به کار سیاسی معمول علاقه‌ای ندارم

نویسنده
حسین محمدی

» در افطاری با مسئولان دولت‌های نهم و دهم

محمود احمدی‌نژاد، رئیس‌ سابق جمهوری اسلامی، در یک سخن‌رانی به انتقاد از آن‌چه که “دروغ‌گویی” علیه دولت‌های نهم و دهم خوانده، پرداخت و گفت که او برای انتخابات مجلس برنامه‌ریزی نکرده، چرا که “علاقه و انگیزه‌ای” برای “کار سیاسی معمول” ندارد.

سخنان احمدی‌نژاد در یک مراسم افطاری با حضور مسئولان دولت‌های نهم و دهم بیان و توسط ایسنا - خبرگزاری دانشجویان ایران - منتشر شده است.

احمدی‌نژاد در این سخن‌رانی گفت که برنامه‌ای برای انتخابات اینده ندارد و جلساتی که او با نزدیکان خود در ولنجک برگزار می‌کند “در زمینه بازخوانی خط امام، مبانی انقلاب، آرمان‌ها و ارزش‌های انقلاب” است و “مطلق راجع به مسایل دیگر اینجا بحثی نیست”.

به گفته رئیس‌جمهوری سابق “اگر تصمیم یا تکلیفی داشتم که کاری را انجام دهم، در آن صورت خودم صراحتا به ملت اعلام می‌کردم. بنده با سیاسی کاری‌هایی که معمولا در گروه‌های سیاسی مطرح است میانه‌ای ندارم، اما تشخیص بنده و جمعی از دوستانمان این است که مهم‌ترین کار برای ما الان بازخوانی خط امام است”.

این سخنان احمدی‌نژاد در حالی بیان شده که پس از پایان دوران ریاست‌جمهوری او، اخبار مختلفی از فعالیت‌های سیاسی و انتخاباتی او و نزدیکانش توسط رسانه‌ها منتشر شده. علاوه بر جبهه پایداری - که اعضای آن حامی احمدی‌نژاد و عمدتا از نزدیکان پیشین او هستند و از زمان ریاست‌جمهوری او مشغول فعالیت است - اخیرا جبهه دیگری توسط برخی وزرای دولت احمدی‌نژاد با عنوان “جبهه یکتا” تشکیل شده. اخبار مختلفی نیز درباره جلسه‌های احمدی‌نژاد با وزرا  و مسئولان دولت‌های نهم ودهم در ولنجک منتشر شده است. هم‌زمان گزارش‌هایی از جلسات انتخاباتی حامیان او در شهرهای مختلف نیز به رسانه‌ها راه یافته.

سال گذشته نیز برخی حامیان احمدی‌نژاد اقدام به تاسیس تشکلی به نام “هما” کرده بودند؛جبهه حامیان احمدی‌نژاد که روزنامه‌ای اینترنتی نیز منتشر کرد اما پس از مدتی به دلیل عدم داشتن مجوز تعطیل شد.

احمدی‌نژاد اما اکنون تمام این اخبار را تکذیب می‌کند. اخباری که نه فقط توسط اصلاح‌طلبان، بلکه توسط اصول‌گرایان نیز تکرار شده. آن‌ها بارها نسبت به برنامه‌های احمدی‌نژاد و اطرافیانش برای انتخابات مجلس آینده - مجلس دهم که انتخاباتش اسفندماه برگزار خواهد شد - و ریاست‌جمهوری دوازدهم، هشدار داده بودند.

رئیس‌های دولت‌های نهم و دهم در سخنان خود به انتقاد از آن‌چه که “حرف های دروغ و بی پایه” علیه دولت نهم و دهم توصیف کرد و گفت: “در رسانه‌ها، حرف‌های دروغ و بی‌پایه و اساس در رابطه با ما زیاد می‌زنند . ظاهرا فعلا «رفع القلم» است. ظاهرا همه آزادند که هرچه می‌خواهند از دروغ و تهمت و افترا علیه دولت‌های نهم و دهم و این‌جانب و دوستانم بگویند، بنویسند و منتشر کنند”.

به گفته احمدی‌نژاد برای “مواجهه” با این “وضعیت سخت” نیاز به “استخدام ده ها کارمند است تا تمام این رسانه‌ها را رصد کرده و هر روز مطالب آن‌ها را تکذیب نمایند و آن‌ها هم حتی تکذیبیه‌ها را منتشر نکنند و البته ما هزینه انجام این کار را نداریم”.

به نظر می‌رسد منظور احمدی‌نژاد اشاره به اخباری است که درباره تخلف‌های مالی در دولت او و برخی اعضای بلندپایه دولت منتشر شده است. اخباری که پس از پیروزی حسن روحانی در انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۹۲ بیش از گذشته منتشر می‌شود. در همین زمینه محمدرضا رحیمی، معاون اول احمدی‌نژاد، پس از متهم شدن به تخلف مالی به زندان محکوم شد. حمید بقایی، معاون اجرایی او نیز اخیرا به دلیل تخلف‌های مالی بازداشت شده است. خود احمدی‌نژاد هم، به دلیل ۹ شکایت مختلف باید در دادگاه حاضر شود و پاسخ‌گوی اتهام‌ها باشد. دادگاهی که با وجود احضار شدن، از حضور در آن امتناع کرده است.

این در حالی است که حضور اسفندیار رحیم‌مشایی در عرصه سیاسی نیز کم‌رنگ شده که به نوبه خود، به گمانه زنی هایی جداگانه در مورد تلاش احمدی نژاد برای رفع موانع بازگشت خود به عرصه سیاست انجامیده است. در دو سال گذشته هیچ اظهارنظر رسمی از رحیم مشایی درباره مسایل سیاسی کشور منتشر نشده و اطرافیان احمدی‌نژاد می گویند که از سیاست فاصله گرفته است. رئیس‌جمهور پیشین در این مدت، جز با انجام چند سخنرانی، حضور در مراسم مذهبی مسئولان - از جمله در دفتر رهبری- و شرکت در برخی جلسه‌های سیاسی - نظیر برخی جلسات مجمع تشخیص مصلحت نظام - کمتر در عرصه سیاسی حضور داشته است.