یک هفته پس از اعلام شکایت احمدینژاد از اسحاق جهانگیری، خبر بازداشت یکی از نزدیکان او منتشر شده است. این در حالیست که علی سعیدلو ـ معاون احمدینژاد ـ- نیز از کشور خارج شده. محمدباقر نوبخت، سخنگوی دولت یازدهم، نیز گفته که دولت از مراجعهی “مسئولان دولت گذشته” به قوه قضاییه استقبال میکند.
غلامعلی جعفرزاده، نماینده مجلس، در گفتوگویی با هفتهنامه “طلوع صبح” خبر از آن داد که یکی دیگر از “نزدیکان محمود احمدینژاد و اعضای دولت او” بازداشت شده است، اما “به دلایل مختلف از خبری شدن و اعلام نام او خودداری میشود”.
گرچه نه این عضو فراکسیون رهروان مجلس و نه نشریه “طلوعصبح” اشارهای به نام و مشخصات این فرد نکرده اند اما رسانهها، به گمانهزنی در اینباره پرداختهاند.
اولین نامی که احتمالا پس از شنیدن خبر بازداشت “یکی از نزدیکان احمدینژاد” به ذهن میرسد، اسفندیار رحیممشایی است. فردی که اتهامهای مختلفی از سوی اصولگرایان به او وارد شده. اینبار نیز برخی رسانهها خبر از بازداشت او داده اند، اما غلامحسین اسماعیلی، رئیس کل دادگستری استان تهران، این خبر را تکذیب کرده است.
روزنامه ایران - روزنامه رسمی دولت - اما در این زمینه نوشت که با وجود بعید بودن بازداشت رحیممشایی “میتوان احتمال احضار او به عنوان “مطلع” در پرونده حمید بقایی را جدی گرفت”.
این البته برای نخستین بار نیست که نزدیکان محمود احمدینژاد بازداشت میشوند. پیش از این محمدرضا رحیمی - معاون اول احمدینژاد در دولت دهم - با حکم دادگاه به زندان و جریمه نقدی محکوم شده بود. ماه گذشته حمید بقایی، معاون اجرایی احمدینژاد، نیز بازداشت شده بود.
برخی نمایندگان مجلس بعد از بازداشت بقایی، گفته بودند که او نزدیک به ۲۰ میلیارد دلار از کشور خارج کرده است. محمد اشرفی اصفهانی نیز خبر از سرمایهگذاری بقایی در ده کشور داده و پیرامون پرونده او گفته بود: “یکی از مسئولان امنیتی کشور در جلسه ما توضیح داد که بقایی در ۱۰ کشور سرمایهگذاری مالی کرده است و آنقدر خورده و برده که ما باید چند سال بگردیم تا اموالی که غارت کرده و از کشور منتقل کرده را فقط شناسایی کنیم. نه اینکه برگردانیم”.
تقریبا همزمان با انتشار خبر بازداشت یکی از نزدیکان احمدینژاد، اخباری پیرامون خروج علی سعیدلو، معاون اجرایی احمدینژاد در دولت نهم، منتشر شد. سحامنیوز با انتشار خبری به نقل از منابع آگاه نوشت که احتمالا “خروج سعیدلو از کشور بیارتباط با تنگ شدن حلقه بازداشت نزدیکان محمود احمدینژاد نباشد”.
سعیدلو اما خروجش از کشور را به “فعالیتهای خود” مربوط دانست و به خبر آنلاین - رسانه نزدیک به علی لاریجانی - گفت: “این شایعه را رسانهای زده بود که مسئولانش در ایران نیستند. من سالانه چند بار از کشور خارج میشوم. این مسافرتها هم مربوط به فعالیتهای خود من است. نمیدانستم که برای خروج از کشور، غیر از داشتن پاسپورت، باید از رسانهها هم اجازه خروج گرفت”.
تمام این اخبار پیرامون نزدیکان محمود احمدینژاد در حالی منتشر میشود که چند روز پیش محمدباقر نوبخت، سخنگوی دولت، گفته بود: “ما استقبال میکنیم که هر یک از مسئولان دولت گذشته بخواهند از خود دفاع کنند یا موضوعاتی را مطرح کنند به قوهقضاییه مراجعه کنند چرا که مدارک لازم موجود است و ما آنچه که داوری و قضاوت دادگاهها و محاکم قضایی باشد را پذیرا هستیم… وظیفه قانونی خود را در خصوص انعکاس برخی اطلاعات و مدارک به قوه قضاییه منطبق قانون انجام دادهایم و خوشحال میشویم اگر مسئولیت مواردی چون بابک زنجانی و غیره را مسئولین یا رئیس دولت قبل بپذیرند تا بررسی شود”.
هفته گذشته عادل حیدری، وکیل محمود احمدینژاد، خبر از طرح شکایت علیه اسحاق جهانگیری داده بود. به گفته او علت این شکایت “طرح اتهامات بیپایه و اساس” علیه دولت محمود احمدینژاد با هدف “تخریب باورهای مردم و تشویش در اذهان عمومی” بوده. وکیل احمدینژاد اضافه کرده بود که این آخرین شکایت محمود احمدینژاد نخواهد بود و “علیه دیگر افترا زنندگان، در هر موقعیتی که باشند، اقامه دعوی خواهد شد”.
یک روز پس از انتشار این خبر، روزنامه قانون ـ حامی حسن روحانی ـ در گزارشی، با اشاره به شکایت احمدینژاد، به نقل از “یکی از افراد نزدیک به احمدینژاد در ولنجک” نوشت که احمدینژاد قصد شکایت از برخی دیگر از مسئولان دولتی را دارد. به نوشته این روزنامه بیژن زنگنه وزیر نفت، اکبر ترکان مشاور روحانی و محمد اشرفی اصفهانی، رئیس دادگاه بدوی رسیدگی به تخلف نهاد ریاست جمهوری از جمله این افراد هستند.