در حالی که سایت حامیان خاتمی زمان اعلام موضع نهایی خاتمی را “روزهای آینده” اعلام کرده و عارف و ابطحی نیز از مثبت بودن نظر وی برای شرکت در انتخابات خبر دادهاند، مجمع روحانیون مبارز در بیانیهای از رئیسجمهور سابق خواست نامزدی در انتخابات را بپذیرد و این موضوع را در دهه فجر (12 تا 22 بهمن) اعلام کند. این در حالی است که سایتهای محافظهکاران به طور گسترده از تصمیم خاتمی برای انصراف خبر میدهند.
دعوت این تشکل مهم جناح اصلاحطلب از خاتمی، تداعی کننده اتفاقات 12 سال پیش است؛ زمانی که این تشکل روحانی جناح چپ در برابر انتقادات گسترده تریبونهای مذهبی ایستاد و در برابر کسانی که خواستار “اعتماد مردم به علما” بودند، از حضور خاتمی در انتخابات دفاع کرد.
به گزارش ایسنا، در بیانیه دیروز مجمع روحانیون از محمد خاتمی خواسته شده که “به تقاضاهای فزاینده اقشار وسیع مردم و جریانهای گسترده سیاسی، فرهنگی و اجتماعی و دیگر گروههای مختلف پاسخ مثبت دهد و کاندیداتوری دهمین دوره ریاستجمهوری را بپذیرد و در دهه مبارکه فجر تصمیم نهایی خود را اعلام کند.“
محمدعلی ابطحی، عضو مجمع روحانیون و معاون خاتمی در دوره ریاستجمهوری نیز در سایت شخصی خود درباره جلسه دیروز این تشکل که خاتمی هم در آن حضور داشته، اینگونه گزارش داده است: “دیشب مجمع روحانیون مبارز جلسه داشت. اصلیترین حرفشان این بود که این تردیدها باید پایان یابد و آقای خاتمی باید اعلام کاندیداتوری کند… البته آقای خاتمی دلنگرانیهای اصلیاش از مشکلات دوران انتخابات و پس از پیروزیاش را شرح داد. اصلاً از اینکه خودش باید این همه سختی را تحمل کند، نگران نبود؛ از اینکه اگر او رئیس جمهور شود، مردم باید تاوانش را بدهند، نگران بود. اما خود آقای خاتمی هم قبول داشت که باید همین روزها اعلام وضعیت کند. دههی فجر امسال حتماً با اعلام کاندیداتوری آقای خاتمی شیرینتر و تاریخیتر خواهدشد.“
همانند جمله آخر گزارش ابطحی که در آن با قید “حتماً” بر حضور خاتمی تاکید شده، محمدرضا عارف، معاون اول خاتمی در دولت دوم وی نیز در جمع گروهی از استادان دانشگاه تصریح کرد که: “برداشت خبری تحلیلی من این است که انشاءالله خاتمی خواهد آمد و ایشان نسبت به گذشته بیشتر متقاعد شدهاند.“
خبرگزاری ایلنا که این اظهارات عارف را مخابره کرده، همچنین خبر داده که وی خواستار نقد عملکرد دولت نهم از سوی دانشگاهیان شده و با اشاره به نقش دانشگاهها در پیروزی خاتمی در انتخابات سال 76، گفته است: ”متاسفانه امروز شاهد این تلاش دانشگاهیان نیستیم و ما در دو سال گذشته کمتر دیدیم که نامهای از سوی دانشگاهیان در انتقاد از عملکرد دولت نوشته شود و انتظار داریم اساتید با سخنرانیها و نظر راهبردی برنامه دولت آینده را مشخص کند.“
محافظهکاران: خاتمی نمیآید
این دو معاون سابق خاتمی در شرایطی حضور وی را قطعی اعلام کردهاند که سایتهای محافظهکار در گزارشهای خود همچنان بر تردید خاتمی درباره حضور در انتخابات تاکید دارند. سایت انتخاب از این هم یک قدم جلوتر رفته و ادعا کرده که روحانیون از خاتمی به خاطر مطرح کردن میرحسین موسوی انتقاد کردهاند.
