با نزدیک شدن به پایان مهلت قانونی شورای نگهبان برای بررسی صلاحیت نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری، سیل نامه های با و بدون امضابه این شورا سرازیر شده تا جنتی و یارانش هاشمی رفسنجانی و اسفندیار رحیم مشایی را رد صلاحیت کنند.
شورای نگهبان هم به طور غیر رسمی اعلام کرده در مخمصه ای “بین خدا و دنیا گیر” افتاده و نمی داند که در صورت رد صلاحیت ها چه پیش خواهد آمد. در این میانه هاشمی رفسنجانی تاکنون درباره احتمال ردصلاحیت اش واکنشی نشان نداده اما مشایی روز گذشته از “استفاده از همه ظرفیت های قانونی” سخن گفته وهمانند محمود احمدی نژاد، هم از”برملا کردن برخی مسائل پشت پرده در آینده نزدیک” و در صورت رد صلاحیتش خبر داده است.
محمود احمدی نژاد نیز خود به شورای نگهبان توصیه کرده است که “همه سلایق حضور داشته باشند”.
اصولگرایان و طیف های تندرو این جناح روز گذشته و پس از آنکه فاش شد نامه ۷۴۵۶ نفری حقوق دانان کذب بوده، نامه جدیدی را اینبار با۱۱۲۰ امضاء به شورای نگهبان ارسال کرده و از جنتی خواسته اند مشایی و هاشمی را رد صلاحیت کند. صحت این نامه نیز هنوز تایید نشده و خبرگزاری فارس که ابتدا آنرا منتشر کرده، خبر داده که “اسامی در دفتر خبرگزاری محفوظ است”.
در همین راستا، تقلای روح الله حسینیان و حمید رسایی نیز در نهایت به حول و حوش امضای ۹۰ تا ۱۰۰ نماینده افراطی رسیده تا نامه ای را با هدف درخواست رد صلاحیت هاشمی و مشایی به شورای نگهبان ارسال کنند.
این دومین نامه نمایندگان طی یک هفته علیه هاشمی رفسنجانی است؛ نامه ای که اینبار نیز امضای نمایندگان موافق اش در ذیل آن درج نشده و ممکن است همچون نامه هفته گذشته که ادعا شده بود “۱۵۰” نماینده آنرا امضاءکرده اند، موج تکذیب ها را در پی داشته باشد.
بنا به گزارش فارس، در نامه این نمایندگان به جنتی آمده است: “نقش بعضی از کسانی که ثبتنام کردهاند و فرزندانشان در مدیریت فتنه و انسجام بخشیدن به سران فتنه و هماهنگ نمودن آنها بر هیچکس پوشیده نیست. نامه سرگشاده تحریکآمیزی که به شعله آتشفشان دامن زد، اسرار وی بر ابطال انتخابات که خواست اتحاد استکبار جهانی بود، کلید فتنه با طرح انتخابات آزاد، پشتوانه شدن برای ضد انقلاب که در آخرین نماز جمعهاش تجلی کرد و نپذیرفتن صحه شورای نگهبان بر انتخابات دوره دهم همه حاکی از این است که نمیتوان مسئولیت بزرگی چون ریاست جمهوری که امانت الهی و ثمره خون هزاران شهید است، به عهده وی سپرده شود”.
در این نامه درباره مشایی نیز آمده است: “حلقه انحرافی نیز برای تسخیر بالاترین دژ اجرایی کشور خیز برداشتهاند، کسانی که با ایجاد ائتلاف در گفتمان انقلاب اسلامی خیانت بزرگی به مردم کردهاند که از آنها با شعار ارزشها و ولایت استقبال نمودند. همانها که تلاش کردند ملیگرایی را جانشین اسلام گرایی نمایند، ابتذال گرایی را جانشین ارزشمداری کردند و حزبالله را از خود راندند و فاسدان و لیبرالها را دور خود جمع کردند، آنهایی که سعی کردند با طرح مسائلی چون انسان کامل در مقابل ولایت بایستند و دهها خیانت را نمودند. جا دارد که شورای نگهبان مانند گذشته راه را بر منحرفین سد نماید”.
نامه حقوق دان هایی که تعدادشان ناگهان نزدیک به ۶۰۰۰ نفر کم شده نیز کم و بیش به نامه نمایندگان شباهت دارد.
در همین حال محمد یزدی، عضو شورای نگهبان در واکنش به این تقاضاها، آنطور که خبرگزای مهر گزارش داده در حالیکه “بغض” کرده بود، گفته است: “باید برای حفظ نظام اسلامی دعا کرد. امروز رهبری تنها هستند و دوستان نزدیکشان شمشیر را از رو بستند”.
او افزوده است: “روز اول ماه رجب مصادف با اولین جلسه شورای نگهبان برای بررسی صلاحیتهای کاندیداهای ریاست جمهوری بود که آیت الله جنتی در ابتدای این جلسه در خصوص اهمیت و فضیلت ماه رجب سخنانی را بیان کردند و گفتند در این روزها که روزهای دعا و عبادت است ما باید بمانیم و در خصوص افراد اظهار نظر کنیم که چه کسی صلاحیت حضور در این عرصه را دارد یا نه و باید بنشینیم و اطلاعات شخصی افراد را که در هیچ کجا بیان نمیشود را بشنویم و تصمیم بگیریم. بعد از سخنان آیت الله جنتی از ایشان وقت خواستم و گفتم که ثواب رسیدگی به اینکه چه کسی صلاحیت حضور در انتخابات را دارد و چه کسی فاقد صلاحیتهای لازم است و بیان آن با شجاعت که فلانی حق ندارد کاندیدا باشد از انجام مستحبات و عبادات ماه رجب بیشتر است”.
