کمپین پس از 22 خرداد و با هم اندیشی تنی چند از فعالان جنبش زنان، شروع به کار کرد. جمعی که به تدریج گسترش یافت و به حدود 300 نفر رسید. در واقع یکی از اهداف اصلی کمپین فراهم کردن زمینه افزایش تعداد فعالان حوزه زنان و گسترش جنبش زنان در میان همه اقشار جامعه است. هدفی که نه تنها مطلوب است بلکه گریز ناپذیر نیز هست. جمع آوری یک میلیون امضا از همه مناطق ایران و گفتگو با مردم جامعه نیازمند نیروی اجتماعی گسترده ای است. فعالین کمپین از ابتدا با برگزاری کارگاه های آموزشی، کمپین را به داوطلبان خود معرفی کردند اما پس از مدتی شمار داوطلبان از دایره فعالان با سابقه زنان فراتر رفت و داوطلبانی که سابقه فعالیت در حوزه زنان نداشتند را نیز شامل شد.
و این آغاز یک مسئله جدید فراروی جنبش زنان بود. این فعالین چگونه باید با یکدیگر ارتباط برقرار کنند و از تجربیات یکدیگر مطلع شوند، از روند اخبار و تصمیمات کمپین آگاه شوند و برآن تاثیر گذارند و در این پروسه با حمایت متقابل از یکدیگر انگیزه و توان فعالیت یابند؟
کمپین NGO یا تشکل نیست علاوه بر این قصد ندارد که سلسله مراتب مردانه را بازتولید کند. بنابراین نیازمند یافتن راهی مناسب برای ارتباط میان اعضای خود است آن هم در شرایطی که سانسور دولت مهرورزی بر مطبوعات حاکم است و سایت ها و وبلاگ ها پی در پی فیلتر می شوند. ایجاد ارتباط میان اعضا کار دشواری است نمی توان از افرادی که در مناطقی دور از هم زندگی می کنند، سن علایق و تفریحات مشابه ندارند، انتظار داشت که بتوانند روابطی منظم برقرار کنند.
کمیته داوطلبان شناخت چندانی از علایق و فعالیت های اکثر داوطلبان کمپین نداشت بنابراین تصمیم گرفت داوطلبان تهران را به 10 گروه 10- 15 نفره تقسیم کند و برای هر کدام یک هماهنگ کننده به صورت چرخشی تعیین کند تا با ایجاد زمینه آشنایی داوطلبان با یکدیگر به تدریج از دل این گروه ها، گروه هایی بر اساس ویژگی های خاص افراد شکل گیرد.
تکیه بر خرده هویت های اعضای کمپین، راهی است به سوی ایجاد پیوندی مستحکم و پایدار میان اعضا.موج سوم جنبش زنان بر تفاوت های موجود میان گروه های مختلف زنان تاکید دارد و با بها دادن به این عناصر متفاوت هویتی “فمنیسم ها” را به رسمیت می شناسد.
کمپین نیز اگر به عناصر هویت سازی نظیر سن، تحصیلات، منطقه مسکونی، علایق هنری، ورزشی و… توجه کند می تواند گروه های دوستی پایداری ایجاد کند که نه تنها می توانند اهداف کمپین از جمع آوری امضا گرفته تا مطرح کردن ایده های فمینیستی در میان مردم را برآورده سازند، بلکه باعث گسترش دامنه فعالان زنان نیز شود. امری که پیامد مثبت آن برای همیشه در جنبش زنان ایران باقی می ماند و با تقویت جامعه مدنی به نهادینه شدن دموکراسی نیز کمک می کند. عدم توجه به این تفاوت ها سبب تصمیم گیری گروهی به جای دیگر گروه ها می شود؛ مثلاً اعضای جوان تر به جای اعضای مسن تر یا فعالان اولیه به جای فعالان جدید تر.
منبع: تغییر برای برابری