زمین ورزش زنان، مدرسه فوتبال پسران شد

نویسنده

varzeshzanan.jpg

فریدون شیبانی

در حالیکه تبلیغات در مورد ورزش زنان روزبه روز بالاتر می گیرد، هر روز مانع تازه ای در برابر ورزشکاران زن گذاشته می شود.

منتفی شدن سفر تیم ملی فوتبال بانوان ایران به آلمان برای بازی با یک تیم آماتور برلین، گرفته شدن تنها زمین تمرین بانوان در ورزشگاه آزادی پس از سه سال و تبدیل آن به مدرسه فوتبال پسران، انتقاد امام جمعه مشهد از سفر تیم ملی والیبال بانوان به رقابتهای آسیایی داخل تالار در ماکائو ـ با وجود تایید پوشش اسلامی آنان از سوی فدراسیون بین المللی والیبال ـ برخورد متضاد با ورزش زنان و مردان در فدراسیون ها و … از جمله موانعی است که طی چند هفته گذشته در برابر زنان ایران گذاشته شده است.

در همین ارتباط دیروز خبرگزاری دولتی جمهوری اسلامی از قول نایب رییس فدراسیون دوچرخه سواری در حالی از نخستین تجربه دوچرخه سواران زن در رقابتهای برون مرزی در تایلند خبر داد که چند ساعت پیش از آن خبرگزاری فارس خبر لغو مسابقه های دوچرخه سواری بانوان تهران توسط روابط عمومی شهرداری تهران را منتشر کرده بود.

این مسابقه که قرار بود در محله 17 شهرداری منطقه شش توسط شورا یاران انجام شود، به دلیل مغایرت با سیاست های ورزشی شهرداری لغو شد.

لیلا محمدیان، معاون ورزش بانوان در تربیت بدنی شهرداری تهران در این مورد به خبرگزاری فارس گفت: “هرگز مسابقه دوچرخه سواری بانوان را در سطح شهر برگزار نخواهیم کرد. مناطق تهران امکانات مناسبی برای برگزاری مسابقات در اختیار ندارد.”

البته خانم محمدیان راجع به سیاست های ورزش شهرداری تهران و مفهوم نامناسب بودن امکانات برگزاری مسابقه در شهر تهران توضیحی نداده،اما خبرگزاری دانشجویان ایران، ایسنا، از زبان مسوول ورزش بانوان در شهرداری نوشت: “از نظر شرعی مناسب نیست که دختران در سطح شهر دوچرخه‌ سواری کنند.”

پیش از این خبرگزاری مهر پس از برگزاری دومین دوره مسابقه های بانوان ایران در مطلبی با عنوان “دوچرخه سواری بانوان و محدودیت های بازدارنده” نوشته بود: “متاسفانه در شرایطی که دوچرخه سواری مردان در آسیا حرف اول را می زند و زمینه ها و مجوزهای لازم برای حضور بانوان با حجاب اسلامی در میادین داخلی و خارجی فراهم شده است، هنوز برخی از مسئولین و کارشناسان ورزشی با رونق این رشته مخالف هستند و همکاری های لازم را با تیم شرکت کننده خود در این مسابقات انجام نداده اند”.

خبرگزاری مزبور می افزاید: “فدراسیون دوچرخه سواری در شرایطی دومین دوره این مسابقات را برگزار کرد که بیش از ده سال پیش مطرح شدن دوچرخه سواری بانوان، بازتاب چندان خوشایندی در کشور نداشت و شاید رشته ای که می تواند در عین رعایت حجاب در هر فضایی و با امکانات مختصری فعال شود زمان بلندی را برای استارت خود طی کرد. اما فدراسیون با به جان خریدن تمام سختی ها در برگزاری این مسابقات ریسک بزرگی کرد. امیر رضا واعظی آشتیانی، رییس فدراسیون دوچرخه سواری و از جناح رییس جمهوری اسلامی نیز بارها از توجه به دوچرخه سواری بانوان و حضور در رقابتهای بین المللی صحبت کرده است. اما نگاه شهرداری تهران به دوچرخه سواری بانوان و برخوردهای جناحی می تواند سد محکمی در راه حرکت ورزش بانوان در دوچرخه سواری باشد”.

ورزشگاهی برای زنان

حدود دو هفته پیش مجموعه ورزشی نسیبه، ویژه بانوان در تهران گشایش یافت که احداث آن بیش از چهار میلیارد تومان هزینه برداشته است. این مجموعه اما جایی برای ورزش دوچرخه سواری ندارد. نحوه برگزاری مراسم افتتاح این ورزشگاه از زبان خبرگزاری فارس، خود نشانگر وضعیتی ورزش زنان است: “در مراسم افتتاح این مجتمع مقرر شده بود که رئیس جمهوری اسلامی حضور داشته باشد، اما به دلیل کسالت او، معاون اول رئیس جمهور حضور یافت. با توجه به این نکته که قرار بود برنامه ساعت 9:30 دققه آغاز شود که به دلیل عدم حضور رئیس‌جمهوری اسلامی ساعت 11:15 آغاز شد. در هنگام سخنرانی معاون اول رئیس جمهور، از جمعیت بیش از یک هزار و 500 نفری تنها حدود 200 تن باقی‌مانده بودند.”