مصطفی پور محمدی هم می آید

نویسنده
حسین محمدی

» رقابت اصولگریان با هم در انتخابات ریاست جمهوری

چند ماه به انتخابات یازدهم ریاست‌جمهوری، وضعیت اصول‌گرایان در انتخابات آتی همچنان نامشخص است و کاندیداهای مختلفی قصد حضور در رقابت انتخاباتی را دارند. اصولگرایان از “همایش ۶ میلیاردی حامیان مشایی در جنوب ایران” انتقاد کرده‌ و دیگر رسانه هم خبر داده اند که مصطفی پورمحمدی، وزیر اسبق کشور دولت احمدی‌نژاد، هم در انتخابات ریاست حمهوری نامزد خواهد شد.

سایت شفاف‌نیوز، نزدیک به مرتضی طلایی، نوشته است که اطرافیان پورمحمدی در حال حاضر با رسانه‌هایی چون “سایت های نامه نیوز، قانون آنلاین و هفته نامه متن و روزنامه قانون” در عرصه سیاسی حضور دارند: “آنگونه که از اظهار نظرهای مصطفی پورمحمدی و آرایش رسانه ای وی برمی آید، رئیس سازمان بازرسی کل کشور دیر یا زود از عزم نهایی خود برای ورود به عرصه پرچالش انتخابات سخن خواهد گفت. اطرافیان مصطفی پورمحمدی در ماههای اخیر و با افزایش سفرهای استانی وی اقدام به راه اندازی چندین رسانه اصلی و حاشیه ای برای وی کرده اند تا بتواند صدای وی را رساتر از قبل به گوش مخاطبان خود برساند”.

بحث حضور اصول‌گرایان در انتخابات آتی ریاست‌جمهوری در حالی مطرح است که تاکنون محمود احمدی‌نژاد بارها نسبت به آزاد نبودن انتخابات آتی هشدار داده است. سخنان احمدی‌نژاد با انتقاد برخی از اصول‌گرایان مواجه شده است: “حال که زمان زیادی به موعد برگزاری انتخابات ریاست جمهوری آتی باقی نمانده تکرار سخنانی در خصوص آزاد بودن انتخابات یا دخالت نکردن در انتخابات، ‌آن هم از سوی مسئولانی که باید امانت دار رای مردم باشند، مفهومی جز آشفته کردن فضای آرام کشور ندارد. به نظر می رسد مسئولان محترم به خصوص آن دسته که مسئولیت اجرای انتخابات را در سراسر کشور بر عهده دارند همگان (مجریان و کاندیداهای انتخاباتی) را به پایبندی و اجرای مر قانون دعوت کنند. چرا که قانونی که سی و سه سال سالم ترین انتخابات ها را در کشور برگزار کرده، ‌به هیچ کس اجازه دخالت در انتخاب مردم را نخواهد داد و مسئولان نباید از این نظر نگران باشند”.

امکان حضور پورمحمدی در انتخابات در حالی مطرح شده که هفته گذشته یحیی آل‌اسحاق از سران حزب مؤتلفه، خبر از آن داده بود که وی به همراه محمدرضا باهنر و منوچهر متکی، کاندیداهای نهایی حزب مؤتلفه اسلامی و جبهه پیروان خط امام و رهبری برای انتخابات هستند. آل‌اسحاق در این باره گفته بود “حزب مؤتلفه اسلامی و جبهه پیروان خط امام و رهبری سه نفر را برای انتخابات، نهایی کرده‌اند و قرار شده است تا صلاحیت آنها مورد بررسی قرار گیرد و حتی احتمال دارد تعداد اعضای منتخب از این سه نفر هم بیشتر شود” وی افزوده بود: “من بر سر مواضع قبلی خودم هستم و تصمیمی برای نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری ندارم، اما تلاش می‌کنم تا نامزد انتخابات ریاست جمهوری سه شرط مهم را داشته باشد. اول اینکه اقتصاد و اقتصاد برنامه‌ریزی شده در محور برنامه‌هایش باشد، دوم اینکه چهره اقتصادی عمل‌گرا باشد و سوم اینکه به توسعه و معیشت مردم فکر کند”.

نامهایی چون علی‌اکبر ولایتی، سعید جلیلی، غلام‌علی حدادعادل و محمدباقر قالیباف نیز در فهرست نامزدهای احتمالی انتخابات قرار دارد. رسانه‌ها و گروه‌های مختلف اصول‌گرایان، هر یک تلاش می‌کنند تا یکی از این افراد را برای کاندیداتوری در انتخابات آتی معرفی و حمایت کنند.

هفته گذشته محمد کوثری، نایب رییس کمیسیون امنیت ملی و از فرماندهان سابق سپاه، اصلاح‌طلبان را گروهی “بی‌خاصیت” توصیف کرده بود که “مردم به ماهیت آن‌ها پی برده‌اند” و افزوده بود که “نگرانی چندانی احساس نمی‌شود و انشاءالله یازدهمین دولت جمهوری اسلامی دولتی اصولگرا خواهد بود”.

