چند روز پس از گفتوگوی تلویزیونی احمدینژاد و انتقادهای او از برخی دستگاهها، حملههای اصولگرایان به وی و دولت دهم، شدت بیشتری گرفته است. مصباحیزدی تلویحا از او به عنوان سیاستمداری فریبکار یاد کرده، سایت الف دولت او را “بیکفایت” توصیف کرده و مصطفی پورمحمدی نیز وی را به دادن “وعدههای توخالی” متهم کرده است.
در همین حال غلامحسین الهام، سخنگوی دولت، خبر از آن داده که طرح برکناری و سقوط دولت احمدینژاد با تلاش رهبر جمهوریاسلامی منتفی شده است. به گفتهی الهام: “برخی از این جریانات طی 8 ماه گذشته به شکلی جدی برای اسقاط دولت احمدی نژاد برنامه ریزی کرده بودند، اما با هوشمندی و حمایت های رهبری از گفتمان عدالت خواهی و ضدفساد احمدی نژاد، این پروژه شکست خورد”. وی گرچه اشارهای به نام این گروهها و جریانها نکرده، اما به نظر میرسد بخشهایی از اصولگرایان را خطاب قرار داده که در ماههای گذشته درباره لزوم خلع ید از دولت احمدینژاد تلاش میکردند.
در همین حال سایت الف – متعلق به احمد توکلی – با اشاره به بالا رفتن قیمت ارز در روزهای گذشته و در پی مواضع احمدینژاد، مسوولان دولتی را “بیکفایت” توصیف کرده و نوشته است: “مسئولان بی کفایت! این رسم کشورداری نیست؛ اقتصاد کشور فروریخته و می ریزد و مردم کم کم دارند زیر آوارش دفن می شوند”.
همچنین مجلس نیز جلسهای غیرعلنی برای بررسی سخنان احمدینژاد و طرحهای وی برگزار کرد. در این جلسه احمد توکلی خواستار آن شد که نمایندگان نامهای خطاب به رهبر جمهوری اسلامی بنویسند و در آن “مسائل و مشکلات موجود و مشکلات احتمالی آینده کشور و تبعات تصمیم گیری های نادرست اقتصادی دولت را منتقل کنند”.
محمدرضا باهنر، نایبرییس مجلس و دیگر منتقد سیاستهای احمدی نژاد، نتیجه طرحهای وی را افزایش قیمت نان تا پانزده هزار تومان دانست و گفت: “در صورتی که آنچه رئیس جمهور می گوید اجرایی شود قیمت نان سنگک به 15 هزار تومان می رسد و چیزی به نام تولید و کشاورزی باقی نمی ماند”.
انتقاد از سیاستهای اقتصادی احمدینژاد در حالی اوج گرفته که برخی از اصولگرایان مواضع سیاسی وی را نیز زیر ذرهبین بردهاند. مصطفی پورمحمدی، رییس سازمان بازرسی کل کشور و یکی از کاندیداهای احتمالی انتخابات آینده، با اشاره به سخنان احمدینژاد درباره “بسته بودن دست رییسجمهور برای اجرای قانون” گفته است: “اگر فکر میکردید قوانین مشکل دارند و نمیگذارند کار کنید، چرا کاندیدا شدید و مسئولیت پذیرفتید؟ نمیشود که وقتی وعدهها توخالی درمیآید، بگوییم نگذاشتند که کار کنیم”.
وی افزود: “برخی مدیران هنگامی که میبینند قانون دست و پای آنها را برای اجرا میبندد، سعی میکنند قانون را دور بزنند و از اینجاست که مشکلات مدیران آغاز میشود”، به گفته وی “ برخی از رئیسها و رئیسترها به خاطر خدمت به مردم قانون را مزاحم میبینند و آن را زیر پا میگذارند. در حالی که اگر نیت دلسوزانه و خیرخواهانه دارند بجای زیر پا گذاشتن قانون باید در جهت اصلاح قانون حرکت کنند”.
سخنان پورمحمدی درباره “وعدههای توخالی” احمدینژاد چند روز پس از آن بیان شد که محمدتقی مصباح یزدی، در همایش جبهه پایداری، تلویحا درباره احمدینژاد گفت: “عدهای سیاستمدار فقط میخواهند در فضای سیاسی فریبکاری کنند و چیزهایی را مطرح میکنند که مردم خوششان بیاید و به شعارهای خود عمل نمیکنند”.
از سوی دیگر، محمدحسین صفارهرندی، وزیر ارشاد دولت نهم و مشاور فرمانده سپاه پاسداران نیز با بیان اینکه احمدینژاد “فکر میکند از ملکوت وارد شده و دیگران اشتباهکار هستند و خودش از هر اشتباهی پاک است”، گفته است: “در دورهای، احمدینژاد روی رقبای همیشگیاش مثل هاشمی حساسیت داشت و حق هم داشت چرا که هاشمی زیر بار این واقعیت نرفت که دولت احمدینژاد با آرای بیشتر در انتخابات نهم پیروز شد. با توجه به فشارهایی که بر روی احمدینژاد بود واکنشهای احمدینژاد نیز طبیعی بود. آن دوره گذشت که اگر بخواهند هر کسی را از خود دور کنند و کنار بزنند، انگی وارد کنند و مثلا آیتالله مصباح را بازیچه دست هاشمی معرفی کنند، این موضوع، «خندهدار و ساده فرضکردن مخاطب» است”.
اشاره صفارهرندی به برخی سایتهای حامی احمدینژاد است که پس از انتقادهای محمدتقی مصباح یزدی، وی را عامل هاشمیرفسنجانی برای تخریب دولت معرفی کرده بودند.