“آنها مرا میشناسند و میدانند وقتی به نتیجه برسم سفید سفید است نمیتوانند تحت هیچ فشاری وادارم کنند که بگویم سیاه است”.
این نقل قول دختران میرحسین موسوی و زهرا رهنورد است از پدرشان که از بهمن 89 در به اتفاق خانم رهنور در حصر خانگی به سر می برد. نقل قولی در پاسخ به هجمه ها و اتهاماتی که اخیرا ار سوی تریبون های حکومتی متوجه والدین آنها می شود. همچنان که محمدتقی کروبی، فرزند مهدی کروبی هم که از بهمن 89 در حصر خانگی به سر می برد در پاسخ به چنین هجمه هایی گفته است “آرزوی عقب نشینی پدرم را به گور می برید”.
بخش خبری شبکه اول صدا و سیمای جمهوری اسلامی اخیرا مستندی با عنوان “چهارسال بعد از عاشورای 88” پخش کرده که طی این مستند میرحسین موسوی و مهدی کروبی، رهبران جنبش سبز به “زمینه سازی برای حرمت شکنی در عاشورا” و “ارتکاب گناهی نابخشودنی در حق اسلام و ملت بزرگ ایران” متهم شده اند. مستندی که براساس اعلام وب سایت کلمه، میرحسین موسوی آن را دیده. احمد جنتی، دبیر شورای نگهبان هم در نماز جمعه این هفته تهران با اشاره به اینکه “میرحسین موسوی و مهدی کروبی، حاضر نیستند اظهار ندامت کنند” گفته است: اگر رافت اسلامی نبود اینها باید اعدام میشدند اما جمهوری اسلامی بر سر اینها منت گذاشته و گفته در خانه خود زنده باشید، امکانات داشته باشید و بهداشت خود را رعایت کنید اما اینها در عین حال حاضر نیستند اظهار ندامت کنند.
جنتی گفته است که اعتراضات بعد از انتخابات 88 “فتنه بزرگی بود و اگر لطف خدا و ولیعصر و درایت مقام معظم رهبری نبود، این فتنه نظام اسلامی را از پای درآورده بود”.
او سپس گفته کسانی که “مملکت را ناامن کردند و جوانان و بچههای بسیجی ما را کشتند مفسد فیالارض نیستند؟ شما خجالت نمیکشید که از اینها دفاع میکنید”؟
اولین واکنش ها به سخنان احمد جنتی از سوی محمد تقی کروبی، فرزند بزرگ مهدی کروبی بود که پدرش در خانه امن وزارت اطلاعات در بازداشت به سر می برد. او به رادیو فرانسه گفته است که امثال آقای جنتی باید این آرزو را به گور ببرند که فکر کنند کسانی مثل پدر من از راه حق خود عقبنشینی کنند.
زهرا، کوکب و نرگس موسوی، دختران میرحسین موسوی و زهرا رهنورد هم در یادداشتی اعلام کرده اند که میرحسین موسوی خواهش بر توبه او را غلط خوانده و گفته است: “آنها مرا میشناسند و میدانند وقتی به نتیجه برسم سفید سفید است نمیتوانند تحت هیچ فشاری وادارم کنند که بگویم سیاه است”.
آنها با طرح این سوال که والدین شان “را چه جای نیاز برای توبه برای آن روشی که بر طبق الگوی حسینی در برابر ظلم پیشه کردهاند”؟ نوشته اند: چنین است که در تمامی این سالها که مجریان و آمران این حصر بیبدیل و ناحق، پیدا و نهان با خشونت و نرمش از آنها طلب توبه داشتهاند، هر دو با یاد آوری اینکه هرگز از مرگ در راه باورشان نمیهراسند بارها محکم و قاطع توبه را وظیفه آنهایی دانستهاند که برای قدرت و منافعشان ظلم کرده در امانت مردم دست برده، خون ریخته و زندانها را با یاران دلسوز کشور و معتقدان به حقیقت پر کردهاند.
