جان میکالسین
حالت مشروط برای ایران به پایان رسید. بی اعتنایی نسبت به سرویس های اطلاعاتی آمریکا که تا پاییز سال گذشته ادامه داشت، دیگر کارساز نیست. شورای امنیت سازمان ملل متحد در حال بررسی قطعنامه ای است که تحریم های جدیدی علیه جمهوری اسلامی ایران در آن گنجانده شده است. در عوض اسرائیل حمله جدیدی را با تکیه بر اطلاعات جمع آوری شده توسط موساد و سرویس های اطلاعاتی نظامی، در مقابل ایران آغاز کرده است.
وزیر دفاع اسرائیل، ایهود باراک، درباره ساختمان ها و تاسیساتی توضیح داده است که تکنسین ها تحت مراقبت اعضای سپاه پاسداران، بر نحوه مونتاژ کلاهک های اتمی کار می کنند. باراک با اشاره به پروژه مخفیانه ای که منجر به بمباران هیروشیما و ناکازاکی شد، می گوید:«تا آنجایی که ما اطلاع داریم، تحقیقات آنها بسیار پیشرفته شده است و از مرحله پروژه منهتن (پروژه ای که منجر به ساخت اولین بمب اتمی شد)، جلوتر رفته است». صحنه ای که ماموران اطلاعاتی اسرائیلی از آن حرف می زنند، مدعی وجود آزمایشگاه هایی است که انگار بکلی از دید بازرسان آژانس بین المللی انرژی اتمی، دور مانده است.
باراک می گوید:«ما حدس می زنیم آنها دارند بر روی کلاهک هسته ای موشک های زمین به زمین کار می کنند و به احتمال قوی دستکم یک مرکز دیگر برای غنی سازی اورانیوم به غیر از نطنز دارند که مخفی است».
خلاصه اینکه به زعم اسرائیل، آنچه ایرانی ها در معرض دید آژانس بین المللی انرژی اتمی قرار داده اند، فقط نوک کوه یخ و کاکل خروسی بوده است که در ورای آن در حال کار بر روی تاسیات بسیار پیچیده تری هستند که حاصل ان فقط نظامی خواهد بود. باراک گفت:«مهم ترین کاری که آژانس های بین المللی باید انجام بدهند، تمرکز برای یافتن تاسیسات مخفی است که ایران در آن به غنی سازی اورانیوم ادامه می دهد و گروه هایی که روی این فن آوری نظامی کار می کنند».
پیش نویس جدید قطعنامه ای که هفته گذشته در برلین نصویب شد و روز گذشته به شورای امنیت رفت، یکی دیگر از نشانه های بی اعتمادی بین المللی نسبت به برنامه های اتمی ایران است. در این قطعنامه از ایران خواسته شده است که فورا برنامه غنی سازی اورانیوم را به تعلیق درآورد و به دور سوم تحریم هایی اشاره شده است که قادر است مراقبت ماموران از برنامه های اتمی ایران را تضمین کند. همچنین از سفر اشخاص به خارج، دیدار های بین المللی و انتقال پول به خارج از کشور برای دانشمندان، اعضای سپاه پاسداران و کسانی که در تحقیقات اتمی نقش دارند، ممانعت شده است. تعدادی از شخصیت های رژیم در قطعنامه های قبلی شامل این ممنوعیت شده بودند، اما این بار به لطف کنترل و تضمین های بین المللی حلقه محاصره تنگ تر خواهد شد.
ایران که در انتظار رای گیری شورای امنیت ملی است بر صلح آمیز بودن برنامه های اتمی اش اصرار می کند و آمریکا و متحدان غربی اش را محکوم می کند که با نفوذ خود بر سازمان ملل، این نهاد را وادار کرده اند که راه حل هایی را که توسط آژانس بین المللی انرژی اتمی در نظر گرفته شده، نادیده بگیرد. منوچهر متکی، وزیر امور خارجه ایران، اظهار داشت:«در ماه مارس، روسای آژانس بین المللی انرژی اتمی، گزارش دبیرکل این آژانس، محمد البرادعی، را دریافت خواهند کرد. من گمان می کنم که همه باید منتظر این گزارش باشند».
منبع: ایل جورناله، 27 ژانویه