خانم روت، چرا با یک یهودستیز دیدار ؟

بیلت
بیلت

» تحلیل بیلت از دیدار نایب رییس مجلس آلمان از ایران

درحالی که جهانیان سالگرد آزادی بازماندگان اردوگاه آشویتس را گرامی می دارند، نماینده حکومت فدرال آلمان با سیاستمداران جنجال‌آفرین ایرانی عکس می‌اندازد.

درست چند روز قبل از گرامیداشت هفتادمین سالگرد آزادسازی اردوگاه آشویتس، کلودیا روت، ۵۹ ساله، و داگمار ورل، ۶۰ ساله، به تهران سفر کردند که حکومت‌اش بارها از نابودی اسراییل سخن گفته و مخالفان، اقلیت‌های مذهبی و همجنس‌گرایان را به راحتی اعدام می کند.

آنها در سفر ۵ روزه‌شان، با علی لاریجانی، رییس مجلس ایران که بارها هولوکاست را کم اهمیت نشان داده نیز دیدار کردند.

روت می گوید که در تهران نیز با یهودی‌ستیزی مبارزه کرده. او گفت: “ما در برابر یهودی ستیزی، چه در آلمان و چه در دیگر کشورهای جهان، وظیفه داریم. اولین برنامه ام در سفر به ایران دیدار از جامعه یهودیان و بیمارستان یهودیان در تهران بود و مواضع‌ام نیز کاملاً روشن و آشکار بود.”

میشائیل اشپانه، رییس “محفل آزادی در خاورمیانه” در برلین، دراین خصوص به بیلت می گوید: “این دیدار برخلاف فشارهای بین المللی وارد بر حکومت تهران است. با هر سفری که به ایران انجام می شود، ظاهری مشروع به مجلس به ظاهر مشروع و دموکراتیک این کشور داده می شود.”

 

یهودی ستیزی در ایران

میزبان روت قبلاً اظهاراتی ضدیهودی و ضداسراییلی بیان کرده. اخیراً به گفته رسانه های حکومت ایران، لاریجانی اسراییل را با شبه نظامیان تروریست داعش مقایسه کرده و خواستار نبرد علیه دولت یهود شده.

او در سال ۲۰۱۲ اسراییل را “نقطه‌ای سیاه” خواند. در سال ۲۰۰۹ در زمان کنفرانس امنیتی مونیخ از موضع محمود احمدی نژاد، رییس جمهور وقت، دایر بر نفی هولوکاست، دفاع کرد. او در آن زمان ابراز تعجب کرده بود که چرا واکنش‌ها نسبت به این موضوع تا این حد حساس است. و این درحالی است که نفی هولوکاست در ایران مجازاتی به دنبال ندارد.

این سفر درواقع آب به آسیاب ریختن به نفع حکومتی خودکامه است که اسراییل را تهدید می کند و موضعی سلطه جویانه نسبت به کل خاورمیانه دارد.

از دیگر برنامه های این سفر، دیدار با معصومه ابتکار، سخنگوی وزارت خارجه بود. او در سال ۱۹۷۹ در ماجرای گروگانگیری در سفارت آمریکا دست داشت. او در آن زمان در یک مصاحبه تلویزیونی گفته بود که آماده است تا گروگان‌ها را با دست خود بکشد.

 

حملات علیه “شارلی ابدو”

به گفته روت، در زمان صحبت با لاریجانی، بحث به سوءقصدهای پاریس علیه مجله فکاهی “شارلی ابدو” کشیده شد. به نوشته رسانه های دولتی، میزبان ایرانی گفته است که روزنامه نگاران فرانسوی خودشان مسبب مرگ‌شان هستند. آقای لاریجانی گفت: “سرزنش کردن ادیان مقدس و پیامبران تحت لوای آزادی بیان تنها باعث نفرت و انزجار می شود و اقدامی تحریک‌کننده است.”

آیا کلودیا روت به میزبان خود گفت که او نیز شارلی است؟ روت می گوید: “بله، البته. این یکی از مباحث تناقض آمیز در صحبت مان بود؛ درست به مانند کاستی های دموکراتیک در ایران.”

 

حقوق بشر در ایران

صدها اعدام، قطع عضو، شکنجه، تعقیب های قضایی: وضعیت حقوق بشر در ایران روز به روز وخیم تر می شود. تنها در مدت اقامت کلودیا روت در ایران، به گفته مخالفان ایرانی، حداقل ۱۲ نفر در این کشور اعدام شدند.

ده ها تن از فعالان و نویسندگان در راهروهای مرگ جمهوری اسلامی به انتظار نشسته اند؛ ازجمله سهیل عربی. او در نوامبر ۲۰۱۳ دستگیر و به اتهام “توهین به پیامبر” در صفحه فیس بوکش به اعدام محکوم شده. محسن امیراصلانی چند ماه قبل تر از آن اعدام شده بود، زیرا به یونس پیامبر توهین کرده بود. و وبلاگ نویس، ستار بهشتی، تا حد مرگ شکنجه شد، زیرا از دولت انتقاد کرده بود.

روت که در سفر خود براساس قوانین اسلامی مجبور به رعایت حجاب شده بود، به بیلت می گوید: “وضعیت حقوق بشر در ایران یکی از موضوعات صحبتم در زمان سفر بود. مطمئن باشید که انتقادات خود را پشت کوه قایم نکردم.”

او در ادامه می افزاید: “انتخاب رییس جمهور اصلاح طلب حسن روحانی باعث شده تا روزنه امیدی باز شود تا شاید وضعیت بهتر و یک آزادی نسبی برقرار گردد. در زمان سفرم به ایران، تشویق کسانی که به دنبال اصلاحات و جامعیت بخشیدن به حقوق بشرند نیز بسیار حائزاهمیت بود.”

میشائیل اشپانه به هیچ وجه این رویکرد را درک نمی کند. به گفته او، کلودیا روت “برای حفظ مرغ ها می خواهد با روباه تبانی کند. چه کسی پاسخگوی مرگ بیش از ۲۰۰ هزار نفر در سوریه و میلیون ها آواره و پناهنده سوری خواهد بود؟”

 منبع: بیلت، اول فوریه ۲۰۱۵