نادر ایرانی
با نزدیک شدن دور دوم انتخابات مجلس هشتم، و در غیاب رقیب، اختلاف در میان جناح های مختلف راست بالا گرفته و وابستگان دو “جبهه متحد اصولگرا” و “ائتلاف فراگیر اصولگرایان” به جان هم افتاده اند. دعوایی که در یک سرآن حامیان احمدی نژاد قرار دارند و در طرف مقابل وابستگان مثلث لاریجانی، رضایی و قالیباف. زمین دعوا نیز یک جا بیشتر نیست: کاخ ریاست جمهوری.
با وجودی که این روزها به طور مرتب نشریات وابسته به دولت می کوشند نمایش اتحاد بدهند، و حتی از قول چهره های اصلی جناح راست مانند آیت الله مهدوی کنی، این نظر تبلیغ می شود که در دور دوم باید به لیست 11 نفره جبهه متحد رای داد، اما جناح مقابل نیز با در نظر گرفتن عرصه بعدی دعوا، یعنی انتخابات ریاست جمهوری دهم، ساکت ننشسته و به صور گوناگون، می کوشد حامیان اصلی احمدی نژاد از جمله آیت الله مصباح یزدی را مورد حمله قرار دهد.
در همین ارتباط گزارش سایت تابناک، وابسته به سردار محسن رضایی جالب توجه است. این سایت در گزارش مراسم چهلم درگذشت آیت الله محمد رضا توسلی، به نقل با معنای بخشی از سخنان موسوی لاری، وزیر کشور دولت خاتمی پرداخته است. حجت الاسلام موسوی لاری در این بخش از سخنان خود به خاطره ای اشاره می کند که آقای توسلی دوشب پیش از درگذشت، از آیت الله خمینی رهبر انقلاب اسلامی، تعریف کرده است: ”پس از شهادت جناب حاج شیخ فضل الله محلاتی، برادران سپاه با بیت امام تماس گرفته و به حاج احمد آقا گفتند اگر امام تایید کند، آقای فلانی را به عنوان جانشین آقای محلاتی خدمتتان معرفی کنیم.اما امام گفتند نخیر، من بیایم این آقا را به عنوان نماینده خودم در سپاه بگذارم که برود منویات و نظرات پدرخانمش آقای … را پیاده کند و سپاه را وارد این مسایل نماید؟”
بازتاب به نقل از موسوی لاری می افزاید: ”حاج احمد آقا که لحن ناراحت و نگران امام را دید، به امام عرض کرد: آقا این نظر من نبود . نظر فرماندهان سپاه بود که خدمتتان عرض شد که امام باز با همان لحن فرمودند: نخیر، نمی شود. شخص دیگری تعیین شود.”
موسوی لاری می افزاید: ”اما اکنون وضع به جایی رسیده است که اتوبوسهای پر از جوان را از اطراف به قم میبرند تا پای سخنان شخصی که امام در مورد پیاده شدن نظراتش در سپاه، آن همه از خود حساسیت نشان میداد و با نمایندگی داماد وی در سپاه مخالفت میکرد، بنشینند تا از وی رهنمود بگیرند!“
لاری از این شخص اسم نمی برد اما روشن است که اشاره این سخنان به کسی نیست جز آیت الله مصباح یزدی. گزارشگر بازتاب نیز اسمی از مصباح یزدی نمی آورد اما در تایید سخنان موسوی لاری، تاکید می کند که “برای اطمینان به صحیفه امام مراجعه کرده و با کمال تعجب دیده که پس از شهادت آیت الله محلاتی در سال 1364، امام مدت حدود سه سال از نصب نماینده در سپاه پاسداران خودداری کرده و سپس شخص دیگری را منصوب فرمودهاند”.
بازتاب در شرایطی این سخنان را منعکس کرده که خبرگزاری های رسمی در گزارش دیدار احمدی نژاد از قم، بارها عکس وی را در کنار مصباح یزدی منتشر کرده اند.