آنها نوشته اند: آقای جنتی چنان که عادت معهود این سال های کودتاییست از بین جمعیت تصمیم گیر سیاستها، مسئولیتی برگردن داشته و در نماز جمعه آن را بیان داشته است. سخنان شخص ایشان هم، از این رو که تکرار صحبت های محافلی مشخص است جای پاسخ ندارد. ما، کوکب، زهرا و نرگس، دختران میرحسین موسوی و زهرا رهنورد اما آن سوی دیگر این قضیه را دیدهایم و و روایت آن را چنان که شایسته دیدههایمان است امانت دارانه برای شما مردم حق جو، بازگو میکنیم. برای آقای جنتی در سال های پایانی عمر قضاوت الهی نزدیک است و چه سخت خواهد بود کشیدن پروندهای تاریک از فحش و دروغ و تهمت و ستم نزد بارگاه الهی که بخشی بزرگ از سنگینی آن را در نماز جمعه فراهم نموده است و چه هولناک که محکمه این قضاوت سالیان سال است که در پیش چشم مردم برپا شده و تاریخ بلند یک کشور نگارش این قضاوت طولانی را برعهده گرفته است.
دختران میرحسین موسوی و زهرا رهنورد افزوده اند: برای ما اینکه ایشان همیشه بلندگوی خشونت خواهیها بوده عجیب نیست، اگرچه درست به همین دلیل گفتههایشان در باب رافت آنهم اسلامی تعجب آور است؛ از دوران کودکیمان در سالهای جنگ، صدای ضجههای طفل همسایه زیر ضرب و شتم و آزار پدربزرگ و مادربزرگ در گوشمان است. طفلی که سرپرستیش به خاطر مرگ پدر در خانههای تیمی، به آنان سپرده شده بود. آن بچه دبستانی پاره تن ایشان بود و از آن روزها خاطره و نشانه کم باقی نیست. کسی که به نوهاش چنین خشونت بورزد با غریبهها چه خواهد کرد؟
حصر خانگی بدون محاکمه ظلم است
علی مطهری، نماینده اصولگرای مجلس شورای اسلامی و فرزند آیت الله مطهری هم در یادداشتی با عنوان “سخنی با آیت الله جنتی” حصرخانگی بدون محاکمه را ظلم خوانده و نوشته است: حصر خانگی آقایان موسوی و کروبی برخلاف سخن آقای جنتی همراه با رفاهیات نیست. محصورین، در چند اتاق، شبانهروز، تنها و تحت سیطره دوربینها و شنودها به سر میبرند که هر دو محصور نیز دچار بیماری شدهاند. امتحانش مجانی است، خود آقای جنتی یک هفته به همین صورت زندگی کنند، ببینند دوام میآورند یا نه. به جای این تفرقهافکنیها هر چه سریعتر محصورین را آزاد کنید.
آقای مطهری در این یادداشت که در وب سایت شخصی خود منتشر کرده از احمد جنتی سوال کرده است که “جناب آقای جنتی! به راستی چرا از محاکمه علنی این دو نفر میترسید و همواره میخواهید از کماطلاعی و عواطف مذهبی مردم برای به کرسی نشاندن این حرف باطل خود استفاده کنید؟ این یک اصل کلی است که حصر خانگی بدون محاکمه، ظلم است و ظلم بد و مذموم است و باید از مظلوم دفاع کرد”.
این نماینده اصولگرای مجلس شورای اسلامی سپس با اشاره به اینکه آیت الله جنتی مانند همیشه بر طبل تفرقه و خشونت و افراط کوبیده ، نوشته است: خلاصه حرف ایشان این است که آقایان موسوی و کروبی محارب و مفسد فیالارض هستند و مجازات آنها اعدام است و نظام خیلی منت بر سر اینها گذاشته که به جای اعدام، آنها را حصر خانگی کرده است.اساس این استدلال باطل است چون محاربه مطابق ماده ۲۷۷ قانون مجازات اسلامی عبارت است از “کشیدن سلاح به قصد جان، مال یا ناموس مردم یا به قصد ارعاب آنها به نحوی که موجب ناامنی در محیط گردد”.
آقای مطهری سپس نوشته: آیا اعتراض به نتیجه یک انتخابات، محاربه است؟ اصل بیست و هفتم قانون اساسی ما اعتراض و حتی راهپیمایی برای بیان اعتراض را به رسمیت شناخته است. آقایان موسوی و کروبی به نتیجه انتخابات سال ۸۸ معترض بوده و آن انتخابات را از اساس باطل میدانستند و دلایل متعدد خود را نیز به مرجع قانونی ارائه کردند و البته هیچ امیدی هم به قضاوت و داوری عادلانه مرجعی که اکثر اعضای آن از جمله آقای جنتی از چند ماه قبل از انتخابات حمایت خود را از آقای احمدینژاد اعلام کرده بودند نداشتند.
