دو روز پس از اینکه دبیرخانههای هیات مرکزی نظارت بر تشکلهای اسلامی نیز به وزارت علوم پیوست و ”طیف علامه” دفتر تحکیم وحدت را “غیر قانونی” اعلام کرد، این تشکل دانشجویی با صدور اطلاعیه ای از مشروعیت خود دفاع و تاکید کرد که این مشروعیت را ازدانشجویان می گیرد.
دفتر تحکیم وحدت در این اطلاعیه با تاکید بر اینکه فعالیتهای این دفتر غیرقانونی نیست، همچنین خبر از شکایت هیات نظارت مرکزی وزارتخانه های علوم و بهداشت داد.
در بخشی از این بیانیه آمده: “طیف و گروه غیرقانونی و نامشروع افرادی هستند که نام طیف شیراز را برخود نهاده اند و نظرسنجی وزارت علوم و بهداشت درسال 81 به وضوح این مسئله را نشان داد و اگر فشارهای فراقانونی نبود در همان موقع نیز کلمه طیف شیراز به گروهی اطلاق نمی شد.“
اشاره اطلاعیه تحکیم به رویدادی است که در سال 1381 اتفاق افتاد. پس از وقایع اعتراضی دانشگاه ها، از میان حدود سی دانشگاه کشور، انجمنهای اسلامی سه دانشگاه رشت، شیراز و شاهرود به طور جداگانه و در جلسهای که در دانشگاه شیراز برگزار شد، شورای مرکزی دیگری انتخاب کردند. این شورا سپس به “طیف شیراز” یا طیف اقلیت دفتر تحکیم و در مقابل سایر انجمن های اسلامی که در نشست سالانه شورای عمومی تحکیم که در دانشکده ادبیات دانشگاه علامه طباطبائی برگزار شد، شرکت کردند به طیف اکثریت یا “طیف علامه” شهرت یافتندطیف اقلیت بعدها به حامیان دولت و طیف اکثریت به منتقدین آن بدل شدند. در همین راستاسن که نهادها و رسانه های وابسته به دولت، ضمن تقویت جناح اقلیت، سعی در حذف جناح اکثریت تحکیم دارند.در همین راستا بود که در هفته های اخیر پس از اعلام موضع تحکیم وحدت پیرامون غزه، وزارت علوم در دو مقطع اعلام کرد که “طیف علامه تحکیم وحدت غیر قانونی است”.
ما قانونی هستیم
اما تحکیم وحدت با انتشار بیانیه ای ضمن اانتقاد از غیر قانونی خواندن این تشکل یادآورشد: “در روزهای گذشته هیات نظارت مرکزی وزارت علوم و بهداشت ادعا نموده اند که که دفتر تحکیم وحدت غیرقانونی است، لفظی که این روزها از کانون مدافعان حقوق بشر گرفته تا انجمن صنفی روزنامه نگاران، نهادهای مدنی و… برای همه به کار برده می شود و مشخص نیست به راستی دولتی که تنها یک سوم افراد واجد شرایط کشور به آن رای داده اند با اتکاء به کدام پشتوانه به خود اجازه می دهد این لفظ را به هر نهادی نسبت دهد.“
تحکیم وحدت در بیانیه خود به اعلام نظر دو روز پیش هیات نظارت مرکزی وزارتخانه های علوم و بهداشت هم انتقاداتی وارد دانست و با اشاره به تعجیل این هیات، اعلام کرد: “در حالی که پیش از صدور این اطلاعیه، وزارت علوم و وزارت بهداشت از تشکیل هیئت منصفه و استماع نظر این هیئت خودداری کرده اند و جلسه هیات منصفه در این خصوص تشکیل نشده و نظر این هیات برای صدور این اطلاعیه لحاظ نشده است…. گویا آقایان آن قدر برای صدور این اطلاعیه عجله داشته اند که حتی فرصت نکردند نیم نگاهی به آیین نامه ای که خود مصوب کرده اند بیاندازند.“
تحکیم وحدت در بخشی از این بیانیه هم به تخلف هیات مزبور اشاره کرده و آورده است: “پیش از برگزاری انتخابات شورای مرکزی این اتحادیه طی نامه های متعددی از وزارت علوم درخواست شده بود امکان برگزاری نشست این اتحادیه را در یکی از دانشگاه های کشور فراهم کند و نماینده خود را جهت نظارت بر انتخابات شورای مرکزی معرفی نماید. عدم معرفی نماینده جزء تخلفات محرز و مسلم هیات مرکزی نظارت است و این هیات با فرافکنی این ماده را به عنوان تخلف اتحادیه انجمن های اسلامی ذکر کرده است.“
دولت ترسو به ما حمله می کند
دفتر تحکیم وحدت همچنین “درپیش بودن انتخابات ریاست جمهوری” و “ترس دولت از شکست” را عامل برخورد های با نهادهای مستقل بیان کرده و نوشته است:“در پیش بودن انتخابات ریاست جمهوری سبب شده است ترس دولت از شکست در این انتخابات بیشتر گردد. نتیجه این مسائل هجوم بی سابقه به نهادهای مدنی است. هجوم به دفتر کانون مدافعان حقوق بشر، منزل و دفتر خانم شیرین عبادی، تعطیلی چندین روزنامه و نشریه در مدتی کمتر از یک ماه و انواع احکام قضایی برای فعالین مدنی خود بهترین نشانه از این هجمه هاست.“
همچنین اشاره شده: “روند روز افزون برخورد با نهادهای مستقل در دولت نهم حکایت از این امر دارد که به همان میزان که نشانه های سوء مدیریت دولتمردان آشکارتر می شود و جنبه های مختلفی از خسارت های وارده به منافع ملی روشن می گردد، بر روند هجوم به نهادهای مستقل افزوده می شود.“
در بخش دیگر این اطلاعیه می خوانیم: “این هجمه ها در حالی صورت پذیرفت که آقایان فراموش کرده اند که چندی پیش معاون رئیس جمهور به صراحت از دوستی با مردم اسرائیل دم زد و دولتمردان تاکید نمودند که سخنان وی مواضع دولت است! در واقع این مواضع دوگانه و تفسیر جهت دار خود به خوبی اغراض این هجمه های اخیر را آشکار می سازد.“
متن کامل این اطلاعیه را اینجا بخوانید.