در حالی که وزیر خارجه جمهوری اسلامی از تاثیر بیلبوردهای موسوم به “صداقت آمریکایی” در صفحه فیس بوک اش سخن گفته و نصب آنها را “مهرورزی در معابر عمومی” خوانده، رسانه ها کماکان در جست و جوی آن هستند که بدانند این بیلبوردها را چه نهادی در تهران نصب کرده است؟ این سئوال زمانی قوت گرفت که مهدی نژاد، مدیر روابط عمومی سازمان زیباسازی شهرداری، هر گونه نقش شهرداری در نصب این بیلبوردها را تکذیب کرد. رمضان شریف، سخنگوی سپاه نیز اعلام کرد که نمی داند این بیلبوردها از کجا آمده اند و البته حمید رسایی در مجلس گفت:“مردم نصب کرده اند”.
اما لوگوی موسسه ای به نام “سازمان فرهنگی هنری اوج” در پای بیلبوردها و هزینه گزاف اجاره بیلبورد در تهران که برای هر ۱۵ روز، بسته به محل نصب بین ۲۰۰ تا ۷۰۰ میلیون تومان برآورد شده، رسانه ها را به صرافت انداخت تا این موسسه ثروتمند را که به قول رسایی “مردمی” است، بشناسند.
در بررسی های خبرگزاری مهر مشخص شد که موسسه “اوج”، یک “سازمان غیر دولتی” است که پروژه های تبلیغاتی سپاه و بسیج را انجام می دهد و ریاست آن را فردی ۳۳ ساله به نام احسان محمد حسنی عهده دارست که روابط نزدیکی با “نادر طالب زاده” از اعضای جبهه پایداری و قرارگاه “عماریون” دارد.
در اینباره، مهر در گزارشی نوشته است: “هفته ای که گذشت، هفته «اوج» بود. سازمانی غیردولتی و خبرساز که به واسطه بیلبوردهای نصب شده در معابر مختلف شهر تهران، روی بورس اخبار قرار گرفت. «سازمان هنری- رسانه ای اوج» که بیلبوردهای خبرساز «صداقت امریکایی» را به آن نسبت می دهند، با رئیس جوانش پرحاشیه ترین خبرهای هفته اخیر را به خود اختصاص داد؛ حاشیه هایی که با واکنش های متعددی روبه رو شد و حتی پس از جمع آوری این بیلبوردها در عصر جمعه هم این واکنش ها ادامه یافت. سازمان هنری رسانهای اوج تشکل مردم نهاد و تخصصی مردمی است که توسط NGOها تشکیل شده است که هزینه آن و اعتبارات تولیدات خود را با حمایت همه دستگاههای دولتی و غیر دولتی تامین میکند و مسئولیتی برای پشتیبانی شدن از هیچ نهادی ندارد.سازمانهایی که در وزارت کشور ثبت میشوند سازمانهایی هستند که بخش اعظم آنها تشکلهای سیاسی است. این سازمان به عنوان یک تشکل مردم نهاد با رزومه بین المللی که دو سال از عمر آن میگذرد، مجموعه ای است که با کنار هم قرار گرفتن موسسات فعال در حوزه هنر و رسانه شکل گرفته است. این موسسه شبیه به یک اتحادیه است و کار آن حمایت از اشخاصی است که در این حوزه کار میکنند”.
