نمایندگان مجلس، روز جمعه همراه با هشداری به دولت بوش در مورد این که طبل جنگ با ایران را به صدا در آورده است، قول دادند که قدرت مجلس را برای جلوگیری از حمله نظامی آمریکا، به کار گیرند.
این نکته در کنفرانس خبری اعلام شد و این درحالی بود که جورج بوش ایران را تهدید کرد که فشار های بین المللی بر روی این کشور افزایش می یابد مگر این که تهران دست از غنی سازی اورانیوم بردارد.
پیتر دفازیو، یکی از اعضای دموکرات کنگره ، گفت: «تردیدی نیست که دیک چنی خواستار حمله بازدارنده به ایران است، اما واقعیت این است که چنین اقدامی نه فقط برای منطقه، بلکه برای آمریکا و انبوه نظامیانش در افغانستان و عراق فاجعهبار خواهد بود».
جیم مک درموت، یکی دیگر از نمایندگان کنگره هم با ابراز تاسف از این که “دولت در حال کوبیدن بر طبلهای جنگ علیه ایران است”، افزود:« طبق قانون اساسی حق اعلام جنگ و فرستادن نیروها به میدان نبرد به کنگره تفویض شده است نه رییس جمهور. بنابراین این رییسجمهور نیست که باید در مورد چنین مواردی تصمیم بگیرد. ما صدای این طبل را متوقف خواهیم کرد».
دوازده لایحه با هدف جلوگیری از تصمیم دولت بوش برای اقدام نظامی علیه برنامه هستهای ایران به مجلس نمایندگان و سنای آمریکا ارائه شده است. برخی از این لوایح جلوی تصویب بودجه دولتی برای اقدام نظامی علیه ایران را گرفته و برخی دیگر از رئیس جمهور آمریکا می خواهند برای اتخاذ اقدام نظامی علیه تهران از کنگره اجازه بگیرد. بقیه نیز بر این پایه اند که قطعنامه ای که در سال 2002، به آمریکا اجازه داد تا به عراق حمله کند، نباید برای محق نشان دادن هر گونه حمله به ایران، استفاده شود.
جورج بوش در دیدارش با نخست وزیر ژاپن، یاسوئو فوکودا گفته بود که اگر تهران دست از برنامه های هسته ای اش برندارد، فشار بر این کشور “ باید افزایش پیدا کند و می کند”. وی در ادامه افزود:« جناب نخست وزیر و من به این توافق رسیدیم که وجود ایران اتمی برای خاورمیانه و بقیه کشور ها خطرناک است. هر دو کشور تلاش می کنیم تا رفتار های رژیم ایران را از طریق دیپلماتیک، تعدیل کنیم».
دیک چنی، معاون بوش به شدت در مورد ایران محتاطانه رفتار می کند زیرا عده ای وی را نقد می کنند که اظهارات شبیه به گفته های سران دولت بوش در سال 2002 و قبل از حمله به عراق است. در ماه های اخیر، بوش از گفتن عبارت های “هولوکاست اتمی” و “جنگ جهانی سوم” خودداری کرده است و دیک چنی از به کار بردن این جمله منع شده است :“اگر ایران دست از برنامه های اتمی اش برندارد با عواقب جدی روبرو می شود” این عبارت یاد آورد قطعنامه سازمان ملل است که آمریکا معتقد است در آن اجازه حمله به عراق صادر شده بود.
خانم کاندولیزا رایس، روز شنبه این موضوع را که آمریکا قصد برپا کردن جنگ علیه ایران دارد را رد کرد.
منبع: میدل ایست آنلاین 17 نوامبر