پشت ویترین

نویسنده

تازه ترین آثار منتشر شده در ایران

جدال فیلسوفان در کلمات

زندگینامة گابریل گارسیا مارکز

نویسنده: جرالد مارتین

مترجم: بهمن فرزانه

تاریخ چاپ: ۱۳۹۱

قیمت:    ۱۱۰۰۰۰ ریال

ناشر: ققنوس

“گابریل گارسیا مارکز” احتیاج به معرفی دوباره ندارد. او مشهور‌ترین نویسندة سبک “رئالیسم جادویی” و نویسنده‌ای بسیار پرکار است. او بزرگ‌ترین نویسندة آمریکای لاتین به شمار می‌رود و در “جهان اول” نیز، آمریکای شمالی و قارة اروپا در چهل سال اخیر نامش در اوج بوده است. اگر نگاهی به فهرست نویسندگان قرن ۲۰ بیندازیم، می‌بینیم اکثر نام‌های مشهور به نیمه اول قرن مربوط می‌شود. (جیمز جویس، مارسل پروست، فرانتس کافکا، ویلیام فالکنر، ویرجینیا وولف و…) در حالی که در نیمه دوم قرن، فقط نام گابریل گارسیا مارکز می‌درخشد و بس! شاهکار او “صد سال تنهایی” که در سال ۱۹۶۷ چاپ شده است، احتمالاً در بین رمان‌هایی که بین سال‌های ۱۹۵۰ و ۲۰۰۰ منتشر شده‌اند تنها رمانی است که در همة کشورهای جهان خوانندگان بی‌شمار داشته است. به یقین می‌توانیم بگوییم که “صد سال تنهایی” در تاریخ ادبیات جهان نمونه‌ای بارز است. گابریل گارسیا مارکز از ابعاد دیگری نیز پدیده‌ای بی‌نظیر است. نویسنده‌ای محبوب، همتراز با چارلز دیکنز، ویکتور هوگو و ارنست همینگوی، میلیون‌ها نسخه از کتاب‌هایش به فروش می‌روند و محبوبیتش مثل قهرمانان ورزشی و موسیقیدانان و هنرپیشگان سینماست. نویسنده برای نگارش این زندگینامه حدود سیصد مصاحبه انجام داده است. بسیاری از کسانی که او با آن‌ها گفتگو کرده در حال حاضر از دنیا رفته‌اند. جالب اینکه نویسنده معتقد است اگر گابریل مارکز به فیدل کاسترو (رهبر کوبا) و فیلیپه گونزالس توصیه نکرده بود آن‌ها هرگز با نویسنده این کتاب مصاحبه نمی‌کردند. بهمن فرزانه که پیش از این در سال ۱۳۵۴ شمسی کتاب “صد سال تنهایی” اثر ماندگار گابریل گارسیا مارکز را ترجمه کرده بود هم‌اینک ترجمه و تلخیص کتاب “جرالد مارتین” را بر عهده گرفته است.

 

جدال فیلسوفان

(روسو، هیوم و حدود فهم انسان)

نویسنده: رابرت زارتسکی

مترجم: هدی زمانی

تاریخ چاپ: ۱۳۹۱

قیمت:    ۱۵۰۰۰۰ ریال

ناشر: ققنوس

 هجدهم مارس سال ۱۷۶۶ قرار بود روز سپاسگزاری و خداحافظی دو تن از مشهور‌ترین فیلسوفان اروپا باشد. ژان ژاک روسو و همراهش از لندن عازم ملکی در اعماق شمال انگلستان بودند. دیوید هیوم ترتیب این پناهگاه را داده بود،‌‌ همان طور که از دو ماه پیش اولین باری که به کمک روسو شتافته و او را از فرانسه به انگلستان همراهی کرده بود، حالا هم ترتیب اکثر امور را داده بود. با اینکه هیوم پیش از آن هرگز متفکر و رمان‌نویس سوئیسی را ندیده بود، از گرفتاری او بسیار متأثر بود. نوشته‌های ژان ژاک روسو را سوزانده بودند و زندگی‌اش هم در کشور متبوعش فرانسه و هم در زادگاهش ژنو تهدید شده بود. از طرف دیگر، هیوم آموخته بود که با جفادیدگان همدردی کند. به همین دلیل هنگامی که از مشکل روسو آگاه شده بود همة اعتبار و توان خود را برای رفع آن به کار گرفته بود. “جدال فیلسوفان” کتابی است که احساسات و تفکرات فیلسوفان را در دوازده بخش بیان می‌کند. جدال بر سر روشنگری، فیلسوف ناآرام، اسکاتلندی بزرگ و… از عناوین این کتاب ۴۳۱ صفحه‌ای است که راهی بازار نشر شده است.