به گفته اقای مطهری “با این اعتراض ساده که اتفاقاً توسط مردم آغاز شد، طرف مقابل به جای ایجاد امکان اظهارنظر معترضان چنان با خشونت برخورد کرد که تا چند ماه عوارض نامطلوبی برای کشور داشت. قطعا بخشی از این عوارض ناشی از ناتوانی آقایان موسوی و کروبی در کنترل هواداران خود بود ولی بخش اعظم آن از بیتجربگی و کینهورزی وانتقام جویی مدیران بحران از حوادث سال۷۸ نشات می گرفت. نگاه غلط دستگاه وقت اطلاعات و امنیت کشور به مقوله «اعتراض» که هر اعتراضی را مقابله با نظام و ولایت فقیه میدانستند- و متأسفانه هنوز برخی از آنها چنین میاندیشند – باعث شد که یک مسأله ساده اجتماعی که معمولاً در بسیاری از انتخابات ها در کشورهای مختلف رخ میدهد و به سادگی قابل حل است، به عنوان شورش علیه نظام قلمداد شود و معترضانی را که اکثر قریب به اتفاق آنها اصل نظام و رهبری را قبول داشتند به عنوان معاند و مخالف انقلاب و جمهوری اسلامی معرفی کنند و دشمن هم از این وضعیت کمال استفاده را ببرد”.
فرزند ایت الله مطهری آنگاه اضافه کرده است: آقای جنتی گفتهاند این افراد (موسوی و کروبی) ۸ ماه کشور را ناامن کردند و چقدر افراد و جوانها را کشتند، چه آتشسوزیهایی راه انداختند و چه تخریبهایی را موجب شدند! باید به آقای جنتی گفت به وجدانتان رجوع کنید و از او بپرسید آیا مقصر و عامل اصلی این اتفاقات اعتراض آنها بود یا نوع برخورد ما؟ قطعاً آقایان موسوی و کروبی اشتباهاتی داشتند و اتهاماتی متوجه آنها است، ولی اگر همان ابتدا اجازه اظهار نظر به معترضان داده می شد و از سوی دیگر یک هیأت حل اختلاف عادل و بیطرف تشکیل میشد – نه هیأتی که تشکیل شد و هر شش نفر طرفدار آقای احمدینژاد بودند – آیا قضیه به اینجا کشیده میشد؟ کسانی که آقای جنتی میگوید افراد و جوانها را کشتند چه کسانی بودند؟ عکسهای آن موجود است و روشن است که چه افراد شناختهشدهای سوار بر موتور در حال تیراندازی هستند. ایشان از حرمتشکنی عاشورای ۸۸ و از پاره شدن عکس امام گفتهاند. واقعیت این قضایا چه بود؟ آیا آقایان موسوی و کروبی در اینباره حرف ندارند؟ چرا به آنها اجازه صحبت کردن نمیدهید؟ آیا جز این است که میترسید حقیقت ماجرا برای مردم آشکار شود؟ اساساً چرا از محاکمه علنی آنها هراس دارید؟ آنها را محاکمه علنی کنید و اجازه دفاع به آنها بدهید و در آخر هم فرضا حکم اعدام برای آنها صادر کنید، اما حکم اعدامی که توسط دادگاه صالح صادر شده باشد نه حکم اعدامی که توسط امثال آقای جنتی -که خود به جای داور بیطرف بودن یک طرف دعوا بوده است- از تریبون نماز جمعه اعلام شود. آقای جنتی برای توجیه خشونت طلبی خود به حکم امام خمینی درباره منافقین استناد کرده وگفته اند “امام بزرگوار در موضوع منافقینی که دستگیر شده و در زندان بودند فرمودند هر کدام از این منافقین را اگر سر موضعشان هستند اعدام کنید”. این حکم امام (ره) مربوط به زمان جنگ وعملیات مرصاد توسط منافقین است که عده ای از منافقین در داخل زندانها آماده همکاری با آنها شده بودند و البته این که نحوه اجرای این حکم چگونه بود، مطلب دیگری است. این حکم درباره کسانی بوده است که قیام مسلحانه کرده بوند و آقایان موسوی و کروبی قابل قیاس با آنها نیستند. بنابراین جناب عالی نمی توانید با توسل به این حکم امام نتیجه بگیرید که این دو نفر هم اگر سر موضعشان هستند باید اعدام شوند. این یک قیاس مع الفارق و یک نتیجه گیری خطای بیّن و آشکار است.
