مامور اف بی آی زندانی سپاه نیست

نویسنده
آرش معتمد

» واکنش فرمانده سپاه به سند ویکی لیکس

چند روز پس از انتشار سندی از “ویکی لیکس” که از حضور یک مامور سابق پلیس فدرال ایالات متحده در زندانی وابسته به سپاه خبر می داد، فرمانده این نهاد نظامی این موضوع را تکذیب و آن را “بهانه جویی دشمنان” عنوان کرده است. این در حالی است که برخی معتقدند میان فعالیت های سپاه در زمینه ترانزیت مواد مخدر، تحقیقات مامور اف بی آی و ناپدید شدن وی ارتباط وجود دارد.

محمد علی جعفری صبح روز دوشنبه در یک کنفرانس خبری، در پاسخ به انتشار اسنادی پیرامون زندانی بودن یک مامور سابق اف بی آی در زندان های سپاه

ضمن تکذیب چنین خبری، انتشار آن را مرتبط با “بهانه جویی دشمنان” دانست: “دشمنان به دنبال بهانه جویی و پیدا کردن نقاط ضعف هستند و کسانی که در مورد سپاه منتشر می‌کند هم از جمله این موارد است.”

اظهارات سردار جعفری در واقع پاسخ به  سندی از سایت ویکی لیکس است که اواخر هفته گذشته روزنامه بریتانیایی دیلی تلگراف آن را منتشر کرد. این سند نشان می دهد که یک زندانی سیاسی در ایران، روی دیوارهای زندانی وابسته به سپاه پاسداران عبارت انگلیسی “بی. لوینسون” را مشاهده کرده است. گفته می شود “بی” حرف نخست “باب لوینسون” است. نام اصلی این مامور “رابرت” است که به طور مخفف “باب” صدا زده می شود.

 

زندانی که بوی خون می داد

ویکی لیکس نتوانسته نام این زندانی سیاسی ایرانی را به دست آورد، اما به نقل از سندی که از قول یک دیپلمات آمریکایی به دست آورده تایید کرده او فردی برخوردار از “انگیزه های شرافتمندانه” بوده است. البته این زندانی سیاسی نتوانسته بگوید بازداشتگاه مربوط به سپاه کجا بوده است.

 گفتنی است ماموران امنیتی سپاه عموما بدون حکم قضائی و به طور سرخود اقدام به بازداشت افراد می کنند و به دلیل آنکه زندانیان با چشم بند به بازداشتگاه های نامعلومی برده می شوند معمولا اطلاعی از موقعیت جغرافیایی محل حبس خود پیدا نمی کنند. این زندانی سیاسی که اینک از کشور خارج شده البته توانسته است توصیفی از زندانی که احتمال می رود رابرت لوینسون در آن محبوس باشد ارائه کند: “آنجا بوی خون می داد.”

جعفری : خودمان اعلام می کردیم

با این حال فرمانده سپاه روز گذشته پس از تکذیب خبر ویکی لیکس خاطرنشان کرد: “اگر سپاه کسی از دشمنان را بگیرد خود اعلام خواهد کرد.”

جمهوری اسلامی به ویژه از زمان به قدرت رسیدن محمود احمدی نژاد در چندین نوبت شهروندان ایرانی ـ– آمریکایی را بازداشت کرده است. مقامات امنیتی جمهوری اسلامی سال گذشته پس از اعتراضات خیابانی جنبش سبز، همچنین به بازداشت شهروندان اروپایی و آمریکایی دست زده اند. از جمله می توان به بازداشت یک آموزگار زن فرانسوی و سه کوهنورد آمریکایی اشاره کرد.دو تن از کوهنوردان آمریکایی همچنان در زندان اوین محبوس هستند و روز پیش نیز دادگاه آنان در تهران برگزار شد.

 

سپاه، قاچاق و تحقیقات لوینسون

رابرت لوینسون کارمند بازنشسته بخش “مبارزه با جرائم سازمان یافته” پلیس فدرال ایالات متحده بود که نزدیک به چهار سال پیش در جزیره کیش ناپدید شد. گفته می شود این مامور اف بی آی برای تحقیق پیرامون یک پرونده قاچاق سیگار به ایران سفر کرده بود.