 

 

کلمات

نویسنده: ژان پل سار‌تر

مترجم: ناهید فروغان

تاریخ چاپ: ۱۳۹۱

قیمت:    ۷۵۰۰۰ ریال

ناشر: ققنوس

وقتی جایزة نوبل ۱۹۶۴ به ژان پل سار‌تر تعلق گرفت، می‌شد ادعا کرد که احترام و اعتباری که دشمنانش نیز برای او قائل بودند به دو انسان متمایز تعلق گرفته است. هم نویسنده‌ای که حدود ۲۰ سال پیش از آن بر زندگی ادبی فرانسه تأثیر نهاده بود و هم مردی که به عنوان متفکر و داستان‌نویسی معتبر حدود پانزده سالی می‌شد که زندگی خود را وقف مبارزات سیاسی روزمره کرده بود. زندگینامه خودنوشتی را که سار‌تر درباره ده سال آغازین عمر هفتاد و پنج ساله خود نگاشته است، با “اعترافات” روسو قیاس کرده‌اند. «کلمات» که سار‌تر آن را در پنجاه و نه سالگی به رشته تحریر درآورد، شاهکار تحلیل شخصی به شمار می‌آید. این فیلسوف و رمان‌نویس و نمایشنامه‌نویس کودکی خود را با‌‌ همان صداقت و بصیرت به کار بسته در تحلیل نویسندگان دیگر، توصیف کرده است. سار‌تر در این زندگینامه رابطه عاشقانه درازمدت خود را با کلمات چاپ شده شرح داده است.

 

 

محاکمات نورنبرگ

نویسنده: جان داونپورت

مترجم: مهدی حقیقت خواه

تاریخ چاپ: ۱۳۹۱

قیمت:    ۷۵۰۰۰ ریال

ناشر: ققنوس

حزب ناسیونال سوسیالیست کارگران آلمان _ یا به اختصار “حزب نازی” - به مدت دوازده سال از ۱۹۳۳ تا ۱۹۴۵ بر آلمان حکومت کرد و برزندگی بیش از ۶۵ میلیون نفر ساکنان آن تسلط داشت. نای‌ها تحت رهبری آدولف هیتلر درصدد برآمدن نظم تازه‌ای را به اروپا تحمیل کنند. آن‌ها به هنگام ایجاد این نظم تازه بر آن شدند تا هر کس را که به لحاظ سیاسی با آن‌ها مخالفت کند یا اینکه با معیارهای نژادی آن‌ها منطبق نباشد به زندان بیندازند یا بکشند. کتاب حاضر به شرح رویدادهای بعد از جنگ دوم جهانی می‌پردازد. بعد از پایان این جنگ بزرگ فاتحان جنگ بیش از همه در پی بازداشت و مجازات سرکردگان حزب نازی بودند. بسیاری از نازی‌ها در بهار ۱۹۴۵ از دست متفقین گریختند. هیتلر و نزدیک‌ترین دستیارانش خودکشی کردند. دیگر مقامات عالیرتبه همه مخفیانه از اروپا خارج شدند اما ۲۲ تن از بدنام‌ترین مجرمان فرصت فرار نیافتند. آن‌ها توسط متفقین بازداشت شده و برای محاکمه به دادگاه نظامی بین المللی تحویل شدند. قضات و حقوقدانان از آمریکا و انگلیس و فرانسه و اتحادیه شوروی از ماه اوت ۱۹۴۵ تا سپتامبر ۱۹۴۶ در نورنبرگ گرد آمدند تا در دادگاه با مردانی روبرو شوند که به یک برنامه وحشتناک و آدمکشی بزرگ جامه عمل پوشانده بودند.

 

 

سرشت تلخ بشر

نویسنده: آیزایا برلین

مترجم: لی لی سازگار

تاریخ چاپ: ۱۳۹۱

قیمت:    ۱۲۰۰۰۰ ریال

ناشر: ققنوس

آیزایا برلین یکی از برجسته‌ترین اندیشمندان و از بزرگ‌ترین منادیان آزادی قرن ۲۰ است که قوی‌ترین استدلال‌ها و هوشمندانه‌ترین نظریه‌ها را در دفاع از آزادی فردی و آزادی جوامع و همین طور انواع کثرت‌گرایی (سیاسی و فرهنگی) عنوان کرده و زیبا‌ترین و پرمعنا‌ترین رساله‌ها را درباره تاریخ اندیشه‌ها نوشته است. برخی از نوشته‌های او شهرتی اسطوره‌ای پیدا کرده‌اند. او نوشته‌های بسیار و پراکنده‌ای از خود به جا گذاشته است. “برلین” در سال ۱۹۰۹ در شهر ریگا پایتخت لتونی به دنیا آمد. شش ساله بود که خانواده‌اش به روسیه رفتند. او در سال ۱۹۱۷ در پتروگراد شاهد انقلاب‌های سوسیال دموکراتیک و بلشویکی بود که بر اندیشه‌هایش تأثیری عمیق بر جا گذاشت. در سال ۱۹۲۱ خانواده‌اش به انگلستان مهاجرت کردند. او پس از به پایان رساندن تحصیلات دبیرستانی سرانجام به دانشگاه آکسفورد راه یافت. مترجم این کتاب خانم لی‌لی سازگار درباره این کتاب می‌گوید: “نامی که آیزایا برلین بر کتاب گذاشته برگرفته از جمله‌ای از کانت است که سرشت بشر را به الواری تابدار تشبیه می‌کند و می‌گوید با این الوار تابدار هرگز نمی‌توانیم چیزی بی‌عیب و نقص بسازیم.” کتاب “سرشت تلخ بشریت‌” بررسی تاریخ نیست بلکه جستارهایی است در تاریخ اندیشه‌ها که جز پیشگفتار شامل ۸ مقاله است. این هشت گفتار به ظاهر مستقلند ولی در مجموع خط فکری خاصی را دنبال می‌کنند. آیزایا برلین در کتاب سرشت تلخ بشریت در پی دفاع از آزادی و ارزش‌های به خطر افتاده مربوط به آن است. خط فکری برلین در این گفتار‌ها اثبات این نکته است که دوران آرمان‌شهرجویی به سر آمده است. او توجه مخصوصی به کثرت‌گرایی دارد و مرادش این است که برای زندگی شیوه‌هایی متفاوت ولی به یک اندازه معتبر وجود دارد.

