امین رئوفینژاد
با وجود آنکه الهام، سخنگوی دولت احمدی نژاد، در اولین مصاحبه مطبوعاتی خود در سال جدید، خبر استعفای وزیر اقتصاد را که توسط رسانههای محافظهکار منتشر شده بود، تکذیب کرد و آن را سنارویی علیه دولت و ”دروغ سیزده” نامید، رسانههای نزدیک به دولت و حتی مسئولان دولتی نزدیک به احمدی نژاد در روزهای گذشته همچنان به تکرار این “شایعه تکذیب شده” میپرداختند.
اما در آخرین تحول در این خصوص، مجتبی هاشمی ثمره مشاور ارشد احمدی نژاد، شب گذشته در حاشیه جشن فناوری هستهای، به صراحت وقوع تغییرات کابینه را تأیید کرد و انجام و اعلام آن را به “سه چهار روز آینده” موکول کرد؛ بدون اینکه به سوال خبرنگاران درباره سیاسی یا اقتصادی بودن تغییرات کابینه، پاسخ دهد.
در همین حال، ساعتی پیش از مصاحبه هاشمی ثمره، در وبلاگ شخصی منتسب به محمود احمدی نژاد نیز که مدتها بود مطلب جدیدی در آن منتشر نشده بود، مطلبی با عنوان “نوآوری: موانع و راهکارها” منتشر شد که در آن به “تغییرات کابینه” اشاره شده و این موضوع، مصداق نوآوری ذکر شده و آمده بود: “تغییراتی که در هیئت دولت صورت می گیرد در راستای نوآوری است. ما یک گروه منسجم هستیم که به اقتضای موقعیت وشرایط، انعطاف و تغییرات لازم را در خود به وجود می آوریم و هیچ یک به مسئولیتهای خود به عنوان یک امتیاز یا سر قفلی نگاه نمی کنیم.”
ثمره هاشمی نیز دیشب وقتی از پاسخ صریح به پرسشهای مکرر خبرنگاران درباره تغییرات کابینه طفره رفت، با این پرسش یکی از آنان مواجه شد که چرا وقتی خود احمدی نژاد هم در وبلاگش تغییرات را تایید میکند، شما حاضر نیستید در این باره صحبت کنید؟ وی به این خبرنگار پاسخ داد: “وقتی رییس جمهوری چنین نوشته است، من دیگر پاسخی ندارم!“
تایید صریح وقوع تغییرات کابینه در وبلاگ احمدی نژاد و نیز از زبان مشاورش، نقطه اوج اخبار و گزارشهایی است که پس از تکذیب رسمی این موضوع از سوی سخنگوی دولت، این تکذیب را به هیچ انگاشتند و به گمانهزنی و انتشار خبر و تحلیل در این باره ادامه دادند. اکنون جای این پرسش است؛ پرسشی که احتمالا در اولین جلسه بعدی الهام با خبرنگاران مطرح خواهد شد: آیا او هنوز هم این موضوع را دروغ و ناشی از بیکاری نوروزی رسانهها، و هدف از انتشار آن را “تحتالشعاع قرار دادن برنامههای اقتصادی دولت” میداند؟
ادامه انتشار اخبار تغییرات در رسانهها
هرچند سخنگوی دولت احمدی نژاد که به تازگی با تصویب یک قانون جدید از عضویت همزمان در دولت و شورای نگهبان نیز منع شده است، خبر تغییر در کابینه و استعفای داود دانشجعفری را تکذیب کرد؛ اما رسانهها در روزهای اخیر همچنان به گمانهزنی در خصوص تغییرات احتمالی در دولت پرداختند، و جالب اینجا بود که باز هم رسانههای نزدیک به احمدی نژاد، پیشتاز بودند.
اولین واکنش نسبتا تند و البته عجیب و غیرمنتظره درباره سخنان تکذیبی الهام، از سوی سایت رجانیوز، ارگان غیر رسمی حامیان احمدی نژاد مطرح شد. این سایت با وجود تکذیب خبر استعفای دانشجعفری، از جلسه چهارشنبه شب احمدی نژاد با وزیر اقتصاد خبر داد و به علاوه، نام پورمحمدی وزیر کشور را نیز به عنوان دیگر وزیر در آستانه جابجایی مطرح کرد که: “تغییر احتمالی وزیر کشور به پس از برگزاری دور دوم انتخابات مجلس موکول شده اما پرونده تغییر وزیر امور خارجه فعلاً بسته شده است.”
سایتهای محافظهکار دیگری همچون تابناک، برنا (وابسته به سازمان ملی جوانان)، فردا و عصر ایران، و جالبتر از اینها خبرگزاری فارس، نیز از مرحله انتشار خبر استعفا و تغییر و تاکید بر قطعی شدن استعفاها عبور کردند و به گمانهزنی در خصوص جانشینهای وزرایی همچون رحمتی، وزیر راه و ترابری و دانشجعفری، وزیر امور اقتصادی و دارایی پرداختند.
جدیدترین خبر را نیز خبرگزاری آفتاب به نقل از یک نماینده مجلس که نامش را فاش نکرده، منتشر کرده است. وی شش وزیر کابینه احمدی نژاد را “در صف تغییرات” توصیف کرده و به نام وزرای اقتصاد، کشور، راه و ترابری، امور خارجه، جهاد کشاورزی و فرهنگ و ارشاد اسلامی اشاره کرده است.