هشدار برنارد کوشنر- وزیر خارجه فرانسه- درباره خطر یک حمله قریب الوقوع از سوی اسرائیل به تاسیسات هسته ای ایران را می بایست جدی گرفت. هرچند این اولین بار نیست که فرانسه درباره حمله اسرائیل برای نابود ساختن تأسیسات هسته ای ایران سخن می گوید، اما اظهارات جدید کوشنر لزوماً ماهیت هشدار دهنده ندارد. علیرغم تغییر در وضعیت تدافعی اسرائیل و گزارشات اخیر درباره مخالفت بوش با طرح حمله اسرائیل به ایران، خطر این جنگ همچنان وجود دارد.
کوشنر در اظهاراتی که یکشنبه در روزنامه هاآرتص اسرائیل به چاپ رسیده، نگرانی خود را نسبت به حمله اسرائیل به ایران پیش از توسعه تسلیحات هسته ای توسط آن کشور ابراز کرده است. او تأکید کرده: “سلاح هسته ای هیچ ایمنی به ایران نمی بخشد. اسرائیل همیشه اعلام کرده منتظر آماده شدن بمب (ایران) نمی ماند.“
اینکه آیا فرانسه از این تاکتیک برای فشار بر ایران استفاده می کند یا اینکه اسرائیل بر روی ایده حمله به ایران با یا بدون کمک بوش کار می کند، چیزی است که باید منتظر ماند و دید. اما چیزی که مطمئناً می دانیم، این حقیقت است که خاورمیانه و دنیا دست آخر، خوی تعدی طلبانه اسرائیل و تا حدودی نیز ایران، را تحمل نخواهد کرد.
هم اسرائیل و هم ایران از دادن پاسخ مناسب به نگرانی های امنیتی و بدبینی های همسایگان خود و نیز مجموعه ساکنان خاورمیانه بازمانده اند.
منطقه همین الان هم در عراق و فلسطین درگیر دو مناقشه است و بحران مالی غیرمترقبه ای نیز کل دنیا را تهدید می کند. الان زمان مناسبی برای بازی خطرناکی که اسرائیل در منطقه به راه انداخته است نیست. تسلیحات هسته ای، خطری آشکار وحاضر برای خاورمیانه و دنیاست، خواه این خطر از سوی اسرائیل باشد خواه از سوی ایران.
تهران می بایست احساسات کشورهای عرب همسایه خود در زمینه نگرانی از بلندپروازی های نظامی و هسته ای آن کشور را درک کند. بارها گفته شده برنامه هسته ای ایران تحت نظر آژانس بین المللی انرژی هسته ای است و لااقل در حال حاضر، مدرکی به نفع تولید بمب هسته ای وجود ندارد.
اما درباره اسرائیل چطور؟ چرا دنیا دربرابر زرادخانه هسته ای دولت اسرائیل که خطری آشکار و مسلم برای خاورمیانه است، سیاست سکوت را درپیش گرفته است؟ هرچند غرب به طور مداوم و البته درست، ایران را برای تحت نظارت قرار دادن برنامه هسته ای خود زیر فشار گذاشته است، اما دولت اسرائیل همچنان خارج از دسترس جامعه جهانی مانده است.
سکوت غرب درباره تسلیحات هسته ای اسرائیل آزار دهنده است. چنین استاندارد دوگانه ای است که تلاش های سازمان ملل برای عاری ساختن جهان از سلاح های کشتار جمعی را با شکست روبرو ساخته است. اگر قدرت های دنیا واقعاً به دنبال خاورمیانه عاری از سلاح هسته ای هستند، می بایست همه کشورها از جمله اسرائیل را مجاب به دست برداشتن از سلاح های هسته ای بکنند. و صد البته بازیگران اصلی نیز باید سلاح هایشان را کنار بگذارند.
منبع: خلیج تایمز- 8 اکتبر