این خبرگزاری افزوده است: “احسان محمدحسنی جوان ۳۳ ساله ای ست که مدیریت سازمان اوج را بر عهده دارد. او «معاون هنری» پیشین بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس است. چندی هم به عنوان معاونت اطلاع رسانی و تبلیغات این بنیاد فعالیت کرده و سابقه ریاست «فرهنگسرای پایداری» را هم در کارنامه خود دارد. اجرای برنامه هایی همچون «شب آفتابی» که روایتی تئاترگونه و مستند از صدراسلام تا زمان معاصر داشته، در کنار تولید مستندهایی همچون «روح الله» که بارها و در مناسبت های مختلف از صداوسیما پخش شده است، از جمله فعالیت هایی است که نام محمدحسنی در میان پدیدآورندگان آن به چشم می خورد. سازمان اوج، البته یک برنامه خبرساز دیگر هم با عنوان «شب شاعر» دارد که همین چند وقت پیش در تجلیل از «محمدحسین جعفریان» نویسنده، شاعر و روزنامه نگار برگزار شده بود و در کانون توجه رسانه های فرهنگی- هنری قرار گرفت. غیر از «شب شاعر» فعالیت هایی همچون «جایزه گفتمان انقلاب اسلامی»، تولید محصولات تلویزیونی از قبیل فیلم داستانی، مستند، مسابقه و نماهنگ از جمله فعالیت هایی است که برای انجام توسط این موسسه تعریف شده است. در کنار این فعالیت ها، عنوانی به نام «موج سازی تبلیغاتی» هم درنظر گرفته شده است”.
همزمان با این گزارش در خبرگزاری مهر، احسان محمد حسنی، در گفت و گو با خبرگزاری “فارس” در باره بیلبوردهایش چنین گفته است: “طرحهای صداقت آمریکایی از جمله طرح های قبلی دوستان ما در خانه طراحان انقلاب اسلامی است. این طرحها با محوریت مباحث مقاومت، اقتصاد مقاومتی، فرهنگ دفاع مقدس و انقلاب اسلامی طراحی شد و در سطح شهر، فضای مجازی و استان های مختلف کشور به نمایش درآمد. طرحهای مربوط به ۱۷ هزار شهید ترور، طرح های شعار «جنگ، کار تا پیروزی» و «ادامه دارند هنوز…» از جمله این طرحها بود که دوستان ما در خانه طراحان گرافیک طراحی کردند و با حمایت سازمان هنری- رسانه ای اوج در این زمینه اقدام به تبلیغات شهری شد که با استقبال عمومی نیز مواجه شد”.
او افزوده است: “طراحی آثار صداقت آمریکایی مربوط به اسفندماه سال گذشته میشود که پایان کار دولت دهم بود و همان زمان بحثهای مذاکره با آمریکا مطرح شده بود و این طرحها نیز به این مناسبت طراحی و آماده شد اما با فروکش کردن این مباحث، این طرحها را برای استفاده به مناسبت ۱۳ آبان نگه داشتیم و بنابراین این آثار هیچ ارتباطی به دولت یازدهم نداشت. همه دوستان ما در سازمان هنری- رسانهای اوج و هنرمندان این مجموعه از روند مذاکرات دولتمردان جمهوری اسلامی ایران حمایت میکنند و طرحهای صداقت آمریکایی به معنای مخالفت با مذاکرات دولتمردان ایران با آمریکا نیست”.