او گفته: “همین الان ما در شورای نگهبان مصیبت بزرگی داریم و بین خدا و دنیا گیر افتادهایم و باید مراقب باشیم تا در سن ۸۰ سالگی خدا و آخرتمان را به دنیا نفروشیم”.
اگر چه اصولگرایان می کوشند وزن و اعتبار هاشمی را همپای اسفندیار رحیم مشایی نشان دهند و خواستار رد صلاحیت هردوی آنها شده اند، اما هاشمی رفسنجانی و اطرافیان اش تا کنون واکنشی نسبت به این برخوردها نشان نداده اند؛موضعی که درست در نقطه مقابل دولتی ها قرار دارد.
بنا به گزارش خبرآنلاین، اینبار اسفندیار مشایی به تبعیت از روش احمدی نژاد به روش«بگم بگم» وافشاگری روی آورده و در مقام تهدید گفته است: “ما دو سال است که سکوت عمیق و گسترده کردهایم. ما می دانستیم و میدانیم برنامه چیست و در آینده پشت پرده بعضی چیزها را خواهیم گفت. امیدواریم با فضایی که در کشور پیش خواهد آمد، خیلی از مسائل را با مردم در میان بگذاریم و از آنها پنهان نکنیم. فلسفه سکوت ما این است که ما از طراحی های آنها با خبر بودیم و می دانستیم که آنها قصد دارند تصویری بسیار مشوش و نادرست از ما ارائه کنند تا با برخوردهای بد و نهایتا حذف ما، راه احمدی نژاد ادامه پیدا نکند. ما سکوت کردیم و کنار رفتیم تا اصحاب دروغ و فریب و تهمت و کینه بیایند و در این میدان تاخت و تاز کنند؛ ولی در نهایت غبار بر آنها نشست و باید در پیشگاه ملت پاسخگو باشند”.
او افزوده است:” ما آمده ایم بمانیم و به جلو برویم. باید صبر و حوصله کنید؛ وقت بسیار و راه روشن است؛ محکم با هم می رویم. بهار آمده برای اینکه باشد”.
به گزارش ایرنا، محمود احمدی نژاد هم روز گذشته تلویحا بر ضرورت تایید صلاحیت مشایی تاکید کرده و گفته است: “توصیه من به شورای نگهبان این است که همه سلایق در انتخابات حضور داشته باشند تا ملت بتوانند انتخاب خود راانجام دهند”.
اودرپاسخ به سئوالی در مورد واکنش احتمالی اش به رد صلاحیت مشایی هم به خبرنگاران گفته است:” امروز چقدر هوا خوب است و به نظرم یکی از بهترین روزهای بهاری است”.
به گزارش عصرایران، غلامحسن الهام هم گفته است: “افرادی از شورای نگهبان به من گفته اند که به احمدی نژاد بگو اگر بخواهی مشایی را در سفرهای استانی ببری، موجب شکایت شورای نگهبان خواهد شد چرا که این کار مصداق مداخله دولت در انتخابات است. من هم به احمدی نژاد گفتم و او گفت اصلا ما آمده اییم که به ما گیر بدهند”.
تهدید مشایی به افشاگری و واکنش های محمود احمدی نژاد، نگرانی ها از واکنش او به رد صلاحیت مشایی را بیشتر کرده به طوری که مکارم شیرازی هم در اینباره سخن گفته است.
به گزارش فارس، مکارم شیرازی گفته است: “شکست قانون گناه کبیره است و در حکومت اسلامی قوانین احترام شرعی دارند و قوانین از شورای نگهبان رنگ اسلامی گرفته و اگر غیراسلامی باشد جلوی آن گرفته میشود؛ وقتی قانونی تصویب شد این قانون احترام حکم شرعی دارد و نباید نسبت به آن مخالفت داشت. شکستن قانونهایی که مسیر صحیح را طی کرده و جنبه مشروعیت به خود گرفته است درست نیست و نباید در برابر این قانون نق زده و چانه زد. بیم این دارم که برخی از کاندیداها که جامع الشرایط نباشند و صلاحیت آنها تایید نشود شروع به سمپاشی بر ضد نهادهای قانونی کنند؛ این مسئله درست نیست که اگر هر چیزی خلاف میل من بود با آن مخالفت کنم این قانون گرایی نیست”.
صادق آملی لاریجانی، رئیس قوه قضاییه هم که برادرش علی لاریجانی، رئیس مجلس اسلامی قربانی افشاگری های احمدی نژاد شد، از تکرار این اقدام از سوی دولت و البته بدون نام بردن از شخص خاصی ابراز نگرانی کرده و گفته است: “همه باید از «بگم بگمهایی» که به عنوان حربهای برای تخریب رقبا برسر زبانها افتاده و البته خلاف اخلاق، قانون و شرع است، پرهیز کنند”.