کوروش سلیمی
فرمانده نیروی انتظامی یک روز بعد از آن که این نیرو در نامه ای به وزارت کشور از تامین امنیت صندوق های رای برای انتخابات روز جمعه ابراز ناتوانی کرد در مصاحبه ای وضعیت کشور را وخیم و نگران کننده دانست.
سردار احمدی مقدم بنا به خبری که ایسنا مخابره کرده است در تازه ترین واکنش خود نسبت به شدت گرفتن ناامنی ها و جرم و جنایت ها ابتدا دستگاه های اطلاعاتی خارجی - به ویژه آمریکا و اسرائیل - را حاضر و موثر در ناآرامی های کشور قلمداد کرد و با بیان این که ایران هشت هزار و 500 کیلومتر مرز خاکی و آبی به غیر از مرزهای شمالی دارد، گفت این دستگاه ها به شدت در مرزهای شمالی فعال هستند و در بقیه مرزها هم که حضور فیزیکی دارند.
احمدی مقدم که همزمان با انتخاب احمدی نژاد منسوب نزدیکش به فرماندهی نیروی انتظامی کشور منصوب شد تا نیروی انتظامی و دولت هماهنگ تر از همیشه عمل کنند، با این مقدمه عملکرد نیروی انتظامی برای مقابله با تکرار حوادثی نظیر تاسوکی، دارزین بم و انفجارهای خوزستان را با این تاکید که ناآرامی ها ریشه در تحریکات بیرونی دارد، ناگفته گذاشت. وی در مورد مواد مخدر نیز همچنان که سردار نقدی هفته گذشته عمل کرده بود هیچ وعده ای نداد و تنها به دادن آمار اکتفا کرد که تولید تریاک در افغانستان امسال به شش هزار و 100 تن رسیده است. فرمانده نیروی انتظامی قاچاقچیان مواد مخدر را هم “دشمنان ما” خواند و بدون توجه به روند همیشگی ترانزیت مواد مخدر گفت این دشمنان قصد دارند تریاک افغان را به داخل کشور وارد کنند. وی با تاکید بر این که قاچاقچیان در کشور آزادانه فعالیت نمی کنند، در توصیف موفقیت های ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت که “ستاد امسال حداقل سه جلسه تشکیل داده است”. توصیه مهم دیگر وی آن جا بود که از همه ارگان های دولتی خواست در زمینه مبارزه با موادمخدر با یکدیگر همکاری کنند و افزود: “به عنوان مثال وزارت بهداشت باید تقاضا برای مصرف موادمخدر را کاهش دهد، چون تا زمانی که تقاضا هست، فروشنده هم هست.”
بخش دیگری از گفته های سردار به قاچاق انسان اختصاص داشت که وی با بیان این که این صنعت شدیدتر و پررونق تر از گذشته شده است، گفت، در حال حاضر انواع تهدیدها پیرامون کشور ما وجود دارند که بایستی با چشم باز این تهدیدات را مرتفع کرد. تعجب آورترین نکته در سخنان فرمانده نیروی انتظامی آن جا بود که ادعا کرد بر اساس آمار اینترپل کشورهای غربی با وجود توسعه یافتگی در زمینه های اقتصادی و تکنولوژی، نتوانسته اند امنیت را بهبود بخشند و شاخص های جرم در اغلب کشورهای توسعه یافته چندین برابر کشور ماست.
آگاهان معتقدند از آن جا که اینترپل وظیفه ای در مورد امنیت داخلی کشورها ندارد و معمولات آماری هم در این مورد ارائه نمی دهد این گفته بدون ماخذ است، چنان که وضعیت امنیت در کشورهای غربی به گونه های مختلف و در شاخص های مختلف با فراوانی های مختلف منعکس شده و در اروپا آمار جرم و جنایت کشورها بالاتر از ایران نیست.
سی های مستهجن
چنان که فرمانده پلیس کشور خود در همین مصاحبه اذعان داشت که مشروبات تولید شده در کشورهایی چون دانمارک و محصولات فرهنگی مستهجن به صورت کیلوئی در داخل کشور به فروش می رسد.
توضیحات سردار فرمانده نیروی انتظامی درباره اقتصاد فیلم های مستهجن نیز [که در حقیقت به نوعی اذعان به ناتوانی پلیس در مقابله با آن است] با حیرت آگاهان روبرو شده است. وی در مورد فیلم خصوصی نسبت داده شده به زهرا میرابراهیمی هنرپیشه سریال های تلویزیونی و که به تازگی در یک فیلم سینمائی هم بازی کرده و دادستانی تهران اعلام داشته که هفت نفر در ارتباط با آن دستگیر شده اند و برای بعضی از آن ها مچازات اعدام تقاضا شده است، گفت چهار میلیارد تومان گردش مالی تجارت این فیلم بوده است. فیلمی که به گفته سردار همانند یک وبا در جامعه پخش شد و مثل بمبی ترکید. جالب تر این که فرمانده پلیس کشور فاش ساخت که چنین اتفاقاتی روزانه در کشور به وقوع می پیوندد و باز جالب تر این که فاش کرد که عده ای در کشور به قوه قضاییه و پلیس حمله برده و می خواهند افراد مرتبط با این سی دی مستجهن تبرئه شوند.
