فراکسیون اقلیت خواستار دیدار با شاهرودی شد

نویسنده


mirebraham.jpg

 


روزبه میرابراهیمی

فراکسیون اقلیت مجلس هفتم در پی ملاقات اخیر با خانواده و وکلای دانشجویان بازداشت شده و شنیدن گزارش های آنان، ضمن آغاز بررسی این موضوع، خواستار ملاقات حضوری با رئیس قوه قضائیه شد.

در نشست اخیر این فراکسیون با برخی از معلمان همچنین آخرین وضعیت احکام صادر شده برای فعالان صنفی مورد بررسی قرار گرفت.

به گزارش خبرنامه امیرکبیر در نشست اعضای فراکسیون اقلیت مجلس با خانواده و وکلای دانشجویان پلی‌تکنیک،چگونگی برخورد دادستانی و بازجویان با زندانیان و خانواده ها مورد بررسی قرار گرفت.

بنابر همین گزارش “عدم توجه به حقوق شهروندی و رفتار خارج از عرف و قوانین مصرح و همچنین بلا‌تکلیفی و قطع ملا‌قات و ارتباط تلفنی با دانشجویان زندانی” از جمله درد دل‌ها و شکواییه‌های خانواده‌ها و وکلا‌ی دانشجویان بود. آنان از ریاست قوه قضاییه خواستند تا مطابق اصل ۱۶۸، دادگاه فرزندانشان به صورت علنی و با حضور هیات‌منصفه برگزار و از ادامه بازداشت غیرقانونی دانشجویان ممانعت شود.”

خانواده دانشجویان در این ملاقات تاکید کردند “فرزندان آنان از انتشار نشریات موهن بی‌اطلا‌ع بوده و دخالت خود را در آن انکار می‌کنند”. آنها همچنین از سناریویی که در این زمینه طراحی شده سخن گفتند و از “دستگاه قضایی نظام اسلا‌می که براساس اصول اسلا‌می و قانون اساسی تشکیل شده خواستند تا اصل را بر برائت دانشجویان گذاشته و آنان را فوراً آزاد کنند.”

خانواده‌های دانشجویان از عدم اجرای دستور رئیس قوه قضاییه در خصوص بررسی دقیق تخلفات قانونی در حقوق شهروندی پرونده دانشجویان دانشگاه امیرکبیر که در تاریخ بیست‌ودوم مردادماه سال ۸۶ صادر شده است و همچنین از بی‌اعتنایی برخی از مسوولا‌ن قوه قضاییه نیز ابراز نارضایتی کردند.

بنابر همین گزارش نمایندگان فراکسیون اقلیت مجلس ضمن شنیدن گزارش نحوه برخوردهای غیرقانونی و به دور از اصول اخلا‌قی و ارزش‌های دینی بازجویان با بازداشت‌شدگان انفرادی، از احضار و بازجویی‌های مکرر و رفتارهای خلا‌ف اخلا‌ق و قانون شهروندی با فرهنگیان کشور ابراز تاسف و تاکید کردند: “متاسفانه به نظر می‌رسد شیوه‌های فراقانونی در این بازداشتگاه که نمایندگان ملت نیز از بازدید آن منع گردیده‌اند، به شدت در حال بازسازی است و این وضعیت بسیار نگران‌کننده است.”

نمایندگان همچنین “از آرای صادرشده از سوی محاکم قضایی برای معلمانی که تنها خواستار توجه بیشتر به معیشت و ارتقای سطح زندگی‌شان بودند و هیچ‌گونه عناد و دشمنی با نظام نداشته و عمدتا دارای سوابق انقلا‌بی و ایثارگری هستند، ابراز شگفتی و تأسف کردند و تلا‌ش برای نشان دادن هر حرکت صنفی به عنوان یک جریان وابسته به خارج را خطرناک قلمداد کردند”. آنها “همچنین احکام صادره از جمله اخراج دائم، بازخرید زودهنگام، بازنشستگی پیش از موعد، تبعید به دیگر استان‌ها و حبس تعزیری از چند ماه تا چند سال برای ۸۰ تن از معلمان را دور از شأن دستگاه امنیتی و قضایی و در تقابل آشکار با حرمت و پاسداشت مقام معلم و علم دانستند”.