تحلیل گران معتقدند احتمال دارد سپاه پاسداران تحقیقات رابرت لوینسون را خطرناک تشخیص داده و کوشیده باشد با ربودن وی آن را متوقف کند. محمد حسین آقاسی وکیل رابرت لوینسون بر این باور است که “افراد صاحب قدرت” در ایران که  درگیر قاچاق سیگار  و یا “موضوع های دیگر” هستند ممکن است وی را برای توقف تحقیقاتش ربوده باشند. احتمال ارتباط سپاه با دستگیری این مامور سابق اف بی آی پس از آن پر رنگ تر شد که سایت ویکی لیکس همچنین سندی از وزارت امور خارجه ایالات متحده را منتشر کرد که سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را به عنوان یکی از  بزرگترین فروشندگان مواد مخدر در جهان در سال های اخیر معرفی کرده بود.

بر اساس این سند ویکی لیکس که منبع آن سفارت آمریکا در کشور آذربایجان است  در ایران سازمان های دولتی در جستجوی یافتن منابع مالی جدید درگیر ترانزیت مواد مخدر شده اند.

“برلینر مورگن پست” نشریه ای آلمانی است که حدود دو هفته پیش با انتشار سند ویکی لیکس خاطرنشان کرد بسیاری از اسناد مخفی وزارت امور خارجه آمریکا می گویند در جمهوری اسلامی “جنگ قدرتی شدید” میان رهبران پرقدرت سپاه پاسداران و نیروهای امنیتی برای تجارت مواد مخدر از طریق آذربایجان و انتقال آن به اروپا در گرفته است.

 

ملاقات با آدمکش آمریکایی

وکیل خانواده لوینسون پیشتر گفته بود آقای لوینسون هنوز زنده است و در ایران نگهداری میشود. محمد حسین آقاسی همچنین ادعا کرده یک شهروند آمریکایی ساکن تهران به نام “داوود صلاح الدین” ممکن است در ربودن مامور سابق اف بی آی نقش ایفا کرده باشد: “(ویلسون) مشغول تحقیق درباره قاچاق سیگار بوده، شب قبل از ناپدید شدنش با این فرد ملاقات و از او بازجویی کرده است. روز بعد آقای لوینسون، هتل محل اقامت خود در جزیره کیش را ترک کرده و راهی فرودگاه شده، اما بین فرودگاه و هتل ناپدید شده است.”

گفته می شود داوود صلاح الدین در دهه هشتاد میلادی به عنوان یک آدمکش توسط جمهوری اسلامی استخدام و در قتل یک دیپلمات سابق مخالف جمهوری اسلامی در مریلند نقش داشته  و پس از آن به ایران گریخته است.

در چهار سال اخیر مقامات قضائی جمهوری اسلامی با تکذیب خبر بازداشت لوینسون، از سرنوشت وی ابراز بی اطلاعی کرده اند.

 

واکنش آمریکا و همسر لوینسون

اواسط بهار سال جاری کنگره ایالات متحده از کاخ سفید درخواست کرد برای یافتن اطلاعات بیشتر در خصوص این کاراگاه شصت و سه ساله به دولت ایران فشار آورد. بر اساس این قانون باراک اوباما باید از هر فرصتی برای در میان گذاشتن این موضوع با مقامات ایرانی استفاده کند.

 کریستین لوینسون همسر مامور سابق پلیس فدرال نیز این موضوع را تایید کرده است. خانم لوینسون در سال 86 برای به دست آوردن اطلاعاتی در خصوص همسر خود به ایران سفر کرد و از مقامات جمهوری اسلامی خواست  به او برای یافتن رابرت لوینسون یاری رسانند.

 وزارت امورخارجه آمریکا به مناسبت هزارمین روز ناپدید شدن وی بیانیه ای صادر کرد که بر اساس آن با وجود سفر خانم لوینسون به ایران در دسامبر 2007 به منظور یافتن اطلاعاتی درباره ناپدیدی شوهرش، بچه های آقای لوینسون همچنان از او بی خبرند و وعده های مسئولان جمهوری اسلامی برای پیگیری این مسئله هنوز محقق نشده است.