در میان واکنش های مربوط به گفته های فرمانده نیروی انتظامی یکی هم روزنامه اعتماد بود که با اشاره به گفته های این مقام نوشت، بدون در نظر گرفتن مرجع مشخص کننده میزان گردش مالی، اگر این گفته ها صحت داشته باشد، میزان ذکر شده از مجموع فروش “آتش بس” پرفروش ترین فیلم امسال- و البته چند سال اخیر- که در تهران و شهرستان ها حدود 5⁄1 میلیارد تومان فروخته نیز بیشتر بوده است. در بسیاری از سال ها، فروش کل سینمای ایران به رقم 4 میلیارد تومان نمی رسد، با خیل هنرپیشگان مشهور و داستان های پرفراز و نشیب.
فردای مصاحبه سردار احمدی مقدم روزنامه های تهران آگهی یک فیلم سینمائی را چاپ کردند که بر بالای آن حتی قبل از نام هنرپیشه با سابقه ای مانند پروانه معصومی، نام زهرا میرابراهیمی ثبت شده بود.
بیماران خطرناک
سردار احمدی نژاد در بخش دیگری از گفته های خود به سئوالی در مورد جمع آوران بیماران خطرناک این گونه پاسخ داد هنگامی که معتادان تزریقی را جمع آوری می کنیم و در یک محل قرار می دهیم، فریاد عده ای در می آید که “این مکان به بمب ایدز یا هپاتیت تبدیل شده است” اما یکی از مراکز انتشار ایدز یا هپاتیت هم این است که افراد مبتلا و غیرمبتلا به ایدز را در یک محل و کنار یکدیگر جمع کنیم که در این صورت آلودگی انتقال پیدا می کند. هر چند ما می توانیم جلوی تزریق در زندانها را بگیریم، اما جلوی روابط جنسی را نمی توان گرفت، مگر اینکه هر یک از افراد را در یک سلول انفرادی نگهداری کنیم، اما این کار امکان پذیر است؟ لذا باید مراکز نگهداری مجهز به وجود آید و خانواده ها را نیز در گیر این موضوعات کنیم تا بتوانیم از انتشار چنین آلودگی هایی جلوگیری کنیم.
همزمان با ابراز ناتوانی فرمانده نیروی انتظامی کشور از جلوگیری از روابط جنسی در محیط بسته زندان ها که در کنترل این نیروست، مدیرکل سازمان زندان های مرکز اعلام داشت ظرفیت زندان های کشور 60 هزار نفر است در حالی که حدود 150 هزار نفر در آنها نگهداری می شوند.
موفقیت های پلیس
به نوشته روزنامه های تهران تنها جائی که فرمانده پلیس آماری از فعالیت های این نیرو ارائه داد در مورد مسائلی مانند بدحجابی بود که گفت در هشت ماه اول سال ماموران ما یک میلیون و 300 هزار مورد تذکر به بدحجابان داده اند که اگر نصف این موارد را هم جدی حساب کنیم، یعنی در کشور ما حدود 600 هزار بدحجاب وجود داشته است و نشان می دهد که باید این موضوع را یک پدیده شایع اجتماعی حساب کنیم. وی تاکید کرد که امنیت خانه و خانم ها هستیم از جمله کارهائی است که پلیس در صدد است تا انجام دهد و بر همین اساس گفت “در حال حاضر تجاوز به عنف در محیط های دانشجویی به عنوان خطر بزرگی محسوب می شود که در بیشتر موارد هم متجاوزان با فیلمبرداری مانع از بر ملا شدن این واقعه می شوند. حرف ما برخورد با چهار تار موی یک خانم نیست و ما می خواهیم از بروز آسیب های اجتماعی جلوگیری کنیم.”
وی مانند همکارانش که در هفته های اخیر بارها در تلویزیون ظاهر شده و از خانم ها خواسته اند مواظب اتاق های پرو لباس و استخرهای عمومی و اتاق های هتل ها باشند، بدون اشاره به اقداماتی که پلیس انجام داده به خانم ها هشدار داد که “پدیده بسیار خطرناکی در جامعه ما شکل گرفته است.”