اندرو بولت، گزارشگر محافظهکار میگوید، جولی بیشاپ وزیر خارجه استرالیا، باید در سفر خود به ایران “پای ارزشهای غربی میایستاد” و حجابش را برمیداشت.
بیشاپ از قوانین ایران مبنی بر لزوم پوشاندن موی زنان در انظار عمومی پیروی کرد و هنگام ورود به این کشور هم از روسری و هم از کلاه برای پوشاندن موهای خود استفاده کرد.
بولت گفت، این قواعد برای “مطیعسازی زنان” است و عنوان کرد، ظاهر کلی وزیر خارجه “مضحک” شده بود. این سفر اولین دیدار مقامات بلندپایه بین کانبرا و تهران در دوازده سال گذشته محسوب میشود.
اریک ابتز، وزیر کار از بیشاپ حمایت کرد و گفت: “خانم بیشاپ حتی با آن کلاه هم بسیار شایسته بود.”
پس از آن، گزارشگر به ابتز فشار آورد تا در مورد لزوم ایستادگی خانم بیشاپ بر ارزشهای غربی نظر بدهد و او پاسخ داد: “الزامهای دیگری هم هست و به نظر من اگر این کار احترام به عقاید آنان را نشان میدهد، اشکالی ندارد. وقتی به کشور دیگری سفر میکنید، مثلا اگر لازم باشد برای ورود به خانه کسی کفشهایتان را درآورید، باید کفشهایتان را درآورید.”
بیشاپ در این سفر تلاش کرد، همکاری مقامات ایران را جهت بازگرداندن پناهجویانی که پرونده آنها مورد قبول واقع نشده جلب کند. او گفتگوهای خود با محمدجواد ظریف وزیر امورخارجه ایران را “مثبت” توصیف کرد.
جان روسکم مدیر اجرایی موسسه روابط عمومی روز یکشنبه به بولت گفت: “جولی بیشاپ برای همکاری به ایران رفته است. این یک واقعیت است. اتفاقی که در ایران میافتد این است که زنان مهار میشوند. حجاب اجباری است. این یک کشور خودکامه است. اما اگر وزیر خارجهای باشید که به این کشور خودکامه سفر میکنید، اگر کلاه بر سر نگذارید، حجاب را رعایت نکنید، بعید است بتوانید همکاری مورد از جانب ایران را بدست آورید.”
از زمان انقلاب ایران در سال ۱۳۵۷ زنان مجبورند موهای خود را در انظار عمومی بپوشانند.
پلیس اخلاقی، زنانی را که در خیابان پوشش مناسب نداشته باشند، مورد بازخواست قرار میدهد. با این حال، حسن روحانی، رئیس جمهور ایران در این رابطه تندروی کمتری نسبت به مقام پیشین خود دارد.
در ماه ژانویه، میشل اوباما بانوی اول آمریکا، تصمیم گرفت هنگام سفر به عربستان موهای خود را نپوشاند و موجب شد تا برخی از مفسران حرکت او را به عنوان اقدامی فمینیستی برداشت کنند. زنان خارجی مجبور نیستند در این کشور حجاب بر سر بگذارند.
منبع: گاردین - 19 آوریل 2015