هر هفته در اجتماعات و محافل سیاسی، سخنرانی های زیادی انجام می شود و بحث های زیادی صورت می گیرد اما کمتر سخنرانی این اقبال را دارد که سخنانش مورد توجه قرار گرفته یا بازتاب هایی را در سطوح مختلف شاهد باشد. محمدرضا باهنر نایب رئیس پرنفوذ مجلس هفتم اما در دو، سه سال گذشته این امکان را داشته که حرف هایش زیر ذره بین قرار گرفته و اظهاراتش به سرعت واکنش برانگیز شود. باهنر در هفته گذشته هم یک سخنرانی جنجال برانگیز داشت و سخنانی را بر زبان راند که باعث شد برخی سایت های خبری آن را تهدید جانی نمایندگان مجلس ششم قلمداد کنند و تیترهای پلیسی- جنایی بزنند. وی که در دومین نشست کمیته مهندسین جبهه متحد اصولگرایی حضور یافته بود پس از آنکه در سخنان شدیداللحنی، اصلاح طلبان و به ویژه نمایندگان مجلس ششم را مورد حمله قرار داد، در سخنان بحث برانگیزی گفت؛ اینکه نمایندگان مجلس ششم اکنون در حال زندگی کردن هستند به دلیل رافت نظام جمهوری اسلامی است. همین اظهارنظر باعث شد که ادامه حیات نمایندگان مجلس ششم مورد بحث قرار بگیرد و این سوال در محافل سیاسی شکل بگیرد که اگر رافت مورد نظر باهنر اعمال نمی شد چه اتفاقی ممکن بود گریبان مجلس ششمی ها را بگیرد؟
باهنر البته پیش از این یک بار هم حرف از اعدام دو نفر از منتقدان نظام سیاسی زده بود. در آذرماه سال 79 وقتی که مجلس ششم شش ماه از آغاز کارش گذشته بود و محافظه کاران ناباورانه از دست رفتن همه سنگرهای قدرت را شاهد بودند، محمدرضا باهنر نه در قامت یک نماینده پرنفوذ، بلکه به عنوان دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین در دانشکده الهیات دانشگاه فردوسی مشهد حاضر شد و در سخنان تند و تیزی گفت؛ اکبر گنجی و عمادالدین باقی که بدون استدلال حاکمیت را زیر سوال برده اند و هتاک و دروغگو هستند، اگر نتوانند ادعاهایشان را ثابت کنند محاربند و حکم محارب نیز فقط اعدام است.(آفتاب یزد، 19آذر79)
پس از آن سخنرانی تهدیدبرانگیز، باهنر هفته گذشته نه دو روزنامه نگار بلکه جمعی از نمایندگان سابق مجلس را مورد انتقاد قرار داد و ادامه حیات آنها را مرهون لطف نظام عنوان کرد تا به عنوان یکی از چهره های خبرساز هفته انتخاب شود.
وی البته یکی از رکوردداران “چهره شدن” به حساب می آید. باهنر طی دو سال گذشته چندین و چند بار از سوی مطبوعات و رسانه ها به عنوان چهره روز، ماه یا سال انتخاب شده است و از این بابت رکورددار است، با این حال، این همه چهره شدن و این همه رسانه یی بودن باعث نمی شود که وی تکراری شده و اظهارات و رفتارهایش از دید رسانه ها دور بماند. از قضا هر بار که اندکی از کانون توجهات دور می شود، حرف هایی بر زبان می آورد که او را دوباره رسانه یی می کند. در همین حال از کنار حرف های باهنر هم نمی توان به سادگی عبور کرد، چون هرچه باشد او در حال حاضر نه تنها دبیرکلی یکی از مهم ترین احزاب اصولگرا را برعهده دارد بلکه در کنار رابطه بسیار خوب با دولتمردان و دیگر چهره های برجسته اصولگرا، محوریت قدرتمند ترین فراکسیون مجلس را هم برعهده دارد؛ از این رو اظهارات و گفته های وی را می توان یک نشانه یا یک پیام به حساب آورد؛ پیامی از جانب کانون های قدرت یا نشانه یی از دل تصمیم گیران سیاسی.