روزنامه جمهوری اسلامی هم در ستون “جهت اطلاع” حود به بخشی از اظهارات احمد جنتی واکنش نشان داده. آقای جنتی در نماز جمعه تهران با انتقاد از برخی انتصابات صورت گرفته در دولت گفته بود: آیا آقای رئیسجمهور خبر دارد که وزارتخانهها با داس، نیروهای انقلابی را درو میکنند؟
روزنامه جمهوری اسلامی در همین زمینه نوشته است: این سخن را امام جمعه موقت تهران در حالی به زبان میآورد که بسیاری از مردم به خاطر باقی ماندن مهرههای دولت قبلی در پستهای کلیدی و عدم ایجاد تحول در این پستها به دولت یازدهم اعتراض دارند. ضمناً آیتالله جنتی، این سؤال مهم را در سخنان دیروز خود بیپاسخ گذاشتند که چرا به درو شدن نیروها و مدیران شایسته و انقلابی دولتهای گذشته توسط دولتهای نهم و دهم اعتراضی نکردند؟
مصلحی چگونه وزیر شد؟
اما این فقط احمد جنتی نیست که میرحسین موسوی و زهرا رهنورد را متهم به محاربه میکند. علی مصلحی، وزیر اطلاعات دولت محمود احمدی نژاد هم با بیان اینکه “ایستادن در برابر قانون سبب شد که سران داخلی فتنه محارب فیالارض و باغی محسوب شوند” گفته است: عملکرد این افراد و روندی که در قانونشکنی در پیش گرفتند، کشور را با چالشهای جدی مواجه ساخت و هزینههای سنگینی در برابر مسیر رو به جلوی نظام وارد کرد.
علی مطهری، نماینده اصولگرای مجلس شورای اسلامی به ادعاهای علی مصلحی هم واکنش نشان داده و در مصاحبه با سایت خبرآنلاین گفته است: اگر این منطق درست باشد، اولین کسی که محارب و باغی است آقای احمدی نژاد است که بارها قانون شکنی کرد و به صراحت گفت قانونی را که خودم منطبق بر قانون اساسی تشخیص بدهم اجرا می کنم و بقیه قوانین را اجرا نمی کنم، یا به صراحت می گفت فلان قانون را اصلا قانون نمی دانم و اجرا نمی کنم. چرا آقای مصلحی ایشان را محارب و باغی ندانست و بلکه حمایت می کرد. این امر نشان می دهد که بیش از آنکه انصاف و خیر خواهی در قضاوت ایشان در کار باشد، هواهای نفسانی در میان است.
اگر این منطق آقای مصلحی را مبنا قرار دهیم خیلی افراد محارب می شوند. او افزوده: مثلا تکلیف خود آقای مصلحی چه می شود که در زیر مجموعه ایشان برخلاف قانون، کار گذاری دستگاه شنود در دفتر کار من اتفاق افتاد. بنابر این کسی را نمی توان به آسانی محارب نامید. مشخصه اصلی محارب بودن دست به سلاح بردن است. ماده ۲۷۷ قانون مجازات اسلامی می گوید:” محاربه عبارت است از کشیدن سلاح به قصد جان ، مال یا ناموس مردم یا ارعاب آنها به نحوی که موجب ناامنی در محیط گردد. “ماده ۲۸۵ این قانون در تعریف “باغی ” می گوید: “گروهی که در برابر اساس نظام جمهوری اسلامی ایران قیام مسلحانه کنند باغی محسوب می شوند”.
آقای مطهری سپس گفته است که معلوم نیست آقای مصلحی با این اطلاعات فقهی چگونه وزیر اطلاعات شده اند در حالی که شرط وزیر اطلاعات مجتهد بودن است.
اتهامات مختلف از تریبون های حکومتی نسبت به میرحسین موسوی و مهدی کروبی در شرایطی همچنان مطرح می شود که آنها از 25 بهمن 89 در بازداشت خانگی به سر می برند و تاکنون هیچ گاه امکان و اجازه پاسخگویی به این اتهامات، به آنها داده نشده. تاکنون هیچ دادگاهی هم برای رسیدگی به این اتهامات تشکیل نشده است.