نادرایرانی
روزنامه خورشید به مناسبت عید فطر به روی دکه های روزنامه فروشی ها می رود. این روزنامه از سلسله روزنامه هایی است که قرار است پشتیبانی انتخاباتی احمدی نژاد را به عهده داشته باشد . نخستین پیش شماره این روزنامه قراراست 27 مرداد ماه جاری و تا عید فطر هر 2 الی 3 روز پیش شماره های دیگری از آن منتشر شود.
روزنامه خورشید ابتدا قرار است درتیراژ 100 هزار نسخه در روز و سپس با ایجاد سازمان توزیع در تیراژ یک میلیون و 500 هزار نسخه در روز منتشر شود. گفته می شود قیمت این روزنامه از 50 تومان با 24 صفحه درروز که طی شش ماه آینده به 40 صفحه خواهد رسید تجاوز نخواهد کرد. قبلا سایت عصر ایران خبرداده بود که روزنامه خورشید که پیش از این و در زمان توقیف روزنامه ایران به عنوان ارگان دولت و جایگزین این روزنامه مطرح شده بودقرار است به مدت چهار ماه از طریق توزیع خصوصی و به صورت رایگان جلب مشتری کند. برخی منابع اظهار کرده اند که این روزنامه در ابتدای کار خود همه آگهی های دولتی را به حمایت ویژه وزارت ارشاد به خود اختصاص خواهد داد. بهداد، معاون اطلاع رسانی رئیس جمهور، دبیر شورای اطلاع رسانی دولت، کاوه اشتهاردی، مدیرمسوول روزنامه ایران و محسن احمدی، مشاور وزیر رفاه و مدیرکل روابط عمومی این وزارتخانه از جمله اعضای هشت نفره شورای سیاستگذاری این روزنامه هستند. سردبیر این روزنامه محمد پاریاب رییس سابق شورای اطلاع رسانی دولت، مدیرمسئول آن مسعود زریبافان مسئول ستاد حمایت از محمود احمدینژاد در انتخابات ریاست جمهوری نهم و صاحب امتیاز آن سازمان تامین اجتماعی است.این گزارش تاکید می کند که بودجه اختصاص داده شده به این روزنامه درمرحله اول با توجه به ساختمان آن دربلوار کشاورز، خیابان عبدالله زاده و تجهیزات و امکاناتی که دراختیار خبرنگاران قرار داده و خواهد داد، معادل 20 میلیارد تومان است.
گزارش ها حاکی از آن است که سردبیر این روزنامه در نخستین روز معارفه با خبرنگاران خود اعلام کرده است که مشی این روزنامه کمک به دولت نهم است اما این امر به این معنا نیست که موارد انتقادی در روزنامه منتشر نشود. دراین روزنامه تنها یک صفحه به بخش سیاسی اختصاص داده شده است. بخش اقتصادی دارای 3 صفحه و 19 صفحه نیز به بخش های فرهنگی، اجتماعی و ورزشی اختصاص داده شده است. براساس گزارش های دریافتی سیاست محوری روزنامه پرداختن به مسایل اجتماعی است.این روزنامه در حال حاضر یک کادر 50 نفری را به استخدام خود درآورده است. به همه خبرنگاران سرویس ها از هم اکنون یک نوت بوک داده شده و در روی میزها کامپیوتر برای کار کردن وجود ندارد. اشل حقوقی کارکنان تحریریه به این شرح است:خبرنگار 400 تا 500 هزارتومان ، معاون دبیر سرویس 600 تا 700 هزارتومان ، دبیرسرویس یک میلیون تا یک ونیم میلیون تومان. اعضای بخش فنی این روزنامه در کشورهای اروپایی ازجمله آلمان آموزش دیده اند . مدل صفحه بندی آن در داخل وجود ندارد و قطع آن 35 در 50 است. نیروهای رسمی این روزنامه اظهار کرده اند که کادر این روزنامه که از روزنامه های همشهری، ایران، قدس، هفته نامه آتیه و خبرگزاری های فارس و موج تامین جذب شده اند، در ابتدای کار همگی استخدام شده و به فعالیت پرداخته اند. سرورهای این روزنامه همگی آمریکایی هستند و چاپخانه آن نیز که به زودی راه اندازی می شود هزینه ارزی جداگانه ای به سازمان تامین اجتماعی تحمیل کرده است. این روزنامه قرار است هر هفته ویژه نامه ای 32 صفحه ای منتشر کند. براساس اطلاعات رسیده از آن جا که تاکید روزنامه برحوزه اجتماعی است بخش اجتماعی دارای یک سردبیر به نام پژمان راهبر و یک جانشین سردبیر به نام اکبرهاشمی است . بخش اجتماعی قرار است درابتدای کار 6تا 8 صفحه روزنامه را به خود اختصاص دهد. دبیر بخش اقتصاد ابراهیمی ودبیر بخش ورزشی محمد جماعت است. سمت دبیری بخش عکس نیز به مجید سعیدی سپرده شده است.
