تشدید فشار حکومت بر رهبران مخالف دولت

نویسنده

» مقاله بوستون هرالد در مورد سرکوب بیشتر

ماموران امنیتی ایران  به دفتر مهدی کروبی یکی از رقیبان اصلاح طلب محمود احمدی نژاد حمله بردند  و چهار دستیار او را بازداشت کردند و با پلمب دفتر اصلی حزب سیاسی او اسنادی را که در مورد  آزار زندانیان معترض  فراهم آمده بود بردند.

این حمله با هدف تخریب حرکتی که توسط کروبی برای روشن کردن مسئله شکنجه و تجاوزبه زندانیان – زندانیانی که عمیقا دولت ایران و رهبری روحانی آن کشور را عصبانی کرده اند – صورت گرفت.

این یورش در میان افزایش درخواست‌ها ی روحانیون و فرماندهان تندرو سپاه پاسداران برای بازداشت کروبی و رهبران مخالف دیگر نظیر میرحسین موسوی و رئیس‌جمهور پیشین محمد خاتمی انجام شده است. دستگیری هر کدام از این سه تنبه معنی قدم بزرگی در سرکوبی که مخالفان می‌گویند جنبش آنها را کاملا حذف خواهد کرد محسوب می‌شود.

اسماعیل گرامی مقدم سخنگوی حزب اعتماد ملی به آسوشیتد پرس گفت، ماموران امنیتی روز سه‌شنبه به دفاتر حزب اعتماد ملی کروبی حمله کردند و دو عضو حزب را دستگیر کردند و «اسناد و دستگاه‌های الکترونیکی حاوی اطلاعات در مورد تحقیقات حزب درمورد آزارمعترضان زندانی را توقیف کردند.»

گرامی مقدم گفت، ماموران سپس  دفاتر را پلمپ کردند.

گرامی مقدم گفت، نیروهای امنیتی همچنین  به دفتر شخصی کروبی که در منطقه دیگری از تهران واقع شده حمله کردند و محمد داوری، دبیر وب‌سایت حزب اعتماد ملی را بازداشت کردند. وی گفت کروبی در زمان یورش در دفتر خود حضور داشته است.

وی گفت، ماموران امنیتی سی‌دی‌ها و اسناد مرتبط با آزارهای ادعا شده را توقیف و دفتر را پلمپ کردند.

در یک یورش سوم، نیروهای امنیتی مرتضی الویری دستیار ارشد کروبی و معاون رئیس‌جمهور پیشین را در خانه خود دستگیر کردند. الویری در گفتگوی تلفنی با آسوشیتد پرس پیش از اینکه مکالمه قطع شود گفت: «همین الان ماموران امنیتی در حال دستگیر کردن من هستند.»

الویری عضو کمیته بررسی تعیین شده توسط کروبی و موسوی در مورد آزارهای ادعا شده علیه معترضان زندانی بود.

یکشنبه بعدازظهر ماموران امنیتی به دفتر مشترک کروبی و موسوی که از معترضان آزاد شده گزارش‌هایی در مورد آزارها دریافت می‌کرد حمله کردند.

کروبی و موسوی هر دو در انتخابات 22 خرداد علیه محمود احمدی‌نژاد تندرو نامزد شدند. مخالفان می‌گویند پیروزی احمدی‌نژاد در انتخابات جعلی و موسوی پیروز اصلی است.

صدها نفر در سرکوب سنگین اعتراضات در هواداری از موسوی که پس از انتخابات در بدترین ناآرامی کشور پس از انقلاب اسلامی سال 57 دستگیر شدند. مخالفان می‌گویند حداقل 72 معترض کشته شده‌اند در حالیکه دولت تنها30 نفر را تایید می‌کند.

همچنین اسماعیل احمدی مقدم فرمانده پلیس ایران [ناجا] به مخالفان علیه استفاده از راهپیمایی سراسری طرفداری از فلسطین در روز قدس به عنوان فرصتی برای اعتراض ضددولتی هشدار داد. این راهپیمایی که به عنوان روز قدس شناخته می‌شود و اشاره به لغت عربی برای اورشلیم دارد – روز 18 سپتامبر (27 شهریور) برگزار می‌شود. معمولا این روز فرصتی برای هواداران دولت است تا اسرائیل را محکوم کنند و حمایت خود از فلسطینیان را نشان دهند.

به گزارش خبرگزاری ایرنا، فرمانده ناجا  گفت: «هدف اصلی روز قدس نباید منحرف شود.»

منبع:  بوستون هرالد، 8 سپتامبر