علی اکبر دارینی
یک روحانی بلند پایه ایران انتخابات اخیر این کشور را غیر آزاد و غیر عادلانه خواند، چرا که هزاران اصلاح طلب از شرکت در آن محروم شده بودند.
آیت الله حسینعلی منتظری حکومت ایران را به اعمال دیکتاتوری در لوای اسلام متهم کرده است. این مطلب در بیانیه ای که از سوی دفتر وی منتشر شد بیان شده است.
هواداران محمود احمدی نژاد اکثریت 290کرسی مجلس ایران را در انتخابات اخیر به خود اختصاص داده اند. اصلاح طلبان کمی بیشتر از مجلس قبلی رای آوردند. دور دوم انتخابات قرار است برای 81 کرسی باقیمانده مجلس در 25 آوریل انجام خواهد شد.
منتظری گفت: “افراد متعهد و خدمت گذار، به نام اسلام، از شرکت در انتخابات محروم شدند.” وی انتخابات را به دلیل روند رد صلاحیت ها “نه آزاد و نه عادلانه” خواند.
منتظری در یک مقطع زمانی قرار بود به عنوان رهبر ایران ، جانشین آیت الله خمینی شود، ولی به دلیل انتقاد از زیاده روی های انقلابی و اختلاف نظر با رهبر وقت انقلاب از این جانشینی محروم شد.
منتظری از آن زمان به بعد همواره خواستار محدود کردن قدرت نامحدود رهبر فعلی انقلاب، آیت الله خامنه ای، که حرف آخر را در همه امور می زند، شده است. رهبر انقلاب، به نظر تندرو های اسلامی، فقط باید در مقابل خدا پاسخگو باشد.
منتظری در نوامبر1997 ، زمانی که اعلام کرد خامنه ای صلاحیت رهبری ندارد، به حبس در خانه خود در قم محکوم شد.
منتظری که موج اعدام های بعد از انقلاب را محکوم کرده بود، پس از پنج سال حبس، به دلیل انتقاد از رهبری، در سال 2003 آزاد شد. وی در بیانیه اخیر خود گفته است انقلاب اسلامی سال 1979 رژیم سلطنتی را به نام آزادی سرنگون کرد ولی این آزادی هیچ گاه تحقق پیدا نکرد.
وی گفت: “مردم به امید اینکه این قول ها تحقق می یابد انقلاب کردند و بهای بسیار سنگینی برای آن پرداختند، ولی آن قول ها هرگز تحقق نیافت. ما قول دادیم آزادی برقرار شودو دیکتاتوری از میان برود و به نظرات مردم احترام گذاشته شود؛ ولی چنین نشد.“
منتظری یکی از آیت الله العظمی های انگشت شمار مذهب شیعه در ایران است.
پس از حبس خانگی منتظری، رسانه های دولتی از بیان لقب دینی او خود داری کردند و اورا یک روحانی “ساده لوح” معرفی کردند. هر گونه سخن گفتن از او ممنوع شد، اشاره به وی از کتب درسی پاک شد و خیابان های به نام وی تغییر نام داده شد.
ولی این روحانی مزاحم هنوز مورد احترام بسیاری از ایرانیان است و بسیاری از آنان از تعالیم مذهبی وی پیروی می کنند و به تشویق های وی برای تغییرات دموکراتیک در ایران پاسخ مثبت می دهند.
منبع : سانفرانسیسکو کرونیکل - 14 آوریل