گالری کمال الدین بهزاد در تهران این روزها میزبان نمایشگاهی است که مربوط به فروزان شاه پا است. این آثارکه به روش تصویرسازی و با تکنیک میکس مدیا دربرابر دیدگان علاقمندان قرارگرفته با استقبال گسترده ای روبرو شده است.
فضا سازی خلاقانه
امروزه تصویر محیط زندگی انسان را احاطه کرده ودرفعالیت های اجتماعی او نقش به سزایی را دارد. همان گونه که کلام و نوشته از عناصر ارتباطی انسان ها می باشد تصویر نیز با ویژگی های منحصر به فرد خود بدون محدودیت زمانی ومکانی نقش مهم تر وعام تری را درارتباطات انسانی دارا می باشد.
تکنیک مهارت تصویر گردراجراهای مختلف است که از طریق آن هنرمند اقدام به خلق آثار خویش نموده که این امردررابطه با موضوع ومحتوای آن مشخص می گردد. موضوعات مختلف تکنیک های متفاوت اجرایی را نیز می طلبد. تکنیک دقیقا با فکر طراح درارتباط است . تصویرگری که با تکنیک های فراوانی درارتباط است همانند مترجمی است که به زبان های مختلف جهانی آشنایی دارد. سبک یک پدیده ذهنی در ارتباط با زاویه دید فردی می باشد درصورتی که تکنیک با چگونگی اجرا و کیفیت مواد سروکاردارد. تکنیک اجرایی و قدرت دست تصویرگرموضوعی است که همواره همه صاحب نظران مسائل هنری بدان اتفاق نظر دارند و درنگاه اول قبل از انکه فکروایده درتصویر مشاهده شود ابتدا کیفیت اجرایی و زیبایی تکنیک استفاده شده رخ نمایی می کند. اگردر تصویرگری تکنیک ضعیفی به کار برده شود فکر و هدف تصویرگر به سختی می تواند به مخاطب انتقال یابد، چرا که تصویر فوق پایه های لرزانی دارد که هر چقدر فکر و ایده قوی به دنبال آن باشد قدرت عرضه و خودنمایی آن از بین خواهد رفت.
نمایشگاه آثار طراحی مشتمل بر 12 اثرتصویر سازی مدmodeبا تکنیک میکس مدیا ازفروزان شاه پا در گالری کمال الدین بهزاد برپاشده است. آثار به نمایش درآمده در این نمایشگاه در ابعاد بزرگ و با تکنیک میکس مدیا و مداد، حاصل حدود دوسال ونیم کار این هنرمند است که با موضوع و عنوان “آهنگین” و با فضایی سوخته و رنگ های تیره عرضه شده اند. چیدمان نمایشگاه نوعی فضاسازی است که مخاطبان را از محیط بیرون جدا می کند و ذهن را به چیزهای مختلف و فضای مختلف ارجاع می دهد و برگزارکننده معتقداست که چون نمایشگاه تجسمی است، این نوع موسیقی هم توسط مخاطب تجسم می شود. چیزی که درآثارفروزان شاه پا نمایان است این موضوع می باشد که در فضای ذهنی گستره امروز، چه اتفاقاتی می افتد و تصویر ذهنی می تواند هنر ناب تری را به وجود آورد. دراین گالری به نوعی تکوین فضای علمی وعملی تجسمی با نگاه خلاقانه هنرمند شکل گرفته است. به نظر می آید با دیدن و قرارگرفتن دربرابر تابلوهای موجوددر نمایشگاه شاهد اتفاقاتی آشنا درذهن می شویم که تصاویر و موجودیت آنها از قبل برای بیننده به وجود آمده است یعنی همان رویدادهایی را که می شناسیم و اتفاقاتی که فکر می کنیم از پیش دیده ایم و در واقع زمانی که اتفاقات درونی و بیرونی در یک طول موج قرار می گیرند.
اتفاقاتی که درچهارچوب تابلوها موجود است وبرای هنرمندقابل لمس بوده و می افتد فقط در زندگی شهری نیست، بلکه در دل نقاشی های نقاشان هم می افتند و بعضی اوقات انسان ها خیلی راحت از کنار آنها رد می شوند. درواقع مفهوم انتقال داده شده از تابلوهابرخلاف نام نمایشگاه هم به هیچ روی ترکیب و معرفی مد یا شکل خاصی نیست. هنرمند تصویرساز شکل های آفریده شده را براساس منطق و احساس هایی برروی بوم می آورد که ازقبل تجربه لمس آن به صورت عینی را نداشته و لحظه وکنکاش ذهنی به یاری هنرمند می شتابد. تکنیک استفاده شده در تابلوهای این نمایشگاه ”میکس مدیا “است. تکنیکی که درعمل سختی های بسیار زیادی دارد ولی در نتیجه به شیرینی های قابل ستایشی می رسد. ظرافت ودقت و حوصله بسیار زیاد ازویژگی هایی است که دراستفاده از این نوع تکنیک باید به شدت خرج شود. استفاده از عکس،تصاویرفانتزی و غیر فانتزی دراین نوع کار از اصول و قواعد است. هنرمند در تکنیک میکس مدیا تلاش دارد با استفاده از عناصری که خود انتخاب می کند برای رسیدن به معنا یا اثر خاص مورد علاقه خود تغییرات خلاقانه ای را دریک شکل ترسیم کند. نوع کار هنرمند در این شکل از کار دقیقا به مانند شکل بخشی وتکمیل نمودن یک اتفاق است. بنابراین تصویر و یا تصاویر انتخاب شده به بوته آزمایش قرار گرفته عناصر دیگر به آن اضافه می شوند. فروزان شاه پا درتولیدات خود نیز به استفاده از سه عنصر خط،سطح ورنگ را دراولویت قرار داده و با ترکیب همه اینها با تصاویری که اغلب انسانی هستند تلاش خود برای انتقال حس را انجام داده است. تابلوهای شاه پا به لحاظ مضمون وترکیب به شدت تحت تاثیر دنیای فانتزی قرار گرفته اند. دنیایی که با ارائه فرم های متفاوت نوعی تلخی ممتد را دردیدار از هریک از تابلوها با خود به یدک می کشد. تصویرسازی های هنرمندانه شاه پادرخدمت تکنیک به کار برده شده است و ظرافت آثار به قدری با جسارت صورت پذیرفته که مخاطب را تسلیم به مساله ای می کند که این نوع از تصویر سازی را فقط با تکنیک میکس مدیا می شود به نتیجه رسانید.