روزنامه خورشید و سفیدنمایی
رئیس شورای سیاستگذاری روزنامه خورشید محسن احمدی در توضیح سیاست این روزنامه گفته است : ”اگر ساختار رسانه ای متناسب با شعارهای عدالت خواهی، مدیریت انقلابی، تحول گرایی نداشته باشیم از ظرفیت های بسیار زیادی محروم مانده و دچار پیامد های هزینه بری خواهیم شد.“
سایت بازتاب درگزارش خود به نقل از رئیس شورای سیاستگذاری و مدیرمسئول روزنامه خورشید در آستانه انتشار این روزنامه نوشت: “خورشید گنجینه ای عظیم از تجربیات یک انقلاب بزرگ در حوزه های گوناگون است که تلاش می کند عرصه ای برای ظهور امید آفرین تمام پتانسیل های اجتماعی، فرهنگی، خانوادگی، اقتصادی و… فراهم سازد.“
احمدی تاکید کرده: “متاسفانه بسیاری از ظرفیت های مذکور تاکنون بدون استفاده و ناشناخته مانده است و علیرغم گلایه های تکراری که نسبت به سیاه نمایی ها در برخی از رسانه ها انجام می شود تا کنون الگوی درست و پویایی از سفید نمایی ارائه نشده است اما خورشید می خواهد عرصه ای برای ظهور این پتانسیل ها فراهم کند. روزنامه خورشید قصد دارد با رویکرد استقلال حرفه ای، بستر مناسبی برای بازتاب فعالیت های نظام و دولت نهم در حوزه مباحث اجتماعی باشد.“
محسن احمدی با بیان اینکه در اختیار داشتن قدرت رسانه ای خورشید در فضای تصمیم سازی های کلان و کاربردی نیز نقش مهمی دارد، تاکید کرده: “در معرکه تقابل و تضاد منافع خصوصی و بخشی با منافع عمومی که سازمان تامین اجتماعی و وزارت رفاه و تامین اجتماعی نماینده جمعیت چند ده میلیونی آن است کار درست و حرفه ای (و نه سفارشی و فرموده ای) رسانه ای می تواند گره های بسیاری از کار مدیران عدالت خواه را در مسیر تقویت و تامین نظام جامع رفاه و تامین اجتماعی بگشاید.“
محسن احمدی گفته: “تشکیلات این روزنامه صرفا متشکل از چند خبرنگار، گزارشگر و مقاله نویس نخواهد بود بلکه در ساختار تشکیلاتی آن برای چهره های متفکر و متعهد نیز جایگاه خاصی در نظر گرفته شده است که حتی اگر حضور این افراد به میزان اندکی نیز محدود شود تمامی اعضای تحریریه را از لحاظ فکری تغذیه خواهد کرد و روزنامه نیز به تناسب مهارت افراد از تخصص آنان بهره مند می شود.“
وی همچنین خورشید را روزنامه ای مستقل دانسته و تاکید کرده است که این روزنامه به دلیل وابستگی به سازمان تامین اجتماعی “به عنوان محوری ترین بخش نظام موجود رفاه و تامین اجتماعی کشور برخی صفحات خود را به پوشش رخداد ها و مسائل خرد و کلان و جدی مربوط به این حوزه ها در قالب های متنوع و عمدتا غیر مستقیم اختصاص” خواهد داد.