با وجود آنکه رسانههای رسمی جناح اصولگرا هرگونه تصمیمگیری برای حضور فرد دیگری در کنار احمدینژاد در انتخابات را انکار میکنند، منابع دیگر از جدی شدن احتمال حضور قالیباف و باهنر در انتخابات خبر دادهاند. این در حالی است که همزمان با اعلام حضور قطعی سید محمد خاتمی در انتخابات، مشاوران احمدینژاد اعلام کردهاند که پیروزی او رادر انتخابات دهم قطعی میدانند و از حالا به فکر انتخابات سال 1392 هستند.
سید محمد خاتمی شب گذشته در حالی به شک و تردیدها در خصوص نامزدی خود برای انتخابات ریاستجمهوری دهم پایان داد که در اردوگاه مقابل، اصولگرایان نسبت به گذشته شرایط پیچیدهتری پیدا کردهاند و با وجود تکذیبهای رسمی، احتمال مخالفتهای درونجناحی با احمدینژاد بالا گرفته است.
خبرگزاری کار ایران (ایلنا) دیروز به نقل از منابع نزدیک به قالیباف اعلام کرد که وی قصد کاندیداتوری دارد و تا دو هفته آینده این موضوع را اعلام خواهد کرد. این منبع همچنین از آغاز فعالیت ستادهای انتخاباتی قالیباف و حضور مستقل وی در عرصه انتخابات خبر داده و خاطرنشان کرده که قالیباف دیروز برای دیدار با مراجع تقلید به قم رفت و پس از آن هم سفرهای استانیاش آغاز خواهد شد.
سایت رجانیوز هم که به نزدیکان احمدینژاد تعلق دارد، دیروز با تایید خبر هفتههای اخیر سایتهای اینترنتی، تصریح کرد که: “تحرکات محمدرضا باهنر برای کاندیداتوری در انتخابات ریاست جمهوری دهم افزایش یافته است.“
این سایت حضور باهنر را به مصوبه شورای مرکزی جامعه اسلامی مهندسین که باهنر دبیرکلیاش را برعهده دارد، مستند و خاطرنشان میکند که باهنر “با ژست کاندیدای سایه اصولگرایان در انتخابات خرداد آینده حضور خواهد یافت.“
پیش از این مریم بهروزی، دبیرکل جامعه زینب که از تشکلهای قدیمی زنان اصولگراست، با اشاره به بحثهای اصولگرایان برای حضور کاندیدای سایه در کنار احمدینژاد در انتخابات، پیشنهاد کرده بود که: “این شخص دوم، آقای باهنر باشد.“
اکنون سایت رجانیوز هم به “افزایش مخالفتهای رسانهای اخیر باهنر در مقابل دولت، به عنوان نشانه ای از آغاز به کار فعالیتهای انتخاباتی وی” اشاره و فاش کرده که: “تحلیل باهنر از دولت آینده احمدی نژاد تکرار عدم سهم دهی به جناحهای سیاسی است و براین مبنا، جریانهای سیاسی باید به دنبال رئیس جمهور دیگری باشند.“
سخنگوی فراکسیون اصلاحطلبان مجلس هشتم هم دیروز پیشبینی کرده بود که با اعلام حضور خاتمی، اصولگرایان از ترس شکست در انتخابات دچار چنددستگی شوند و در این صورت احتمال اجماع اصولگرایان بر روی یک نامزد “نزدیک به صفر” خواهد بود.
این در حالی است که پرویز سروری در مقابل گفته بود اگر خاتمی یا میرحسین موسوی نامزد شوند، احتمال اجماع اصولگرایان بیشتر میشود.