او همچنین اضافه کرده بود که اصلاح‌طلبان حضور پررنگی هم در انتخابات نخواهند داشت و به همین دلیل “اگر قرار بود چهره‌های اصولگرا با رقیبی اصلاح طلب رقابت کنند شاید به حکم ضرورت به وحدت تن می‌دادند، اما با شرایط فعلی نیاز چندانی به یکی بودن در بین اصولگرا‌ها احساس نمی‌شود”.

علاوه بر کاندیداهای اصول‌گرا، گفته می‌شود حامیان احمدی‌نژاد هم قصد دارند با کاندیدایی ویژه درانتخابات حاضر شوند. اصول‌گرایان از اسفندیار رحیم‌مشایی به عنوان کاندیدای اصلی این گروه نام می‌برند.

رسانه‌های اصول‌گرا نوشته‌اند که حامیان مشایی هفته گذشته در همایشی با عنوان “سومین اجلاس وحدت و انسجام ملی جوانان ایران” در جنوب ایران برگزار کرده و علاوه بر بازدید از جزایر سه گانه ایرانی (ابوموسی، ‌تنب بزرگ و تنب کوچک)، ‌دو نشست دیگر در جزیره قشم و کیش برگزار کردند. این همایش به گفته اصول‌گرایان، نزدیک به 6 میلیارد تومان هزینه داشت.

اصول‌گرایان اما بارها به نقل از احمد جنتی گفته‌اند که مشایی در انتخابات ردصلاحیت خواهد شد. با این وجود سایت الف – متعلق به احمد توکلی – با اشاره به نامه احمدی‌نژاد درباره انتخابات سازمان نظام پزشکی، نوشته بود که “احمدی نژاد با حرکت نمادین مربوط به انتخابات نظام پزشکی رسماً اعلام کرده است که در صورت ردصلاحیت مشائی انتخابات را برگزار نمی کند. جز این عمل کند بدون تردید صداقت امروز وی نیز زیر سوال می رود. احمدی نژاد با این نامه سرگشاده برای دفاع از کاندیداهای اصلاح طلب و جریان انحرافی، صریحاً به شورای نگهبان و دیگر نهادهای مسوول کارت زرد اخطار نشان داده است. از این رو لازم است نهادهای امنیتی و مسئولین ارشد نظام از امروز خود را برای فتنه جدید آماده کنند. شاید فتنه آینده برای گرفتن حکم حکومتی باشد”.

پیش از این جعفر شجونی، از اعضای جامعه روحانیت مبارز، نیز درباره صلاحیت مشایی گفته بود: “فیلترهای قانونی جمهوری اسلامی آقای رحیم مشایی را رد صلاحیت خواهد کرد البته ممکن است ایشان پیش خدا خیلی بزرگ، آبرومند، محترم و حتی فرشته باشد اما کارهایی که در سراسر مملکت انجام شده و استاندارها و فرماندارهایی که تغییر داده است و حرفهایی که زده تا بگوید کلاسش بالاست موجب شده شخصیتش فروکش کند و شورای نگهبان وی را رد صلاحیت کند”. شجونی همچنین امکان صدور حکم حکومتی برای تایید صلاحیت مشایی هم چون مصطفی معین را رد کرده بود: “ماجرای دکتر معین با مساله مشایی تفاوت دارد بنابراین مشخص نیست این موضوع تکرار شود”.

اصول‌گرایان در ماه‌های گذشته همچنین چندین بار نسبت به در پیش گرفتن مدلی هم چون پوتین – مدودوف از سوی احمدی‌نژاد هشدار داده‌اند. از آن جمله محمدرضا باهنر گفته بود که احمدی‌نژاد برای بیست سال آینده ریاست‌جمهوری برنامه دارد.

اما این سخنان با تکذیب حامیان دولت مواجه شده بود. از آن جمله عبدالرضا داوری، مشاور وزیر و رئیس مرکز مطالعات راهبردی و آموزش وزارت کشور، گفته بود: “مخالفان دولت همواره مشغول حاشیه سازی برای دولت هستند و حتی کسانی که در دوران مربوط به خودشان مدل پوتین-مدودف را دنبال می کردند امروز اتهاماتی به دولت می زنند تا به نوعی مطرح کنند که دولت بر روی کاندیداتوری چهرههای خاص کار می کند در حالی که اینگونه نیست و همانطور که اشاره کردم مهمترین دغدغه قوه مجریه رفع مشکلات مردم است… آقای مشایی همه شرایط را برای تایید صلاحیت دارد بنابراین اگر شورای نگهبان بر اساس ضوابط قانونی عمل کند قاعدتا ایشان به لحاظ تایید صلاحیت مشکلی نخواهد داشت…. دلیلی ندارد که ایشان رد صلاحیت شود در واقع شورای نگهبان بر اساس چه دلیل و برگه ای می خواهد مشایی را رد صلاحیت کند. اگر شورای نگهبان بر اساس معیار قانونی پیش رود باید صلاحیت مشایی احراز شود”.