سایت تابناک هم که در گزارشی، بدون ذکر منبع و با تیتر “هیجان پایان این هفته با تصمیم سنگین خاتمی” منتشر شده، با اشاره به گزارشهای دیگر سایتهای محافظهکار در خصوص اعلام نظر خاتمی در روز چهارشنبه، شرایط را به گونهای وانمود کرده که خاتمی نمی خواهد بیاید، اما “رجال سیاسی” بر او فشار میآورند که بیاید. این سایت محافظهکار همچنین ادعا کرده که اگر اطرافیان فشار نیاورند، خاتمی تا آخر هفته انصرافش را اعلام خواهد کرد.
در این حال سایت یاری، متعلق به حامیان خاتمی، از قول یکی از نزدیکان خاتمی خبر داده که وی هنوز به تصمیم نهایی نرسیده، اما موضع نهاییاش در روزهای آینده اعلام خواهد شد.
سایت حامیان خاتمی همچنین گزارشهای محافظهکاران در خصوص “جشن اعلام نامزدی خاتمی در روز چهارشنبه” را تکذیب کرده، در راستای جنگ روانی مخالفان دانسته و با اشاره به اینکه این شایعه با استفاده از پیامک (SMS) هم به شکل گستردهای پخش شده است، نوشته: “میخواهند با تقارن این جشن با ایام محرم و صفر، طرفداران خاتمی را افرادی فاقد پایبندی به دین و ارزشها نشان دهند.“
این سایت همچنین ادعا کرده که: “اگر خاتمی در این روز حضور خود را اعلام نکند، آنها قصد دارند این تجمع را که توسط برخی جریانات ناشناس در حال برنامه ریزی است به تجمعی علیه خاتمی تبدیل کنند.“
یکی جلوی ایرنا را بگیرد
ابطحی در نوشته وبلاگیاش همچنین پس از گزارش جلسه مجمع روحانیون، به گاف جدید خبرگزاری رسمی دولت (ایرنا) اشاره کرده که خبر یک سایت طنز را جدی گرفته و بر روی خروجی خود منتشر کرده است. ایرنا منبع این خبر را وبلاگ ابطحی ذکر کرده و از قول وی گزارش ماجرای آتش زدن خانه میرحسین موسوی توسط خاتمی و کروبی را منتشر کرده است!
ابطحی در وبلاگ خود نوشته است: “وقتی یکی خیلی رفتارش خارج از عرف میشود، میگویند یکی جلو او را بگیرد. حالا هم تو رو خدا یکی از دولتیها برای حفظ آبروی خودشان جلو این خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی را بگیرد. هر روز گاف میدهند. حداقل یک بزرگتری، چیزی بالای سرشان بگذارید.“
وی سپس به خبر سایت آیطنز درباره دیدار خیالی خاتمی، کروبی و ابطحی با موسوی اشاره کرده که عینا بدون هچ تغییری در خبرگزاری دولتی ایرنا منتشر شده، و سپس نوشته است: “این قدر این جماعت برای اختلافافکنی بین اصلاحطلبان دستپاچهاند که به آبروی کاری خود و همکارانشان هم توجه نمیکنند.“
خبرگزاری ایرنا پیش از این هم بارها در خبرسازیهای خود علیه اصلاحطلبان و به نفع احمدینژاد، گافهای مشابهی را مرتکب شده بود؛ از جمله نمونه مشابهی که یک ماه پیش رخ داد و یک خبر طنز درباره حمایت روی کین از احمدینژاد، در این خبرگزاری باسابقه که اکنون با مدیریت یک خبرنگار جوان روزنامه کیهان اداره میشود، منتشر شد.