلاح طلبان را خطری برای نظام میدانند و از این رو موانعی بر سر راه آنها قرار میدهند در حالی که این عده باید بدانند حضور افرادی مانند خاتمی در عرصه قدرت نه تنها به ضرر نظام نیست بلکه به نفع جمهوری اسلامی است.“
وی همچنین صراحتا از خاتمی حمایت کرده و گفته بود: “خاتمی به یک اسطوره برای مردم تبدیل شده است. شرایط جدید هم نشان میدهد خاتمی چه مقدار در دلها جا دارد… معتقدم اگر خاتمی کسی را پیدا می کرد که بتواند مشکلات مردم را با شیوه ای مناسب حل کند، حتماً ترجیح می داد خودش در انتخابات حضور نیابد. در حال حاضر برخی از خاتمی تصویری خطرناک برای جمهوری اسلامی ارائه کردهاند در حالی که خاتمی فرصتی برای نظام است.“