رشدی را در غرب به عنوان یکی از بهترین رمان نویس های انگلیسی زبان قرن اخیر می شناسند. اما در ایران احمدی نژاد، محمد علی حسینی، سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی از او بعنوان “منفورترین فرد در جامعه اسلامی”، یاد می کند.
سلمان رشدی، نویسنده “آیات شیطانی”، بار دیگر در مرکز اختلافات ایران و انگلیس قرار گرفت و روابط این دو کشور را که قبل تیره شده بود، تحت تاثیر قرار داد. روز شنبه، این نویسنده انگلیسی-هندی، از سوی ملکه انگلستان، لقب “سر”، یکی از پر افتخار ترین القاب را گرفت که این لقب برای رژیم رئیس جمهور احمدی نژاد، هیچ ارزشی ندارد.
روز گذشته، ایران انگلستان را متهم و اعلام کرد که با این اقدام، خود را در مقابل امت اسلام قرار داده است و علی حسینی این اقدام را بشدت محکوم کرد: “این اقدام، بار دیگر نشان داد که توهین به اصول مقدس اسلامی، تصادفی نبوده و با نقشه قبلی و توسط بعضی از کشور های غربی، انجام می شود”.
روز گذشته، ستاد بزرگداشت شهدا، سازمان بنیادگرای ایرانی اعلام کرد مبلغ جداکردن سر رشدی را که بر بدنش سنگینی می کند، افزایش داده است. این مبلغ که از 100 هزار دلار به 150 هزار دلار افزایش پیدا کرد، به کسی تعلق می گیرد که سلمان رشدی را بکشد. این “جایزه” به آنچه توسط بنیاد مذهبی 15 خرداد، یکی از نهاد های متعلق به رهبر ایران، افزوده شده و مبلغ را به 3 ملیون دلار می رساند.
نفرت از رشدی، به زمانی خیلی دورو حدود 20 سال پیش، باز می گردد: در سال 1989، این نویسنده به دلیل نوشتن رمان “آیات شیطانی”، با فتوای رهبر آن زمان ایران، آیت الله روح الله خمینی، مرتد شناخته و به مرگ محکوم شد. از آن زمان به بعد، این نویسنده مجبور شد بصورت مخفیانه و در کنار محافظینی که توسط دولت انگلستان در اختیارش گذاشته شده بود، زندگی کند. در پایان سال 1998، زمانی که محمد خاتمی اصلاح طلب، رئیس جمهور شد، این محکومیت به پایان رسید. اما اکنون بنظر می رسد همه چیز تغییر کرده باشد. فروز رجایی فر، دبیر ستاد بزرگداشت شهدا اعلام کرد که انگلیسی ها و حامیان رشدی باید بدانند که کابوس این نویسنده تا آخرین لحظه زندگی اش به پایان نمی رسد. ما دست هر کسی را که او را بکشد، می بوسیم.
روابط ایران و انگلستان از ماه مارس گذشته، به دلیل بازداشت 15 ملوان انگلیسی توسط پاسدار های ایرانی به جرم ورود غیر قانونی به آبهای ایران، رو به وخامت گذاشت. بعد از گفتگو هایی که انگلستان هرگز به انجام آن اعتراف نکرد و بعد از دو هفته، این 15 ملوان انگلیسی، آزاد شدند.
منبع: ایل جورناله 18 ژوئن 2007