پس از عدم توافق در مذاکرات ژنو ، روز گذشته مجلس شورای اسلامی با وجود رایزنی های گسترده، به سومین وزیر پیشنهادی حسن روحانی برای وزارت ورزش و جوانان هم رای نداد تا چرخه رویارویی با دولت تکمیل شود.
مجلس اسلامی که هم اکنون در تدارک استیضاح وزیر علوم کابینه حسن روحانیست، دیروز نیز کارت قرمزی به دولت نشان داد ٹا این گفته آگاهان که اصولگرایان از شوک پس از انتخابات خارج شده اند را به حقیقت نزدیک تر کند.
آنطور که سایت های داخلی گزارش داده اند، نصرالله سجادی سومین وزیر پیشنهادی حسن روحانی برای وزارت ورزش و جوانان، روز گذشته تنها ۱۲۴ رای موافق کسب کرد و نتوانست به کابینه راه یابد.
فرارو در گزارشی می نویسد: “از مجموع ۲۵۳ رای نمایندگان مجلس، سجادی فقط ۱۲۴ رای موافق گرفت، درحالیکه از مجموع آرای ماخوذه ۱۰۷ رای مخالف و ۲۲ رای ممتنع داشت. طبق اعلام علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی، سجادی هم نتوانست از مجلس رای اعتماد بگیرد. سجادی در حالی موفق به کسب رای اعتماد از مجلس شورای اسلامی برای وزارت ورزش و جوانان نشد که پیش از این مسعود سلطانیفر و سیدرضا صالحی امیری به عنوان گزینههای پیشنهادی دکتر حسن روحانی برای این وزارتخانه به مجلس معرفی شده بودند اما هیچ یک از آنها هم موفق به کسب رای اعتماد لازم نشده بودند. سجادی بعد از انتخاب سیدرضا صالحی امیری به عنوان وزیر پیشنهادی وزارت ورزش و جوانان، از سوی وی به عنوان معاون ورزش قهرمانی و حرفهای این وزارتخانه منصوب شد اما بعد از اینکه صالحی امیری از کسب رای اعتماد لازم بازماند، به عنوان وزیر پیشنهادی به مجلس معرفی شد. در هر صورت و به دنبال عدم رای اعتماد نمایندگان مجلس به سجادی، وزارت ورزش و جوانان بازهم بدون وزیر ماند تا بلاتکلیفی ورزش همچنان ادامه داشته باشد”.
این رای عدم اعتماد پس از آن بود که حسن روحانی در سخنانی در مجلس گفت: “امیدوارم امروز آخرین زحمت ما به شما در مسأله رأی اعتماد به ورزا باشد و امروز شاهد تکمیل دولت تدبیر و امید باشیم. امیدوارم از این پس با وزرایمان در کنار شما نمایندگان در مسیر خدمت به مردم تلاش بیشتری را آغاز کنیم و در همه صحنههای اجتماعی، فرهنگی، از جمله ورزش و جوانان بتوانیم توفیقات لازم را به دست آوریم”.
او بدون اشاره به حوادث پس از انتخابات، خطاب به مجلسیان گفت که نباید اتفاقات ۴ سال قبل فراموش شود؛سخنانی که به گفته برخی نمایندگان موجب رای عدم اعتماد به سجادی شدوبا تصمیم مجلسی که اکثریت آنرا راستگرایان تشکیل می دهند،سرانجام کابینه بازهم ناقص ماند.
در راستای همین برخوردها،علی لاریجانی، رئیس مجلس هم که تا پیش از این گمان می شد از جمله هواداران دولت روحانی ست، به نوشته ایسنا، از موضعی آمرانه خطاب به روحانی چنین گفت: “آقای رئیس جمهور! فردی قوی که بتواند از پس امر ورزش و جوانان بر آید، به مجلس معرفی کنید. وزارت ورزش و جوانان شرایط خاصی دارد و حساسیت نمایندگان به جوانان و ورزش بحث مهمی است بنابراین دولت باید فرد قوی برای اینکه بتواند از پس هر دو بخش بر آید، به مجلس معرفی کند”.