رقیب پنهان یا حریف آشکار
اما اگر باهنر تلاش میکند بیشترین انتقادهای خود را در جلسات خصوصی مطرح کند و تاکنون کمتر به انتقاد علنی از دولت احمدینژاد پرداخته است، وضعیت قالیباف درست در نقطه مقابل است. او بارها انتقادهای خود از دولت راعلنی کرده و حتی کار را به جایی رسانده که جلسات بحث درباره ترافیک تهران را نیز در اعتراض به احمدینژاد ترک کرده است. قالیباف دو هفته قبل هم انتقاد خود از احمدینژاد را به این شکل بیان کرده بود که: ”همان انتظاری را از دولت داریم که احمدینژاد از دولت هشتم داشت.“
شهردار تهران همچنین دیروز در مصاحبه با شبکه تلویزیونی پرستیوی که انگلیسیزبان و وابسته به صداوسیمای جمهوری اسلامی است، نسبت به احتمال ناکامی اصولگرایان در انتخابات هشدار داد و گفت: “اگر اصولگرایان دقت نکنند و اشکالاتی که دارند را نپذیرفته و آنها را اصلاح نکنند و تصمیم نادرستی بگیرند، فکر میکنم این خطر (شکست در انتخابات) حتما برای آنها وجود خواهد داشت.“
همزمان باهنر هم که معمولا در مسائل سیاسی لحنی محتاطانهتر اختیار میکند، خصوصا وقتی که سخنانش رنگ و بوی انتقاد از دولت احمدینژاد رامیگیرد، دیروز لحن تندتری را برای واکنش به اتهامات سخنگوی دولت برگزید.
الهام، هیات رئیسه مجلس را به سیاسیکاری متهم کرده و خواستار تایید بدون تغییر دو لایحه بودجه و هدفمند کردن یارانهها شده بود. اما باهنر اظهارات سخنگوی دولت را “فاقد پایگاه حقوقی” توصیف کرد و گفت: “معنای تصویب، تائید یا رد نیست. مجلس هنگام تصوب طرحها و لوایح هم میتواند آنها را رد کند، هم میتواند اصلاح و تصویب کند و هم میتواند عینا طرح یا لایحه مزبور را به تصویب برساند. این موضوع در قانون اساسی به صراحت مطرح شده است و همچنین رویه سی سال گذشته اینگونه بوده است.“
باهنر چند روز قبل هم پس از آنکه نمایندگان حامی احمدینژاد خواستند برای دومین بار از تریبون مجلس علیه اصلاحطلبان سخن بگویند، دستور “قطع میکروفون” داد و با تاکید بر بهرهبرداری انتخاباتی نکردن از تریبون مجلس، خطاب به نمایندگان وابسته به جناح دولتی گفت: “تریبون مجلس رابه گفت وشنودهایی که ممکن است از داخل آن توهین در آید تبدیل نکنید.“
خیال های حامیان احمدینژاد
با وجود اعلام قطعی کاندیداتوری خاتمی وجدی شدن احتمال حضور یک نامزد سایه از سوی اصولگرایان، به نظر میرسد جناح دولتی همچنان به پیروزی احمدینژاد در انتخابات دهم ایمان دارند و از حالا به فکر انتخابات دوره بعدی هستند؛ دستکم سخنان مشاور احمدینژاد که چنین چیزی را نشان میدهد.
محمدناصر سقای بیریا، مشاور احمدینژاد در امور روحانیت، یکشنبه شب در مسجدی در شهر قم اعلام کرد که: ”پیروزی آقای احمدینژاد در انتخابات سال آینده قطعی است و اصولگرایان بایستی از هماکنون به فکر انتخابات 1392 باشند.“
وی همچنین پیشنهاد عجیبی هم ارائه داد تا خیال جناح حامی دولت را راحت جلوه دهد. او گفت: “اصولگرایان در انتخابات سال آینده باید یک نفر غیر از آقای احمدینژاد را نیز در کنار وی نامزد کنند تا مردم او را بشناسند. این کاندیدا البته باید قبل از رایگیری به نفع آقای احمدینژاد کنار برود اما در سال 1392 که احمدینژاد نمیتواند طبق قانون در انتخابات ریاست جمهوری شرکت کند، کاندیدا شود تا مردم به او رای بدهند.“
مشاور احمدینژاد این سخنان را در شرایطی مطرح کرده که سایت “شهابنیوز” خبر میدهد: “اکثریت نظرسنجیهایی که طی ماههای اخیر از سوی نهادها یا افراد معتبر انجام شده نشان میدهد که میزان محبوبیت سید محمد خاتمی حدود 2 برابر میزان آرای محمود احمدینژاد است.“
این سایت همچنین تصریح کرده که: “این نظرسنجیها همچنین نشان میدهد که طبقه متوسط و شهرنشین جامعه به شدت منتقد رفتارها و رویکردهای آقای احمدینژاد است و به رغم برخی اظهارنظرهای فعالان سیاسی حامی دولت؛ چنین نگرشی به برخی روستاها و مناطق محروم نیز تسری یافته است.“