 

معمای مدرنیته

نویسنده: بابک احمدی

ناشر: نشر مرکز

تعداد صفحه: ۳۶۹

سال انتشار: ۱۳۹۰ - دوره چاپ: ۷

این کتاب در بردارندهٔ نه مقاله دربارهٔ مدرنیته است که هر یک از آن‌ها را می‌توان به طور مستقل خواند اما با هم ارتباط دارند.

نویسنده کوشیده است بحثهای گذشتهٔ خود دربارهٔ مدرنیته را که عمدتا در کتاب مدرنیته و اندیشهٔ انتقادی (نشر مرکز ۱۳۷۳) آمده‌اند پیگیری و روز آمد کند و پرسشهای تازه‌ای را که به میان آمده‌اند مطرح کند.

مقاله‌های کتاب ناقد و نافی دوران خویشند و می‌خواهند بگویند چون علم باوری، خرد باوری، و آزادی مدرن مشکل سازند باید افق زندگی دیگری آفرید. مباجثی که دربارهٔ مفهوم مدرنیته، ربط آن با انسان گرایی و نیز اخلاق، علم باروری و اروپا محوری، دمکراسی و انتقاد، مطرح می‌شوند همه در آشنایی با آخرین دیدگاههایی که اندیشمندان روزگار ما دربارهٔ مدرنیه و پسامدرنیه اختیار کرده‌اند سودمند و کار آمدند.

 

مامان عزیزم

نامه‌هایی از نویسندگان

نویسنده:  از بودلر تا سنت اگزوپری

مترجم: مینا دارابی امین

موضوع: ادبیات جهان

تاریخ چاپ: ۱۳۹۱

نوع جلد: شومیز

شماره شابک: ۹۶۴-۳۱۱-۸۲۳-۵

قیمت:    ۴۰۰۰۰ ریال

نامه‌هایی از نویسندگان

این کتاب مجموعه نامه‌هایی از بودلر، فلوبر، آندره ‌ژید، مارسل پروست، فاکنر، همینگوی، آنتوان دوسنت اگزوپری و… به مادرانشان است. این نامه‌ها شاهدی بر ماجراهای پرشور، مشاجرات و آشتی‌ها، غم‌ها و شادی‌های این نویسندگان بزرگ با زنی است که به آن‌ها زندگی بخشیده است. این نامه‌ها همگی بیانگر لحظات خاص کودکی آنهاست که زمانی را در کنار مادران خود سپری می‌کنند. اما بعد‌ها که مشکلات سر بر می‌آورند و اختلافات گاهی به جدایی مادران و پسران می‌انجامد و آن‌ها را از هم جدا می‌کند، ولی منجر به آن نمی‌شود که احساس جایگزین ناپذیر عشقی بدون مرز، از بین برود. امروزه گذر زمان و پیشرفت باعث تغییرات بنیادین در مفاهیم سادة زندگی شده است. تحول در عرصة حمل و نقل موجب شده است که فرایند جابجایی و سفر آهنگ سریع‌تری پیدا کند، مفاهیمی چون «سفر»، «دوری» و «غربت» دگرگون شود و مفاهیمی مانند «بی‌خبری» و «انتظار خبر» کمابیش رنگ ببازد. با آمدن ابزارهایی چون ایمیل، نامه‌نگاری خیلی کمتر از قبل شده‌ است. از این قرار احتمال گردآوری مجموعه‌ای مانند این کتاب در مورد نویسندگان امروز و دوران پیش‌رو کمتر شده است. نامه‌ها، همواره روشنگر برخی زوایای زندگی نویسندگان بوده‌اند که غالباً با شیوه تفکر و آثارشان ارتباطی انکارناپذیر دارد. نویسندگانی که در این مجموعه نامه‌هایشان گرد آمده است، همانطوری می‌نویسند که دنیای پیرامونشان را دیده‌اند.