اما اینکه چه اتفاقی در جلسه دیروز افتاد تا نصرالله جوادی از پیوستن به کابینه باز بماند را توکلی به سایت “خانه ملت” اینچنین گفته است: “دو علت باعث شد که نمایندگان مجلس به آقای سجادی برای تصدی پست وزارت ورزش و جوانان رای مثبت ندهد. اولین دلیل که باعث شد در مجلس جو روانی ایجاد شود و برخی نمایندگان مخالف سجادی شوند طرز بیان رئیس جمهور بود که از مباحث مطرح شده از سوی دکتر روحانی اینگونه برداشت میشد که هر شخصی که به وی رای نداده طرفدار استبداد، خشونت و تندروی است که این مسئله باعث آزردگی خاطر نمایندگان شد. علت دومی که باعث شد سجادی رای اعتماد کسب نکند عذرخواهی نکردن وی درقبال استعفا از معاونت سازمان تربیت بدنی در حمایت از تحصن غیرقانونی نمایندگان مجلس ششم بود که تاثیر فراوانی در کسب نکردن رای اعتماد داشت”.
او افزوده: “قضیه وزیر وزارت ورزش و جوانان دولت یازدهم همانند رفتار مجلس هفتم با وزیر نفت احمدینژاد که در مرتبه چهارم رای اعتماد کسب کرد شده که این کار را برای رئیس جمهور سخت کرده است”.
در واکنش به این اقدام مجلس که با انتقاداز برخورد از دولت همراه شده، صادق زیبا کلام از فعالان سیاسی نزدیک به دولت، به فرارو گفت: “به نظر من مخالفتی خیلی جدی در میان جبهه پایداری و برخی اصولگرایان تندرو نسبت به دولت آقای روحانی وجود دارد و علی الدوام به دنبال بهانه جویی هستند تا مسئله ای را علیه دولت ایشان عَلَم کنند.یکی از بهانه های آنها این بود که چرا رئیس جمهور ۱۵ دقیقه با اوباما تلفنی گفتگو کرده است. بهانه دیگر این بود که چرا آنها در جریان مشروح مذاکرات ژنو قرار نمی گیرند و چرا این مذاکرات باید محرمانه باشد و این مسئله را طوری عنوان می کردند که انگار امتیازات خیلی گسترده ای از سوی ایران به ۱+۵ داده شده است. بهانه دیگر این بود که چرا دکتر توفیقی سرپرست وزارت علوم شده است.به نظر من بخشی از این جریان تندرو در صدا و سیما نیز وجود دارد. صدا و سیما به طور مرتب عنوان می کند اجناس در حال گرانی است و دوربین را به میان مردم می برد و سئوال می کند مرغ کیلویی چند است؟ دو ماه پیش کیلویی چند بود؟ شما برای یک لحظه برخورد صدا و سیما با دولت آقای روحانی را با حمایت های گسترده این نهاد از دولت احمدی نژاد مقایسه کنید”.
او افزوده است: “دولت آقای روحانی کم کم نقش یک بدهکار را پیدا می کند و به جای آنکه ما طلبکار باشیم که چرا هزاران دانشجو را به دلیل افکار و عقاید سیاسی ستاره دار کردند و چرا وقتی این اتفاق می افتاد مجلس ساکت بود، داریم بدهکار می شویم و آقای فرجی دانا آنقدر تحت فشار قرار گرفته است که انگار کار خطایی انجام داده و می گوید ۴۰۰ نفر نبودند و من ۱۲۰ نفر بیشتر دانشجوی ستاره دار را به دانشگاه باز نگرداندم.بنده معتقدم آقای فرجی دانا و آقای روحانی باید در برابر این اقلیت افراطی اصولگرا محکم بایستند؛ چرا که هرقدر که آقای روحانی، آقای فرجی دانا یا آقای علی جنتی عقب نشینی کنند اینها دست از سر آنها برنخواهند داشت.خواسته اینها ریاست جمهوری آقای دکتر سعید جلیلی بود؛ حال که این اتفاق روی نداده است و آقای روحانی به ریاست جمهوری رسیدند، در این ۴ سال هر چیزی را بهانه می کنند تا نگذارند دولت ایشان کارهایی که وعده داده بود را انجام دهد.به نظر من آقای روحانی باید با این مجلس و اقلیت افراطی دقیقا مانند آقای احمدی نژاد برخورد کند. آقای روحانی باید بگذارد این مجلس هر کاری می خواهد انجام دهد. بیایند آقای فرجی دانا را استیضاح کنند، اشکالی ندارد. آقای روحانی فرد دیگری را معرفی می کند”.
گفتنیست، دولت در برابر اقدام دیروز مجلس نه تنها اعتراضی نکرده که بلافاصله محمود گودرزی را به عنوان چهارمین وزیر پیشنهادی وزارت ورزش و جوانان به مجلس معرفی کرده است.