شرح

نویسنده
رهیار شریف

دست چندمی ها و رهبر

صبح روز شنبه، دوازدهم تیرماه 1389، تنی چند از دست چندمی ها سینما و تلویزیون ایران با علی خامنه ای رهبر سیاسی و مذهبی ایران دیدار و گفت و گو کردند. بر اساس گزارش سایت ها و خبرگزاری های داخلی چهره هایی همچون محمدرضا ورزی، مسعود جعفری‌جوزانی، سیروس مقدم، محمدحسین لطیفی، ابوالقاسم طالبی، شهریار بحرانی، شهاب حسینی، ضیاءالدین دری، پروانه معصومی، افسانه بایگان، الهام حمیدی، محمدرضا شریفی‌نیا، کوروش زارعی، کیانوش عیاری، امیرحسین شریفی، کامبیز دیرباز، دانیال حکیمی، سعید آقاخانی، حمید لولایی، شاهرخ استخری، فریدون جیرانی، نادر طالب‌زاده، مجید مظفری، احمد نجفی، داریوش کاردان، داوود میرباقری، شهره لرستانی، رضا ایرانمنش، فاطمه گودرزی، بهاره افشاری، محمد درمنش، جواد نوروزبیگی، مهدی سجاده‌چی، جواد اردکانی، مسعود ده‌نمکی، حسن جوهرچی، سام درخشانی، حبیب احمدزاده و… از جمله ی حاضرین در این مراسم بودند.

 

سایت های وابسته به حکومت هر کدام دلایل متفاوتی را برای این دیدار ذکر کرده اند، برخی این دیدار را به منظور یافتن راهکاری برای مقابله با برنامه های نمایشی شبکه های ماهواره ای غربی عنوان کرده اند و برخی دیگر چنان خبرگزاری فارس نیوز دلیل این دیدار را درخواست عزت الله ضرغامی ریاست سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی از رهبری دانسته اند. سایت رسمی علی خامنه ای نیز در حاشسیه نویسی این دیدار، دلیل برگزاری این مراسم را “ در دل کردن ” اهالی هنر با رهبری ذکر کرده و در اینباره اینگونه نوشته است:

” … لیکن بعد از اتمام جلسه دانستم که این مجلس به درخواست جناب ضرغامی بوده و او خواسته است تا اهالی و دست‌اندرکاران فیلم‌ها و مجموعه‌های نمایشی سازمان را به حضور رهبر ببرد تا ضمن درد دل کردن و ابراز مشکلات‌شان همچنین برای کار طاقت فرسای خود از رهبر انقلاب قوت و توان مضاعف بگیرند… “

 

به دنبال حوادث خونین سال گذشته و سرکوب شدید معترضان خیابانی توسط نیروهای حکومتی، شخص علی خامنه ای و صدا و سیمای تحت امرش مورد انتقادهای فراوانی از جانب مردم قرار گرفتند. رهبری که خود با گفته هایش، تلویحاً فرمان قتل عام خیابانی را صادر کرد و صدا و سیمایی که جای بازتاب واقعیت راستین جامعه و پاسداری از رسانه ی ملی، تنها به تبلیغ سیاست های دولت کودتایی پرداخت و در راه رسیدن بدین هدف، از تحریف واقعیت و نشر دروغ واهمه ای به دل راه نداد.

سرانجام، عدم مشروعیت حکومت و ضعف رهبری نظام تا آنجا پیش رفت که چهره های حکومتی در همان سال گذشته، برای سرو سامان بخشیدن به روزهای ملتهب خود دست به دامن اهالی تلویزیون و سینما شدند. حضور تنی چند از چهره های سینمایی در مراسم تنفیذ ریاست جمهوری در سال گذشته باعث شد تا خشم مردم از این به اصطلاح هنرمندان بالا بگیرد و کار به جایی برسد که چهره های به نسبت مردمی در کوتاه زمانی بدل به افرادی منفور و جامانده از کاروان محبوبیت شوند. چهره هایی همچون محمد رضا شریفی نیا، احمد نجفی و جهانگیر الماسی را می توان در زمره ی این گروه از هنرمندان قرار داد…

اما حضور چهره های درجه چندم تلویزیون و سینما در دیدار با رهبری که در سال گذشته بیش از همیشه از نبود مشروعیت مردمی برای رهبری سیاسی رنج برده است، حرف ها و حدیث های فراوانی را در پی داشته است. هنر روز در پرونده ی این هفته ی خود به منعکس کردن نظریات و نگاه های متفاوتی می پردازد که در چند روز گذشته فضای جامعه ی مجازی و حقیقی ایران را در بر گرفته است… ادامه ی مطالب این پرونده را در صفحات دیگر این بخش از پی بگیرید…