نایب رئیس اول مجلس که امسال پنجاه و پنجمین سال زندگی اش را می گذراند قبل از آنکه زمان ثبت نام انتخابات مجلس فرا برسد از عدم شرکت در این انتخابات سخن گفته بود. در آن مقطع تصور بر این بود که او به معاون اولی می اندیشد و علاقه دارد پس از دو سال حمایت قاطعانه از دولت، حضور در مناصب اجرایی را تجربه کند. با این حال منتفی شدن حضور باهنر در کابینه باعث شد وی بار دیگر در انتخابات ثبت نام کند و این بار نه از کرمان که از تهران به رقابت با دیگر رقبا برخیزد.باهنر پس از پنج دوره حضور در مجلس گرچه دولتمرد شدن را تجربه نکرد اما ارتباط بسیار نزدیک و تنگاتنگی با دولتمردان دارد؛ چه اینکه هم اکنون علاوه بر حضور دوستان و رفقایش در کابینه، دو خواهرزاده اش در قوه مجریه حضور دارند. اولی سیدمجتبی ثمره هاشمی است که تا مدت ها مرد پشت پرده دولت نهم خوانده می شد و گفته می شود در اکثر تصمیم گیری های دولت نقش جدی دارد.
ثمره هاشمی دوم اما چندان شناخته شده نیست. او با نام کوچک سیدمهدی آرام و بی سر و صدا به عنوان مدیرکل دفتر وزارتی وزارت نیرو مشغول به کار است و البته با دایی جان باهنر رابطه نزدیکی دارد.
هرچه که هست باهنر گرچه در دولت حضور ندارد اما از طریق خواهر زاد ه اش مجتبی در جریان جدیدترین تصمیم گیری ها قرار می گیرد. این در حالی است که بعضی ها معتقدند این باهنر است که در پشت پرده همه تصمیم گیری های دولت قرار دارد و او است که لیست وزرای پیشنهادی اش به تصویب رسید و به همین خاطر است که در مجلس به صورت تام و تمام از دولت حمایت کرده و اجازه نمی دهد که هیچ طرح تحقیق و تفحص یا استیضاحی به ضرر دولت به تصویب برسد.
باهنر که این روزها بیش از همیشه بر دولت نفوذ دارد و حمایتش از احمدی نژاد شهره عام و خاص است در جریان نهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ریاست ستاد انتخاباتی علی لاریجانی را برعهده داشت و پس از ناکامی او بود که به حمایت از احمدی نژاد بلند شد و به ناگاه به مهم ترین حامی وی در مجلس هم تبدیل شد. گفته می شود علت این ارتباط سریع و این چرخش ناگهانی در وجود کاتالیزوری بوده به نام مجتبی ثمره هاشمی که از یک طرف مشاور ارشد احمدی نژاد بود و از طرف دیگر خواهر زاده باهنر، در نتیجه واسطه یی قرار گرفت تا دایی جان به احمدی نژاد نزدیک شده و نفوذ کتمان ناشدنی اش در مجلس را در اختیار کابینه احمدی نژاد قرار دهد و از پشتیبانی فراوان دریغ نورزد.خردادماه امسال که فرا برسد و مجلس هفتم به کار خود خاتمه بدهد، محمدرضا باهنر نایب رئیس اول مجلس می تواند بیستمین سال حضورش در قوه مقننه را جشن بگیرد و از این بابت در جمع باسابقه ترین نمایندگان مجلس قرار بگیرد. اما معلوم نیست همزمان با آغاز به کار مجلس هشتم ثمره هاشمی می تواند به عنوان یک نماینده پرنفوذ روی دایی جان باهنر حساب کند یا قدرت مرد کرمانی رو به افول خواهد گذاشت.
منبع: اعتماد