به فاصله چند ساعت پس از انتشار خبری در ایرنا پیرامون تخلیه متروی حقانی که نگرانی جمع کثیری از ایرانیان مقیم خارج از کشور را به دنبال داشت و گفته شد به دلیل بمبگذاری صورت گرفته است، مسئولان نیروی انتظامی این خبر را تکذیب و حتی از نزدیک شدن به زمان بازداشت عوامل پخش شایعه گفتند.
منابع نزدیک به نیروی انتظامی حتی این احتمال را ندادند که مدیران شهری با خبری انحرافی، شرط احتیاط به جا آورده و مترو را تخلیه کرده باشند. این خبری است که بلافاصله بعد از اعلام تخلیه مترو حقانی احتمال آن داده می شد.
مرکز اطلاعرسانی پلیس تهران با اشاره به شناسایی “عوامل نشر دهنده” شایعه “سراسر کذب در مورد وقوع بمب گذاری در ایستگاه متروی حقانی و تخلیه این ایستگاه”، اعلام کرد که این افراد باعث “جریحهدار شدن امنیت روانی جامعه شده و سبب نگرانی شهروندان” شدهاند.
خبرگزاری ایرنا ابتدا نوشت که ایستگاه متروی حقانی در تهران به دلیل “احتمال بمبگذاری” تخلیه شده، اما کمی بعد این خبر را از خروجی خود حذف کرد. کمی بعد هم پلیس “شایعه های منتشره شده” درباره بمب گذاری در این ایستگاه را رد و اعلام کرد “هیچ تهدیدی مبنی بر بمب گذاری در ایستگاه شهید حقانی و یا دیگر مکان های شهر تهران وجود ندارد”.
ایرنا خبر خود را از “یک منبع موثق در شرکت مترو تهران” نقل واز زبان او نوشته بود که “ماموران حفاظتی مترو و نیروهای انتظامی” در این ایستگاه حضور داشتهاند.
پس از تکذیب این خبر برخی رسانهها نوشته بودند که ممکن است دلیل این اتفاق “رزمایش نیروهای ناجا باشد که در سطح شهر و ایستگاه های مترو چند روزی است در حال رزمایش و به حالت آماده باش هستند”. مسالهای که توسط پلیس هم تایید شد. برخی از کاربران در شبکههای اجتماعی نیز عکسهایی منتشر کردند که نشاندهنده حضور ماموران نظامی و امنیتی در ایستگاه متروی حقانی بود.
در روزهای اخیر رسانههای مختلف داخل ایران گزارش دادهاند که تعداد ماموران انظامی و یگانهای ویژه در خیابانهای تهران افزایش یافته. مسالهای که دلیل آن از سوی حسین ساجدینیا، فرمانده نیروی انتظامی تهران “مانورهای ضد تروریستی و تمرین برای مقابله با تهدیدات احتمالی” عنوان شده بود. در این تمرینها “نیروهای نامحسوس” و “تیمهای چک و خنثیسازی بمب” حضور دارند.
یکی از دلایل این مساله تهدیدهای گروه دولت اسلامی علیه ایران بود. پس از حملههای ماه گذشته به پاریس، این گروه چند کشور ازجمله ایران را تهدید به حمله و عملیات نظامی کرده بود. احتمالا به همین دلیل در روزهای گذشته چندین بار اخباری درباره بمبگذاری در تهران منشتر شد. همه آنها از سوی پلیس “شایعه” توصیف شد.
در ماههای گذشته چندین بار وزیر اطلاعات و دیگر مقامهای مسئول خبر از بازداشت گروههای “تروریسی” در نقاط مختلف ایران دادهاند. حدود سه هفته پیش نیز بهمن ریحانی، فرمانده سپاه نبی اکرم کرمانشاه، گفته بود که تاکنون “تیمهای بسیاری” از گروه دولت اسلامی “که از دو سال پیش تاکنون در این استان مشغول فعالیت بودند، توسط سپاه و وزارت اطلاعات دستگیر شدهاند”.