بابک مهدیزاده
حسن صادقی درحال رانندگی بود که با وی تماس گرفتم. همین که صدایم را شنید شروع کرد به گلایه از دست اندرکاران انتخابات میان دوره ای مجلس هفتم در تهران. هرچند سهیلاجلودارزاده سرانجام رای آورد، اما حسن صادقی درمورد انتخابات شوراها نیز هشدار می دهد.
در انتخابات میان دوره ای مجلس چه اتفاقی افتاد؟ می گفتند آرای خانم جلودارزاده در حال ریزش بوده اما با اعتراضات فراوان حامیان ایشان این ریزش ادامه پیدا نکرده و ایشان انتخاب شده اند.
والله در بررسی ما از کل صندوق ها، در اکثر جا ها مثل شمیرانات، اسلامشهر، شهرری و حتی در مناطقی که ما فکر می کردیم رای نداریم خانم جلودارزاده اول بود. حالا با امدادهای غیبی ایشان را از اول به دوم منتقل کردند. به هرحال داشتند آرا را به نفع آقای بادماچیان رقم می زدند. در شوراها هم اینگونه است. اگر وزارت کشور ریگی به کفشش نیست چرا آرا را اعلام نمی کند؟ این از دیرباز بوده که هرموقع نتایج انتخابات را با تاخیر اعلام می کنند یعنی اینکه به دنبال دستکاری اعداد و ارقام هستند. اینها در این زمینه تبحر و تخصص خاصی هم دارند. همه شان هم یکی هستند. ما فکر می کنیم هیات نظارت باید به وظایفش عمل کند که نمی کند. رای مردم امانت است. مقام معظم رهبری بارها بر صیانت از آرای مردم تاکید کرده اند. امیدوارم چنین قضیه ای درخصوص شورای شهر صدق نکند.
همان طور که گفتید درخصوص انتخابات شوراها نیز شایعاتی هست که کارهایی دارد انجام می شود که اصلاح طلبان عقب بمانند. شما هم شنیده اید؟
من اصلا بحثم اصلاح طلب و غیراصلاح طلب نیست. بحث من صیانت از آرای مردم است، ولو اصلاح طلب باشد یا اصولگرا یا رایحه خوش خدمت. شما در انتخابات خبرگان هم یک باره دیدید که آرای آقای امامی کاشانی آمد که از آرای آقای هاشمی جلو بیافتد. آخر چگونه می شود آرا به یک باره از 700هزار به یک میلیون برسد؟ دستکاری آرا به نفع نظام و نیروهای مدافع نظام نیست. مجموعه چپ و راست در واقع تلاش کردند مردم را به صحنه آوردند و تنور انتخابات را داغ کردند. پس به همان اندازه که در بسیج مردم در عرصه انتخابات نقش داشتند به همان میزان هم باید از آرایشان صیانت شود. برای مسئولین باید آرای مردم که به صندوق ها ریخته می شود ارزش داشته باشد، نه حاکم کردن فلان و بهمان جناح.
این دستکاری ها باعث نمی شود که اصلاح طلبانی که همواره در انتخابات شرکت می کنند، دیگر در انتخابات آتی شرکت نکنند؟
نحوه برگزاری انتخابات در دوره اصلاح طلبان مشخص بود. از انتخابات شورای عالی محله گرفته تا انتخابات شوراهای اسلامی کار واحدهای تولیدی و صنعتی هرچیزی که اتفاق می افتاد اما مسجل بود که اصلاح طلبان اهل این نیستند که بخواهند آرا را دستکاری کنند. شاید بدشان نمی آمد که دستکاری کنند اما چون همپوشانی بین سه قوه وجود نداشت اینها ناظر برهمدیگر می شدند. الان اما ورق برگشته. الان دیگر همپوشانی هم وجود دارد. الان اصولگرایان دولت را در دست دارند. مشت نمونه خروار است. اگر ما اعمال نفوذی را که وزارت کار دارد در عرصه نهادهای مدنی می کند به وزارت کشور هم تسری دهیم باید فاتحه آرای مردم را خواند. چون این آرا به سمت دستگاه مدیریتی فعلی سوق داده می شود. اما بدانند که اگر می خواستند دسیسه کنند در آرای خانم جلودارزاده ما جامعه کارگری آرام نمی گرفتیم. اگر می بینید ما داریم در مقابل وزارت کار با طمانینه برخورد می کنیم برای این است که رهبری نظام دلخور نشود. وگرنه وزارت کار قانون شکن ترین وزارتخانه ای است که تا به حال دیده ایم.
نتیجه انتخابات شورای شهر را چگونه می بینید؟
فکر می کنیم تلفیقی از اصولگرایان اصلاح طلب، اصلاح طلبان، رایحه خوش دولت و شاید هم افراد مستقل باشد. امیدوارم قوی ترین این افراد در شورای شهر حضور داشته باشند. به هرحال آمار اولیه که تلفیق گروه های مختلف را نشان می دهد مگر اینکه امدادهای غیبی از آستین مدیریت اجرایی بیرون بیاید و ورق را برگرداند.
اگر هرجناحی در شورای شهر فراکسیونی داشته باشند آیا احتمال دعواهای جناحی نمی رود؟
امکان ندارد. شورای شهر، شورای خدمت است و نه سیاسی. هرکسی با هر گرایش سیاسی برود می خواهد شهر را آرام و تزیین کندو مشکل ترافیک و فضای سبز و زیست محیطی و آلودگی هوا را حل کند. وقتی اینها ملاک و معیار افراد باشد دلیلی ندارد که سهم خواهی کنند مگر اینکه بگویند درآمدهای شهرداری باید از آن گروه خاصی باشد. نقطه افتراق همین است.
آیا بودجه زیاد شهرداری موجب نزاع های جناحی می شود؟
این بودجه باید برای حل مشکلات شهری به کار گرفته شود نه حل مشکلات جناحی. هرکس تحت هرعنوانی بخواهد این کار را کند باید به مردم معرفی اش کنند. مردم باید با آنها برخورد کنند. کسی حق ندارد از محل عمومی بودجه شهرداری خرج جاهای دیگر کند. باید دیدشان را فراتر از این مسایل بکنند. باتوجه به شناختی که از افرادی که اکنون جزو 15 نفر اول هستند داریم اگر همین ها رای بیاورند مطمئن باشید که نه تنها مشکلی به وجود نمی آید بلکه ما شاهد یک همگرایی و هارمونی فکری برای اداره شهر خواهیم بود. درواقع افرادی که اکنون جزو 15 نفر اول هستند ، به جز دو سه نفری که در انتهای لیست هستند، نسبت به شهردار فعلی نظر مساعدی دارند و می توانند باهمکاری شهردار، تهران را از فلاکت کنونی نجات دهند. گرچه ما نمی توانیم منکر عملکرد مدیران اجرایی مثل دکتر کرباسچی باشیم که اساس پیشرفت تهران را ایشان پایه ریزی کرد و ایشان بود که تهران را از یک شهر سنتی تبدیل به یک شهر مدرن کرد. شهردار فعلی هم انصافا مدیر اجرای قوی ای است و خوب هم کار کرد. ایشان همان راه کرباسچی را در مدیریت ادامه داد. یعنی مثل برخی از شهردارهای بیکار سیاسی نیست که بودجه را به هیات های سینه زنی و زنجیر زنی بدهد و مقطعی کار کند.