دومین انقلاب مشروطیت

هوشنگ اسدی
هوشنگ اسدی

» سرکوب ها جلو پیشرفت جنبش سبزرا نگرفته

در روزهایی که رفتار های سیاسی گردانندگان جمهوری اسلامی توجه رسانه های داخلی و خارجی را به خود جلب کرده واخباری مبنی بر تحت فشار بودن فعالان سیاسی و روزنامه نگاران برای مصاحبه علیه موسوی و جنبش سبز نیز منتشر شده است، میرحسین موسوی ضمن سخنانی به صراحت مواضع خود را درباره رفتارهای حکومت اعلام  و تاکید کرد که “اگر می گویید حکومت نوکر مردم است، نوکر ولی نعمت خود را نمی کشد، آزار نمی دهد، او را به زندان نمی اندازد، او را محدود نمی کند و خواسته های خود را به نام خواسته ی مردم مطرح نمی کند.”

میرحسین موسوی که در دیدار با اعضای کمیته دانشجویی سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی سخن می گفت تصریح کرد:“ما دیگر نیازی نداریم برای نشان دادن دلایل این وضع به جای دور یا تحلیل های پیچیده برویم. کافی است به زندان ها نگاه کنیم و ببینیم چه تعداد از خدمتگزاران و روزنامه نگاران و زنان و مردان کارآمد کشور را به بهانه های واهی راهی زندان کرده ایم و پروژه ی اعتراف گیری راه انداخته ایم و هم اکنون هم که به تعداد اندکی از زندانیان مرخصی داده شده است، آن ها زیر فشار هستند که اگر می خواهند به زندان برنگردند، مصاحبه کنند و این در حالی است که به طور مدام رسانه های مردمی و مستقل زیر فشار هستند.”

او ضمن انتقاد از رفتار “غیرقانونی دولت و قوه قضاییه» در توقیف رسانه ها و مطبوعات منتقد دولت افزود: “بنده چشم اندازی برای آزادی مطبوعات و رسانه ها آنچنان که در قانون اساسی آمده است نمی بینم فلذا باید علاقمندان به جنبش سبز خود را با شرایط موجود تطبیق بدهند و در همین شرایط سخت، راه هایی را برای بسط آگاهی و گسترش رسانه ها پیدا کنند. گذشته از آن همه ی ما امروز باید در محیط فعالیت و خانه ی خود یک رسانه باشیم.”

نخست وزیر دوران جنگ در ادامه خاطرنشان کرد: “هر منفذی که بسته می شود بلا فاصله باید پنجره های دیگری گشوده شود. هر روزنامه ای که بسته می شود، راه انتشار یک روزنامه ی دیگر در چهارچوب قانونی جستجو شود. هر وبلاگی که بسته می شود ده ها وبلاگ دیگر برای دفاع حقوق مردم باید راه اندازی شود. این تنها راه است و ما بیشماریم و ما می توانیم این کار را انجام دهیم. باید توجه کنیم راه کوتاه نیست. ما باید یاد بگیریم که فعالیت های بحق سیاسی خود را با زندگی روزمره ی خود در این جا و آن جا، توامان اداره کنیم. عظمت جنبش از ابتکار افراد معدودی نابغه برنمی خیزد.”

وی سپس در انتقاد از عملکرد حاکمیت طی 10 ماه گذشته و سیاست سرکوب و کشتار مردم گفت: “اگر می گویید حکومت نوکر مردم است، نوکر ولی نعمت خود را نمی کشد، آزار نمی دهد، او را به زندان نمی اندازد، او را محدود نمی کند و خواسته های خود را به نام خواسته ی مردم مطرح نمی کند. شما بگذارید برای آنکه صدا و سیما رسانه ی ملی باشد، ملت بیاید در آن رسانه صحبت کند. نه آنکه حتی یک مناظره ی ساده و کنترل شده را طاقت نیاورید.”

او همچنین ضمن تاکید بر مواضع و راهکارهای پیشین اش، برای خروج از بحران موجود در کشور تاکید کرد: “ما می گوییم قرار بود قرائتی رحمانی از اسلام را که سایه ی مهربانی و تحمل را در کشور باز کند داشته باشیم نه اقدامات ضد دینی اعتراف گیری و ماجراهای کهریزک و خوابگاه های دانشجویی و فجایع سی خرداد و عاشورا و دیگر روزها را. و الان هم می گوییم راه حل مسائل دستکاری آمار تعداد شهدا و پرکردن زندان ها نیست بلکه راه، رسیدگی به خانواده های شهدا و باز کردن در زندان ها و آزاد کردن رسانه ها و انتخابات آزاد رقابتی غیر گزینشی است.”

 

سرکوب ها نتوانست جلوی جنبش سبز را بگیرد

کاندیدای اصلاح طلب و معترض دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در بخش دیگری از اظهاراتش در دیدار با اعضای کمیته دانشجویی سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی به سرکوب جنبش سبز از سوی حاکمیت جمهوری اسلامی پرداخت و گفت: “سرکوب ها نتوانسته است جلوی پیشرفت جنبش سبز را در دانشگاه ها بگیرد بلکه شرایط موجود باعث شده است نفوذ اهداف جنبش سبز در دانشگاه ها عمیق تر شود و امروز در دانشگاه ها فعالیت سیاسی توام با عقلانیت درحال گسترش است. بحث های واقع بینانه در مورد نقاط ضعف و قدرت توام با استقامت و تامل برای ادامه ی راه سبز حیاتی است.”

