شکایت دولت از افشاگران

نویسنده

مهرزاد فرهودی

وزارت رفاه دولت نهم از دکتر رضا جلالی دبیر برکنار شده شورای راهبردی این وزارت خانه به اتهام آنچه که نشر اکاذیب و تشویش اذهان عمومی خوانده است، شکایت کرد.

دکتر رضا جلالی که پیشتر با انتشار بیانیه ای خطاب به کارکنان این وزارتخانه مواردی از فساد گسترده مالی و انتخاباتی دولت احمدی نژاد را افشا کرده بود، روز بیست و هفتم شهریور ماه احضاریه خود را از شعبه دوم بازپرسی دادسرای کارکنان دولت دریافت کرد.

جلالی که جانبار 70 درصد جنگ هشت ساله است و یک چشم خود را در دوران جنگ از دست داده، در زمان وزارت پرویز کاظمی به سمت مشاور وزیر، دبیر شورای راهبردی وزارتخانه و نماینده تام الاختیار وزیر در امور ایثارگران منصوب شده بود.

پرویز کاظمی اما از همان ابتدا از سوی حامیان رئیس جمهور متهم بود که به اصلاح طلبان نزدیک است و تغییرات مورد نظر آنان را انجام نمی دهد.

اولین باری که پرویز کاظمی تصمیم به استعفا گرفت زمانی بود که به دلیل سرپیچی داود مددی رئیس سازمان تأمین اجتماعی از برنامه ها و دستوراتش، وی را از کار برکنار کرد. اما برکناری مددی هزینه سنگین حیثیتی برای کاظمی در پی داشت. چرا که مددی باجناق مسعود زریبافان دبیر ذی نفوذ هیئت دولت بود و احمدی نژاد در کمتر از 48 ساعت دستور بازگشت او به سازمان تأمین اجتماعی و لغو حکم وزیر را صادر کرد.!


پس از این برکناری برای مدتی علی یوسف پور مدیر مسئول روزنامه بنیاد گرای سیاست روز سرپرستی این وزارتخانه را بر عهده گرفت. چندی بعد نیز در معامله ای سیاسی میان حزب موتلفه و محمود احمدی نژاد، معاون سابق کمیته امداد کرمانشاه و نماینده این شهر در مجلس هفتم به عنوان وزیر جدید رفاه و تأمین اجتماعی معرفی شد.

پس از روی کار آمدن مصری، حامیان دولت با آسودگی کامل وارد شرکتهای بزرگ اقتصادی این وزارتخانه پولدار شدند. مهرداد بذرپاش که آنزمان مشاور امور جوانان محمود احمدی نژاد بود، حکم عضویت در هیئت مدیره چند شرکت زیر مجموعه وزارت رفاه را دریافت کرد. که گفته شده در بسیاری از جلسات این هیات های مدیره حضور نمی یافت و ماهانه چندین میلیون تومان بابت حق عضویت در هیئت مدیره دریافت می کرد.

اما عضویت در شرکتهای تحت پوشش و دریافت حقوق های میلیونی توسط نزدیکان عدالت شعار احمدی نژاد تنها بخشی از پروژه ای بود که حامیان رئیس جمهور دنبال می کردند. حدود 450 شرکت اقتصادی تحت پوشش وزارت رفاه و تأمین اجتماعی قرار دارند که حسابرسی دقیقی از آنان صورت نمی گیرد. شرکت سرمایه گذاری تأمین اجتماعی موسوم به «شستا» از جمله آن شرکتهاست که بزرگترین صندوق بین النسلی خاورمیانه محسوب می شود.

این شرکت بزرگ اقتصادی به بیمه شدگان ایرانی ارائه می دهد، اما در بسیاری از بازیهای «خصوصی سازی» نقش مهمی را ایفا می کند. نمونه اخیر آن ارائه سهام شرکت ملی مس ایران بود که یکی از خریدارانش همین شرکت «شستا» بود.