فراکسیون اقلیت در این خصوص ضمن درخواست برای ملا‌قات حضوری با ریاست قوه قضاییه و نشست با وزیر آموزش و پرورش بر ضرورت بازنگری جدی در آرای صادره تاکید کرد.

اما در خبر دیگری که روز سه شنبه از سوی خبرگزاری مهر منتشر شد، حسن مقدس، در پاسخ به این سوال که قرار در مورد پرونده احسان منصوری، احمد قصابان و مجید توکلی که در جریان چاپ مطالب موهن در چهار نشریه دانشجویی دانشگاه امیرکبیر بازداشت شده بودند، چه زمانی صادر می شود؟ گفت: “تحقیقات در مورد این سه دانشجو به پایان رسیده است و ظرف امروز یا فردا برای آنها قرار مجرمیت و کیفرخواست صادر می شود تا پرونده جهت رسیدگی به دادگاه ارسال شود.”

این در حالی است که روز یکشنبه هفته جاری سعید مرتضوی دادستان تهران با احضار خانواده سه دانشجوی دربند پلی تکنیک پس از تهدیدات فراوان اعلام کرده بود که “آنها به سلول های انفرادی بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل شده اند”.

دادستان تهران در این ملاقات از خانواده ها خواسته بود تا سکوت کنند و وضعیت فرزندان خود را پیگیری نکنند.

درخواستی که از سوی خانواده ها مورد قبول قرار نگرفت و آنها ضمن انتشار سخنان و تهدیدات دادستانی بر حق خود در پیگیری و انتشار اخبار وضعیت فرزندان خود پافشاری کردند.

در همین زمینه برادر مجید توکلی یکی از دانشجویان در بند در گفت و گو با رادیو فردا گفت: “خانواده ها تا آزادی فرزندانشان تلاش خواهند کرد و سکوت نخواهند کرد. من از آقای مرتضوی می پرسم اگر برادر یا فرزند خودش بازداشت شده بود، پیگیری نمی کرد؟ حاضر بود واقعیت ها را نگوید و سکوت کند و نزد مقام مسوولی نرود؟ الان مادر من ۱۲۰ روز است فرزندش را ندیده است. چشم گریان مادر من را چه کسی می خواهد جوابگو باشد؟ فقط هم گریه می کند و از زمانی که فهمیده ملاقات برادرم قطع شده است، حالش بدتر شده است. چه کسی می خواهد جوابگوی یک مادر باشد در مملکت اسلامی ما که مرتب هم دم از اسلام و مهر ورزی می زنیم این چه نوع مهر ورزی است؟”

مجید توکلی، احسان منصوری و احمد قصابان نزدیک به ۱۲۰ روز است به اتهام چاپ و توزیع نشریاتی که مقامات جمهوری اسلامی می گویند در آن به مقدسات توهین شده است، دستگیر شده اند و در بازداشت بسر می برند.

گزارش های منتشره حاکی از اعمال فشار بر این افراد برای اخذ اعتراف است. خانواده های این افراد مدت هاست با پرده برداشتن از رفتارهای خشن بازجویان با فرزندان خود در زندان خواهان احقاق حق خود و فرزندانشان هستند. این پیگیری ها منجر به ورود نمایندگان کمیسیون امنیت ملی مجلس و همچنین دستور صریح رئیس قوه قضائیه مبنی بر ازادی و پیگیری و بررسی رفتارهای صورت گرفته با این افراد شد اما عملا مقاومت بخش هایی از دستگاه قضایی و امنیتی وضعیت این پرونده را در ابهام نگاه داشته است.