هاشمی‌رفسنجانی: انتخابات درس‌های معناداری داشت

نویسنده
حسین محمدی

» تصویر خندانِ رییس مجمع تشخیص مصلحت

پیروزی حسن روحانی در انتخابات، شاید بیش از همه به مذاق اکبر هاشمی‌رفسنجانی خوش آمد. او گرچه خود به دلیل عدم احراز صلاحیت توسط شورای نگهبان، در انتخابات حاضر نشد، اما در نهایت شاهد پیروزی حسن روحانی، از یاران نزدیک اش، در انتخابات بود؛ انتخاباتی که آن را دارای “درس‌های معناداری” توصیف کرده است.

رسانه‌های خبری روز گذشته عکسی از جلسه محمع تشخیص مصلحت نظام را منتشر کردند که در آن هاشمی‌رفسنجانی به همراه برادران لاریجانی، ناطق‌نوری و هاشمی‌شاهرودی، می‌خندیدند. رسانه‌ها این عکس را نشانه‌ای از رضایت اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام، بابت انتخاب روحانی، تعبیر کردند.

هاشمی‌رفسنجانی خود در پیامی به مناسبت پیروزی حسن روحانی، نتیجه انتخابات را “معنادار” و دارای درس‌های فراوانی در “سیاست داخلی و خارجی”توصیف کرد و نوشت: “این انتخابات و نتایج معنادار آن درس‌های فراوانی در ابعاد سیاست داخلی و خارجی داشت که واکاوی و یادآوری آن از ضرورت‌های تحلیل‌های منطبق بر واقعیت‌هاست”.

هاشمی‌رفسنجانی همچنین خطاب به روحانی نوشت: “ایشان خوب می‌دانند که صدف‌های اصلاح‌طلبی، اصول‌گرایی و مستقل‌های سیاسی، در این سرزمین پُر از مرواریدهای درخشان است که دلشان برای سربلندی ایران می‌تپد و رویگردانی مردم از تنگ‌نظری دراستفاده از ظرفیت‌های انسانی و خانه‌نشین کردن سرمایه‌های ملی و دینی است.”

سایت رسمی هاشمی‌رفسنجانی نیز با انتشار عکسی با عنوان “این عکس تیتر ندارد”، پوستری از هاشمی‌رفسنجانی در کنار آیت‌لله خمینی منتشر کرده است. دراین پوستر جمله معروف آیت‌الله خمینی به هاشمی‌رفسنجانی – “بدخواهان باید بدانند هاشمی زنده است” – هم به چشم می‌خورد. برخی تحلیل‌گران این مساله را پاسخ هاشمی به تلاش بخشی از حاکمیت برای حذف او از عرصه انتخابات تعبیر کرده‌اند.

رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام در پیام خود به روحانی، همچنین نوشت: “انتخابات ۲۴ خرداد فقط یک رویداد سیاسی نبود، بلکه یک اتفاق فرهنگی، یک هشدار اقتصادی و یک همراهی اجتماعی برای اعلام انزجار از کلّه‌شقی، قانون‌گریزی و فراز و فرودهای افراط و تفریط و برگشت به راه اعتدال و عقلانیت است که جانْ‌مایه رسالت نبوی و اساس تعالیم ائمه هداست”.

وی همچنین خطاب به بخشی از حاکمیت، چنین نوشت که این انتخابات “به تحریف‌کنندگان تاریخ درس داد که مردم پازل‌های بریده شده از قیچی تحریف و سانسور را در واقعیت‌های جامعه پیدا می‌کنند و نمی‌گذارند تحریف در تاریخ نهادینه شود وزمانِ شادمانیِ مقبولیتِ دروغ‌پراکنی‌ها تا اولین فرصت ممکن برای اعلام بیزاری عمومی است و آنچه در دین مبین اسلام ناپسند است، برای همه عقول، با همه اختلافات سلیقه‌ای و جناحی، ناپسندتر است”.