نماینده قزوین: موهای زائد در تخصص من نیست، از علما بپرسید

نیوشا صارمی
نیوشا صارمی

» ورود دادستانی به موضوع اپیلاسیون

“اپیلاسیون” (روشی برای از بین بردن موهای زائد بدن) این روزها سوژه داغ رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی شده است. ماجرا از آن‌جا شروع شد که روز شنبه پنج اردیبهشت ماه، گروهی که خود را “جمعی از مؤسسات مردم‌نهاد فرهنگی- اجتماعی و اقشار مختلف مردم قزوین” نامیده بودند، در نامه‌ای سرگشاده خطاب به مسئولان این استان، نسبت به گسترش ارائه خدمات “اپیلاسیون کامل بدن” در آرایشگاه‌های زنانه هشدار دادند. به باور نویسندگان این نامه، آرایشگاه‌های قزوین به “پیاده نظام کارگردانان برخی از برنامه‌های ماهواره‌ای تبدیل شده‌” و به “حیازدایی” مشغول‌اند. پس از آن و در روز سه‌شنبه هشت اردیبهشت، اسماعیل صادقی نیارکی، دادستان قزوین با اشاره به این‌که داشتن پروانه کسب مراکز آرایشی که اقدام به ارائه خدمات نامشروع و غیر قانونی می کنند، ملاکی برای صحیح جلوه دادن اعمال خلاف این سالن‌ها نیست، تاکید کرد: “سالن های آرایشی متخلف در قزوین پلمپ می‌شود.”

 توجه ویژه به اپیلاسیون در استان قزوین را با رجب رحمانی، عضو مجمع نمایندگان استان قزوین درمیان گذاشتیم اما او اصولا نمی‌دانست “اپیلاسیون” چیست. این نماینده مجلس در ادامه وقتی با معنی اپیلاسیون آشنا شد حاضر نشد در این زمینه اظهار نظری بکند. روح‌الله عباس‌پور دیگر نماینده این استان هم به روز می‌گوید: “من در این زمینه نمی توانم اظهار نظر کنم. موضوع آرایشگاه و موهای زائد بدن در تخصص من نیست. این را از علما و روحانیون بپرسید که درست است یا نه. من چه بگویم؟”

مرتضی حسینی دیگر نماینده قزوین اما چندی پیش به روزنامه اعتماد گفته حامی نویسندگان این نامه است: “من نماینده اکثریت مردم قزوین هستم. همان‌طور که من مخالف رواج چنین کارهایی در شهر مذهبی قزوین هستم بدون شک اکثریت مردم هم با این کار مخالف هستند.” او همچنین گفته این موضوع را در کمیسیون فرهنگی مجلس مطرح خواهد کرد.

وب‌سایت‌های محلی همچنین نوشته‌اند که رییس اداره نظارت بر اماکن عمومی پلیس قزوین از برگزاری نشست‌های متعدد پیرامون تخلفات آرایشگاه‌ها خبر داده و گفته است: “مدتی است که تصمیم گیری‌هایی در خصوص تخلفات برخی سالن های آرایشی صورت گرفته و تیمی برای بازدید از اقدامات آن‌ها و مقابله با خدمات ناشایست و غیر قانونی ایجاد شده است.”

 

“حیا زدایی با رویت و لمس عورت هم‌جنسان”

خلیلی، سردبیر وب‌سایت “قزوین خبر” که برای اولین بار نامه انتقادی “گروه‌های فرهنگی” قزوین را منتشرکرد، خود را هم‌سو با نویسندگان نامه دانسته و به روزنامه‌ شرق گفته است: “مسئله اصلی در شرایط کنونی موضوع ماساژ است… اسم ماساژ که بیاید فکرها می‌رود سمت تایلند، مالزی و اندونزی و کشورهای جنوب شرق آسیا، و در صورتی که با آنها برخورد نشود عاقبت ما رفتن به این سمت است.”

سردبیر قزوین خبر اضافه کرده: “اگر به لحاظ جامعه‌شناسی بخواهم به موضوع نگاه کنم به همین قضیه از منظر تغییر سبک زندگی از نظافت به اپیلاسیون و ماساژ می‌پردازم، چنین چیزهایی در سبک زندگی ایرانی و اسلامی که رهبر معظم انقلاب نیز بارها اشاره کردند هیچ جایی ندارد.”

 این وب‌سایت خبری بعد از انتشار نامه نیز همچنان روی موضوع اپیلاسیون کار می‌کند و تحلیل ارائه می‌دهد. از جمله در یکی از مطالب این سایت، از قول پزشکی که نامش ذکر نشده آمده است: “در دنیای پزشکی زمانی جواز لمس و رویت ژنیتال بانوان از سوی پزشک هم جنس داده می شود که بحث اضطرار و درمان بیمار در میان باشد، این در حالیست که بسیاری از آرایشگران اعم از کسانی که مجوز دارند یا ندارند به راحتی و بدون وجود هیچ گونه ضرورتی اجازه رویت و لمس عورت هم جنسان را به خود می دهند که متاسفانه شاهد تبعات مخرب این اتفاق در بعضی آرایشگاه ها بوده‌ایم که حیازدایی یکی از اصلی‌ترین عواقب آن به حساب می‌آید.”

این پزشک همچنین گفته است: “عدم رعایت نکات بهداشتی منجر به عفونت‌های شدید تناسلی در بسیاری از بانوانی که تحت اپیلاسیون قرار گرفته اند شده تا آن جا که در بعضی موارد پزشک مجبور به برداشتن بخشی از آلت تناسلی می شود که موارد این چنین منجر به شکایت همسر و به دنبال آن طلاق نیز شده است.”

 

برداشتن زیرابروی مردان، ممنوع

اما خبرهای مربوط به اپیلاسیون این روزها تنها مسئله مربوط به آرایشگران نیست. مصطفی گواهی، رئیس اتحادیه آرایشگران مردانه هم در گفت‌وگو با خبرگزاری ایلنا، از پلمب شدن آرایشگاه‌هایی که اقدام به برداشتن زیر ابروی مردان کنند، خبر داده است.

او همچنین سولاریوم، برداشتن زیر ابرو، خالکوبی و تتو را ممنوع و از خطوط قرمز این صنف برشمرده و عنوان کرده در صورت مشاهده این اقدامات، واحدهای متخلف توسط اتحادیه پلمپ خواهد شد. به گفته گواهی “در واحدهای بدون مجوز بهداشتی خطر ابتلا به ایدز بسیار بالا است.”

وب‌سایت صدای اقتصاد در این ارتباط به سخنان مراجع استناد کرده و نوشته: “آیت الله مکارم شیرازی در جواب سوال آیا پولی که آرایشگرها از طریق برداشتن ابروی مردها کسب می کنند، حلال است؟ گفته است: جایز نیست مردان خود را شبیه زنان کنند و در آمد حاصله از این کار نیز خالی از اشکال نیست.”

همچنین آیت‌الله هادوی تهرانی هم پیش‌تر در این باره پاسخ داده است: “تشبّه مردان به زنان جایز نیست. پس اگر برداشتن ابرو در مردان، در نظر مردم، باعث تشبه مرد به زن محسوب شود، شرعاً ممنوع است و اگر چنین نباشد، منعی ندارد.”