او گفته است: “این طرحها با هماهنگی سازمان زیباسازی شهرداری تهران در سطح شهر نصب شده است که در چهارچوب توافقات فیمابین سازمان هنری – رسانهای اوج و سازمان زیباسازی شهرداری تهران بوده است. سازمان زیباسازی دو نماینده برای تأیید این طرحها داشت که یکی از این دو نماینده، سه هفته پیش به یکی از دستگاه های دولتی مأمور شد و رفت اما نماینده دیگر این سازمان، طرحهای صداقت آمریکایی را بررسی و تایید کرد و بنابراین این آثار درچهارچوب تفاهم نامه میان سازمان هنری- رسانهای اوج و سازمان زیباسازی مسیر تصویب را طی کردند. من احساس دوستانمان در شهرداری تهران را درک میکنم چرا که تلقی آنها این بود که تبلیغات شهری صداقت آمریکایی ممکن است منجر به سوء تفاهم دولتمردان نسبت به شهرداری تهران شود و این تصور به وجود آید که شاید شهرداری میخواهد اقدامات و روند مذاکرات دولت را زیر سئوال ببرد، در حالی که شهرداری تهران در طراحی این آثار نقشی نداشت و طبیعی است که این اقدام با طراحی آنها پیش نرفته است. ما از اتفاقی که برای این آثار افتاد ناراحت نیستیم. اما در عین حمایت از روند مذاکرات دولتمردان کشورمان، اعلام می کنیم که اگر فرجام آن چه در رسانهها در جریان است به انباشت و انفجار خشم انقلابی فرزندان این آب و خاک در راه پیمایی ۱۳ آبان و شکوه هر چه بیشتر مردم در این حماسه ملی بیانجامد، به همه رسانههای ضد انقلاب، دشمنان و شبکههای تلویزیونی معارض اعلام میکنیم که بر طبلهای خود بیشتر بکوبید و به دوستان خودمان هم که دلسوزانه پای این حرکت ایستادند و اعلام حمایت میکنند، اعلام میکنیم که کشور در حال حاضر برای برون رفت از مشکلات تلنبار شده بر دوش مسئولان نیاز به آرامش و ثبات دارد و از این جهت روشن است که چه کسانی و برای چه منافعی می خواهند آرامش ملی را از بین ببرند و مشخص است که هجمه رسانهای دشمن برای چیست. دشمن با هجمه رسانهای به دنبال مرعوب کردن خروش آحاد امت مسلمان ایران و ایجاد جو خفقان و سرکوب باورهای اعتقادی و میهنی مردم است، دومین هدف آنها نیز انجام عملیات روانی برای سرگرم سازی و به نوعی زمین گیر کردن رسانههای انقلاب و همچنین مشغول کردن آنها به حاشیه و دور باطل جوابیه و تکذیبه نویسی است. این موضوع بسیار پیش پا افتاه بود و روند ساده، طبیعی و قانونی خود را برای نصب در سطح شهر طی کرده است ولی عدهای دوست داشتند که این موضوع ساده در تبلیغات شهری را به بحران ملی تبدیل کنند”.
او افزوده است: “سازمان هنری- رسانهای اوج با دیدن این واکنشها و هجمهها برای ادامه این راه و مبارزه مصممتر شده و تمرکز بخشی از تولیدات رسانهای و هنری خود را در زمینه تولیدات سینمایی، تلویزیونی، انیمیشن، مستند، برنامههای ترکیبی و دیگر آثار هنری بر محور مقاومت در برابر آمریکا و دشمن متمرکز کرده است. هر روز برچسبی به ما میزنند و ما را به جریان و گروهی منتسب میکنند، اما حاشا که بسیجی میدان را خالی کند”.
این فردبسیجی در حالی مسئولیت بیلبوردها را بر عهده گرفته که حمید رسایی، دیروز در مجلس گفته بود:“نصب این بیلبوردها کار خوبی بود و نشانه روحیه انقلابی مردم بود و مردم خودشان به شکال خودجوش این کار را کرده بودند و ما اگر به آزادی بیان و تحمل باور داریم باید حرف دل مردم را تحمل کنیم”.
در همین باره، سایت بهار نیوز،حامی دولت نوشته است: “حمید رسایی از نمایندگان گروه پایداری روز یکشنبه در مجلس از نصب بیلبوردهای صداقت آمریکایی حمایت کرد، جمعآوری آنها را مذموم دانست و از همه مهمتر آنکه به سبک و سیاق همه افراطیون سیاسی کشور، از مردم هم مایه نهاد و مدعی شد این بیلبوردها را مردم در تهران نصب کرده و به همین دلیل دولت نباید مانع مردم شود! دولت باید هزینه بیلبورد و بنر و جشنواره و سایر تبلیغات تخریبی بر بیتالمال را فاش کند و اصلا از کجا معلوم شاید عاقبت به خیری همه نیز در همین امر باشد”.