سپاه پاسداران انقلاب اسلامی٬ به صورت رسمی اعلام کرده که وظیفه حفاظت از دانشمندان هستهای را به عهده گرفته و پس از قبول این مسئولیت٬ تروری اتفاق نیفتاده است.
محمدحسن کاظمی، جانشین فرماندهی حفاظت سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفته است: “بعد از ترور دانشمندان هستهای حفاظت از این شخصیتها نیز به سپاه واگذار شد که شاهدیم پس از این فرمان ترور موفقی صورت نگرفت”.
وی همچنین گفته است که “اگر موردی [از ترور] صورت گرفته سپاه در آنجا حضور نداشته است”.
اشاره کاظمی به ترورهایی است که در چند سال گذشته رخ داده و دانشمندان هستهای ایران را هدف گرفته است. تاکنون چند تن از دانشمندان هستهای جمهوریاسلامی و یا افراد مرتبط با این برنامه٬ توسط افراد ناشناس به قتل رسیدهاند. مقامات جمهوریاسلامی این ترورها را به اسراییل و غرب نسبت میدهند. برخی رسانههای غربی، سازمان امنیت اسراییل٬ موساد را متهم به دست داشتن در ترورها کرده و گفته اند این سازمان از کمکهای سازمان مجاهدین خلق نیز در این زمینه استفاده کرده است.
مسعود علیمحمدی٬ مصطفی احمدیروشن٬ مجید شهریاری و داریوش رضایی نژاد از جمله کشته شدگان هستند. فریدون عباسی٬ رییس سابق سازمان انرژی اتمی نیز از دیگر افرادی بود که گرچه مورد سوقصد قرار گرفت٬ اما زنده ماند.
مصطفی احمدی روشن، معاون بازرگانی تاسیسات غنی سازی اورانیوم نظنز هم صبح روز ۲۱ دی ماه سال ۹۰ در اثر انفجار یک بمب در منطقه سیدخندان تهران کشته شد. در این حادثه رضا قشقایی،همراه احمدی روشن هم کشته شد. مسعود علیمحمدی، استاد فیزیک دانشگاه تهران اما در دی ماه سال ۱۳۸۸ بر اثر انفجار یک بمب مقابل خانه خود کشته شد.
مجید شهریاری٬ استاد فیزیک دانشگاه شهید بهشتی بر اثر انفجار یک بمب مغناطیسی که به اتومبیل او چسبانده شده بود کشته شد و در همان روز، فریدون عباسی دوانی، استاد دیگر فیزیک از سوء قصد مشابهی جان به در برد.
پس از انجام این ترورها٬ برخی رسانهها خبر دادند که مرگ اردشیرحسین پور در سال ۸۶ نیز از جمله ترورهای دانشمندان هستهای بوده. خبرگزاری فارس به نقل از رسانههای بینالمللی از وی با عنوان “از محققان برنامه هستهای ایران و ازطراحان سانتریفیوژها” نام برده بود.
محمود احمدی نژاد آن زمان مدعی شده بود که آژانس بین المللی انرژی اتمی اسامی و اطلاعات دانشمندان اتمی جمهوری اسلامی را برای ترور به اسرائیل داده است. وی۱۰ مهر ۱۳۹۰ در کنفرانس “حمایت از انتفاضه فلسطین” گفته بود: “بعد از اینکه ردیابیهایی را انجام دادیم متوجه شدیم آژانس انرژی اتمی اسامی دانشمندان هستهای ایران را به دست صهیونیستها رسانده و صهیونیستها با دسترسی به این اطلاعات، موفق به ترور دانشمندان کشورمان شدند”.
پس از قتل احمدیروشن٬ اسحاق آلحبیب معاون نماینده دایم جمهوری اسلامی در سازمان ملل متحد نیز مدعی شد: “احتمالا تروریست ها از اطلاعات محرمانه دریافتی از سازمان های ملل متحد از جمله لیست تحریمی شورای امنیت و متن گفتگوهای کارکنان آژانس بین المللی انرژی اتمی با دانشمندان ایرانی استفاده کرده اند”.
آژانس بین المللی انرژی اتمی قویا این اتهام را رد کرد.