سروه مکری
حکم اعدام “هیوا بوتیمار”، فعال مدنی مریوانی، که پیش از این از سوی دیوان عالی کشور نقض شده بود، بار دیگر در دادگاه انقلاب مریوان تایید شد؛همزمان حکم اعدام “عدنان حسن پور” هم نقض گردیده است.
حکم اعدام هیوا بوتیمار، پیشتر در شعبه 32 دیوان عالی کشوربه دلیل نبودن شواهد کافی نقض شده و برای رسیدگی مجدد به شعبه یک دادگاه انقلاب مریوان انتقال یافته بود.اما بار دیگر قاضی این شعبه با “محارب” دانستن “هیوا بوتیمار”، برای وی حکم اعدام صادر کرده است.صالح نیکبخت وکیل مدافع هیوا بوتیمار دراین خصوص گفته است: ”متاسفانه قاضی شعبه یک دادگاه انقلاب مریوان، از میان کدهای جرائم، فقط کد مربوط به محاربه را می شناسد و در این پرونده هم علی رغم نظر مراجع نظامی، دوباره حکم اعدام صادر کرده است”.
هیوا بوتیمار متهم شده که تعداد ۵۶۳ گلوله جنگی و ۵۵ گلوله آر پی جی را نگهداری کرده ؛هر چند این زندانی کرد در بازجوییها گفته که این مقدار مهمات را 20 سال پیش و در پایگاهی متروکه پیدا کرده و قصد داشته تا فلزات موجود در آنها را به فروش برساند.
به گفته صالح نیکبخت، مقامات نظامی کردستان هم ادعای هیوا بوتیمار را مبنی بر پیدا کردن این مهمات در پایگاهی متروکه تایید کرده اند.
با صدور مجدد حکم اعدام برای این زندانی کرد، وکلای این پرونده 20 روز فرصت دارند تا به رای دادگاه اعتراض کنند.
از سوی دیگر یکی از نزدیکان هیوا بوتیمار به روز گفت: “قاضی سلطانبخش در دادگاه بدوی حکم اعدام را صادر کرده و طبیعی بود اینبار هم رای پیشین خود را تایید کند. آن هم در حالی که وکلا معتقدند این اتهامات از مصادیق محاربه نبوده و اساسا نباید چنین حکم سنگینی صادر می شد”.
وی در ادامه به آخرین وضع “هیوا بوتیمار” اشاره می کند و می گوید: “هیوا چند ماه است که به زندان مریوان منتقل شده و الان هم در بند عمومی زندان مریوان است.خانواده با او ملاقات دارند و او حق استفاده از تلفن را هم دارد؛همچنین این حکم، از سوی وکلا به وی ابلاغ شده است؛در کل او حالش خوب است و بسیار به نقض این حکم سنگین امیدوار است.علاوه بر این، وکلای پرونده در حال تنظیم لایحه برای دیوان عالی کشور هستند و معتقدند که دیوان اینبار حکم اعدام را نقض خواهد کرد”.
در همین حال حکم اعدام “عدنان حسن پور”، روزنامه نگار زندانی هم نقض و برای رسیدگی مجدد در اختیار آیت الله شاهرودی قرار گرفت.
آقای نیکبخت دراینباره به بی بی سی گفته است: “به این حکم اعتراض کرده ایم و اعتراضمان توسط دو نفر از بهترین دادیارهای دیوان عالی کشور بررسی شده و استدلالات وکلا مورد توجه این دو دادیار قرار گرفته است و آنها پرونده را برای دستور دادرسی مجدد به رئیس قوه قضائیه ارجاع داده اند”.
اتهام عدنان حسن پور، اقدام علیه امنیت ملی و محاربه ذکر شده است.
صدور حکم اعدام برای این دو فعال کرد، اعتراضات وسیعی را بدنبال داشت و حتی چند سازمان بین المللی، جوایزی در حمایت از این دو زندانی به آنها اعطا کردند.
حکم اعدام این دو فعال در شرایطی دوباره در محور بحث ها قرار گرفته که به موجب گزارش سازمان عفو بین الملل، ایران در سال گذشته با 317 مورد اعدام، بعد از چین، بیشترین تعداد اعدام ها را در جهان داراست.