وی در ادامه این بخش از اظهاراتش تصریح کرد: “علت اینکه موج گسترده ی دستگیری ها منجر به توقف جنبش سبز نشده است همان واقعیتی است که در شعار کلیدی مردم یعنی “ما بیشماریم” تبلور یافته است. این شعار بسیار مهم است. در سطح دانشگاه ها سه و نیم ملیون دانشجو حضور دارد که اکثریت قریب به اتفاق آنان می دانند راه سرافرازی کشور گسترش امواج سبز آگاهی و مسئولیت در میان توده های ملیونی مردم است. دانشجویان فرزندان مردم هستند و به خوبی آگاهی بخشی و اطلاع رسانی را تاکنون انجام داده اند.”

میرحسین موسوی با اشاره به کثرت گرایی جنبش سبز تاکید کرد: “کسانی که سرکوب می کنند مسیر خود را طوری تعریف کرده اند که بخش کوچکی از ملت را در داخل خود جا می دهد و به همین دلیل حتی در بهشت زهرا هم با اسلحه و باتوم ظاهر می شوند و ما راه سبز را طوری باید تعریف و معرفی کنیم که همه ی هفتاد ملیون جمعیت کشور حتی مخالفان ما را در بربگیرد.”

او همچنین با بیان اینکه “عظمت جنبش از فعالیت انسان های بی شماری ناشی می شود که آشکار و پنهان در حدی که می توانند در گشوده کردن این راه به آینده ی سبز کمک می کنند” تصریح کرد: “همه باید بدانند که ما می خواهیم کار درست انجام دهیم. ما می خواهیم از کرامت ذاتی انسان ها دفاع کنیم. ما می خواهیم مفهوم ملت ایران مساوی یک پادگان و یا یک گروه اندک تلقی نشود. ایران یعنی بیش از هفتاد میلیون شهروند آزاد و با فرهنگ و اعتقادات رنگارنگ. ما از این کثرت و تنوع نمی ترسیم. ما اصولگراها را دوست داریم همانطور که همه ی اقشار ملتمان را. و همه ی فرهنگ های موجود را. و همه ی قومیت ها و همه ی زبان ها را دوست داریم.”

 

راه حل مشکلات انحراف اذهان عمومی نیست

میرحسین موسوی در بخش دیگری از اظهارات روز گذشته اش به انتقاد از سیاست های دولت مستقر در عرصه مختلف پرداخت وبار دیگر همچون زمان پیش از دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری تاکید کرد که: “راه حل مشکلات اقتصادی مردم و کشور اقتصاد صدقه ای نیست.”

 وی در ادامه این بخش از اظهاراتش با کنایه به وعده های مقامات دولت محمود احمدی نژاد در ارتباط  با کاهش نرخ بیکاری و تورم افزود: “شما در مورد وضعیت نیروی کار کشور دقت کنید. بنده واقعا وقتی با این سیاست ها و فساد و بی برنامگی و در کنار آن، قول نرخ بیکاری پنج درصد را می شنوم حیرت می کنم. این روندها اگر ادامه یابد، در آینده سند چشم انداز بیست ساله یک شوخی که برای گول زدن مردم تهیه شده است تلقی خواهد شد و نه یک سند معتبر برای نشان دادن راه پیشرفت کشور.”

نخست وزیر سابق کشور در این بخش از گفته هایش، اظهارات اخیر محمود احمدی نژاد درباره وقوع زلزله در پایتخت و لزوم خروج بیش از 5 میلیون نفر را، موضوعی برای منحرف کردن اذهان مردم از مسایل اصلی دانست و خاطر نشان کرد: “همه بدانند که راه حل مشکلات کشور در منحرف کردن اذهان مردم از مسائل اساسی نیست. حکومت باید همیشه به فکر زلزله ی پایتخت باشد، نه آنکه خوابنما شود که زلزله ای بزرگ در راه است. در حالی که دولت، مدیریت و قدرت جابجایی حتی چند هزار نفر در تهران را ندارد، نباید با لفظ آمرانه از خروج پنج ملیون نفر از مردم تهران صحبت کند.”

آقای موسوی برنامه تشویقی دولت احمدی نژاد برای افزایش جمعیت کشور و این گفته او که “دولت توان اداره 150 میلیون نفر را دارد” را نیز مورد انتقاد قرار داد و افزود: “شما اول نم نم ببارید و سپس غرش رعد و برق را داشته باشید. شما یک رشد معقول را برای رفاه و آموزش و بهداشت مردم داشته باشید و سپس تبلیغ افزایش نرخ جمعیت کشور را بکنید.”

میرحسین موسوی با بیان اینکه  ”امروز سیاست های بدون حساب و کتاب و خیال پردازی ها کشور را در مقابل تهدیدات خارجی قرار داده است” تصریح کرد: “درست است که همه ی ملت ما آماده است در مقابل هر نوع تهدید بیگانه متحد بایستد، ولی در عین حال مسببان این شرایط در داخل را فراموش نخواهد کرد.”

وی همچنین خطاب به حاکمان جمهوری اسلامی گفت: “بنده توصیه می کنم که به جای آنکه ناممکن جابجایی پنج ملیون نفر از تهران را بدهیم، ضمن اقدامات درست و سنجیده، برای مواجهه با هر خطر ناشی از بلایای طبیعی تلاش کنیم که خطر بلایای خارجی خودساخته را از سر ملت دور کنیم. فکر نکنیم مردم گفته ها و اعمال ما را فراموش می کنند. مردم حتی نسبت به سرنوشت کرم ها و لاک پشتی که به فضا فرستادید، حساسند و می خواهند بپرسند نتایج تحقیقات در مورد این حیوانات بی گناه به کجا انجامید.”