این دعوا هنگامی بالا گرفت که عملکرد احمدی نژاد در انتخابات مجلس شورای اسلامی، دیگر سرداران جناح راست را برآشفت. اصرار جناح حامی احمدی نژاد بر گنجاندن تعداد قابل ملاحظه ای از وابستگان فکری وی در لیست راست و همچنین پرهیز از جای دادن نام افرادی مانند لاریجانی در صدر لیست، آغاز این دعوا بود. دعوایی که باعث شد لاریجانی از قم کاندیدا شود و آن هم به دعوت مراجع. از سوی دیگر بعد از پایان دور اول این انتخابات، محمد خاتمی ومهدی کروبی با ارسال نامه ای خواستاربررسی نتایج انتخابات تهران شدند، که ظاهرا این خواست با موافقت اولیه مصطفی پور محمدی، وزیر کشور رو به رو می شود. اما منابع مطلع می گویند احمدی نژاد با این کار شدیدا مخالفت می کند و دستور می دهد نامه خاتمی و کروبی به بایگانی وزارت کشور سپرده شود.
از سوی دیگرگفته می شود بر اساس گزارش سردار افشاری از نحوه عملکرد وزارت کشور در انتخابات، احمدی نژاد و حامیان وی به این نتیجه رسیده اند که در رقابت انتخابات ریاست جمهوری معلوم نیست که پور محمدی در رقابت بین سرداران جناح راست، همان نقشی را بازی کند که در دعوای وابستگان جناح راست و اصلاح طلبان ایفا کرد.به ویژه آنکه گفته می شود احمدی نژاد با حذف نیروهای اصلاح طلب، تقابل اصلی برای انتخابات ریاست جمهوری را با اتحاد سه جانبه قالیباف، رضایی و لاریجانی می بیند. به همین علت است که به نوشته تابناک، براساس دستورالعمل دولت درسال 1387 آگهی های تبلیغاتی دولتی نه به روزنامه های اصلاح طلب داده خواهد شد و نه به جناح قالیباف. جالب اینکه درج این خبر درسایت بازتاب هیچ گونه جوابیه ای از سوی نهاد ریاست جمهوری را به دنبال نداشت.
البته به گفته یک کارشناس سیاسی “سرنوشت این رقابت درقم رقم می خورد”. این کارشناس می افزاید: ”احمدی نژاد که به درستی دریافته بودهمراهی مراجع قم را با خود ازدست داده ـ مسئله ای که بیشترین نمودش در اعتراض مراجع به گرانی های اخیر دیده می شود ـ به قم رفت و سعی کرد در شهری که علی لاریجانی به نمایندگی از مردم آن و در واقع به دعوت روحانیت مبارز، وارد مجلس شورای اسلامی شده است، حمله جدیدی را سازماندهی کند”.
وی اضافه می کند: “بی جهت نبود که احمدی نژاد در قم از مافیاهای مختلف سخن گفت و از جمله به برخی افراد «ارزشی» اشاره کرد که به گردانندگان مافیای سیگار تبدیل شده اند. اما وقتی مردم، خواستار معرفی این افراد شدند، او در پاسخ با خودداری از معرفی این افراد، گفت: به زودی صدای او بلند خواهد شد و او را خواهید شناخت. در واقع این سخنان احمدی نژاد هم از همان کد های گنگی بود که این روزها سرداران جناح راست از طریق مردم برای هم می فرستند و طرفین منظور یکدیگر را به خوبی در می یابند”.
این کد ها در شرایطی بین سرداران رد و بدل می شود که آیت الله خامنه ای نیز با برکناری مصطفی پور محمدی مخالفت کرده است؛ در حالیکه به گفته کارشناسان احمدی نژاد برای پیروزی قاطع در انتخابات مجلس هشتم، به کسی نیاز دارد که به سردار افشار اجازه دهد تا نمایندگان دوردوم را که تعدادقابل ملاحظه ای نیز هستند، به درستی به نفع احمدی نژاد گزینش کند”.