گفته می شود مجموعه شرکتهایی که زیر نظر «شستا» اداره می شود بالغ بر 188 شرکت می شوند که حیاط خلوت است برای حامیان دولت. این امر حتی در جلسات معاونین وزارت رفاه نیز مطرح شده است. ادعا می شود کمک های شرکت های تابعه وزارت رفاه به حامیان احمدی نژاد در سومین انتخابات شورای سوم به گروه اینک منحل شده رایحه خوش خدمت رسیده و در انتخابات اخیر مجلس خبرگان به مخالفان هاشمی رفسنجانی و فهرست منهای هاشمی و روحانی رسیده است. از همین رو این نگرانی وجود دارد که در انتخابات آینده مجلس هم با توجه به همرائی ناظران [شورای نگهبان] و مجریان [وزارت کشور] این نوع فساد مالی که عادی شده است به نفع هواداران دولت جریان یابد.

از جمله شرکتهای مهم دیگری که زیر مجموعه وزارت رفاه هستند شرکتهای «ایرانول» و «نفت گاز» هستند. شرکت ایرانول شرکت مشهوری است که اسپانسر تیم های ملی فوتبال ایران بوده است و در زمان اختلاف میان حامیان احمدی نژاد و محمد دادکان رئیس سابق فدراسیون فوتبال این شرکت چک های صادره خود را لغو کرد و به صراحت و وضوح در آن کشمکش به نفع معاون رییس جمهور و رییس سازمان منابع دولتی را به کار انداخت.

شرکت «نفت گاز» نیز از شرکتهای هلدینگ یا مادر تخصصی است که رد پای پسر مصری وزیر رفاه و حامیان احمدی نژاد نیز در آن دیده می شود. یکی از مواردی که سبب اعتراض دکتر جلالی به مصری شده بود، جلسه ای بود که میان مدیر شرکت «نفت گاز» و پسر مصری با چینی ها در لابی هتل لاله برگزار شده بود. در این جلسه که بدون حضور کارشناسان خبره برگزار شد، یکی از قراردادهای بزرگ نفتی میان جمهوری اسلامی ایران و چینی ها به امضاء رسید. گفته می شود در این قرار داد، فساد مالی گسترده ای نهفته است که منافع مالی سرشاری را نصیب حامیان محمود احمدی نژاد می کند. البته پسر مصری در شرکتهای مهم دیگری چون «آتیه سازان» نیز نقش عمده ای ایفا می کند.

پیش از او نیز کمیته ای تحت عنوان “نیروهای ارزشی هوادار دولت نهم در وزارت رفاه و تأمین اجتماعی” در نامه ای افشاگر به عبدالرضا مصری نسبت به تخلفات مدیران این وزارتخانه به شدت هشدار داده بودند. این کمیته در نامه خود به مصری به چند تخلف اشاره کرده بود. از جمله تخلفات مورد اشاره در این نامه “توزیع بن و کالا در مناطق مختلف استانهای ایلام و کرمانشاه جهت بهره برداری حزبی و باندی” بود. مورد دیگری که این کمیته بدان اشاره کرده بود، زد و بندهای شخص وزیر است که برای نمونه از “پرداخت مبالغ کلان به نمایندگان مجلس هفتم جهت معاملات سیاسی” نام برده شده است.

در پایان این نامه به مصری هشدار داده بود که موارد اشاره شده تنها بخش کوچکی است از تخلفاتی که زیر نظر وزیر رفاه صورت می گیرد و اگر ادامه پیدا کند موارد بعدی به صورتی شفاف و واضح به مقامات قضایی و افکار عمومی ارائه می شود.


شکایت دولت نهم از دکتر رضا جلالی به خاطر افشاگریهایش در حالی صورت گرفته که پیشتر نیز همین دولت از روزنامه مردم سالاری به دلیل افشای پرونده 350 میلیاردی شهرداری احمدی نژاد شکایت کرده بود.