فرانسوی ها دست در دست آمریکا در عراق

نویسنده

usa_.jpg


بغداد- روز یکشنبه به نقل از یک ژنرال ارشد ایالات متحده خبر داد نیروهای آمریکا مشغول ردیابی نیروهای نخبه ایران هستند که اخیرا” وارد عراق شده اند. در همین حال، وزیر امور خارجه فرانسه پس از سالها سردی روابط این کشور با ایالات متحده بر سر موضوع عراق، به طور غیر مترقبه وارد بغداد شد.

وزارت امورخارجه فرانسه در پاریس اعلام کرد سفر برنارد کوشنربه عراق برای “رساندن پیام همبستگی فرانسه با مردم عراق و گوش دادن به سخن نمایندگان همه گروه ها در آن جا” انجام شد.

کوشنر با یک ماشین ضد گلوله با همراهی چند زره پوش آمریکایی و عراقی وارد بغداد شد. او در فرودگاه مورد استقبال هوشیار زیباری، وزیر امور خارجه عراق، قرار گرفت. آن دو بلافاصله برای انجام گفتگو به سوی بالاترین طبقه ساختمان وزارت خارجه در مرکز بغداد حرکت کردند.

همین که کسی از فرانسه پای خود را خاک عراق بگذارد، به تنهایی سمبلی از تلاش های رئیس جمهور جدید فرانسه در پایان دوره ای از روابط غیر دوستانه فرانسه وایالات متحده بر سر موضوع حمله به عراق در سال 2003 است.

ورود کوشنر به بغداد همزمان با چهارمین سالگرد انفجار بمب در سرفرماندهی نیروهای سازمان ملل در بغداد است که منجر به کشته شدن نماینده ویژه سازمان، سرجیو ویریا، و 19 تن دیگر شده بود. این دو با هم دوست بودند.

عدم حمایت ژاک شیراک، رئیس جمهورسابق فرانسه، از تلاش های نظامی تحت فرماندهی آمریکا در عراق منجر به سردی روابط این دو کشور شده بود. آمریکایی ها استفاده از شراب فرانسه را تحریم کرده بودند و نام سیب زمینی سرخ شده فرانسوی را در کافه ها و رستوران ها به سیب زمینی سرخ شده آزاد تغییر داده بودند.

شیراک و بوش سرانجام به هم نزدیک شدند اما انتخاب سارکوزی در ماه می سرآغاز دور تازه ای از روابط بود. سارکوزی که او را به خاطر اشتیاق در نزدیکی به آمریکا، سارکوی آمریکایی می خوانند، قبل از انتخابات و یک بار هم بعد از انتخاب شدن در هفته گذشته با بوش دیدار کرد. این دیدار خودمانی در ویلای ساحلی والدین بوش در کنبانک پورت انجام شد.

به گفته پلیس، اصابت یک خمپاره به منطقه عمدتا” شیعه نشین در شرق بغداد باعث کشته شدن 12 نفر و زخمی شدن 31 نفر شد. ضمنا” نبرد سختی در شمال پایتخت میان ساکنین یک شهرک شیعه و مردان مسلحی که پلیس آنها را اعضای القاعده عراق معرفی نمود، درگرفته است.

نیروهای نظامی آمریکا در هفته های اخیر اتهاماتی را علیه ایران مبنی بر نقش آنها در آموزش و تجهیز برای حمله به نیروهای ایالات متحده وارد کرده اند.

ایران این اتهامات را رد می کند و می گوید از تلاشها برای توقف خشونت ها حمایت می کند.

دستگاه دیپلماسی بوش در آستانه قرار دادن نام سپاه پاسداران انقلاب ایران در فهرست سازمان های تروریستی است. مقامات آمریکا همین هفته اعلام کردند این اقدام، حداقل بخشی از سپاه را در معرض تحریم های مالی قرار خواهد داد.

یک تصمیم کلی برای اعلام نام سپاه به عنوان “سازمان جهانی تروریستی” گرفته شده اما بحث بر سر قرار گرفتن نام کل سپاه و یا فقط شاخه سپاه قدس در این سیاهه همچنان ادامه دارد. سپاه قدس شاخه اصلی و مخفی از نیروهای نظامی ایران است که مسئول تجهیز و آموزش جنگجویان مسلمان در خارج از مرزهای ایران است.

لینچ که ماموریتش توقف انتقال سلاح و نیرو به محدوده بغداد است گفت: تندروهای شیعه و سنی در این ماه خیلی فعالتر شده اند و این برای تحت تاثیر قرار دادن شرایط پیش از نشست واشنگتن درباره پیشرفتها در عراق است.

او تندروهای شیعه را مسئول افزایش تعداد حملات با بهره گیری از تجهیزات انفجاری با قابلیت نفوذ در زره پوش ها موسوم به EFP، قلمداد کرد. این سلاح ها به گفته او در مقادیر فراوان پس از قاچاق از ایران به داخل عراق ، مونتاژ می شوند. او همچنین از افزایش قابل توجه راکت های ساخت ایران که به طور فزاینده علیه مراکز آمریکایی استفاده می شوند، خبر داد.

لینچ گفت از تعداد حملات علیه نیروهای آمریکایی و عراقی به طور کلی کاسته شده اما 46درصد همین حملات توسط تندروهای شیعه انجام گرفته است.

او گفت: “تفاوت اصلی با قبل این است که ما به اندازه ای که نیرو علیه تندروهای سنی لازم داریم حالا برای مقابله با تندروهای شیعه هم نیاز داریم.”

در بین 12 قربانی حمله خمپاره ای به شرق بغداد، زنان و کودکان هم هستند. بنا بر اظهارات پلیس، بعضی خانه ها ویران شد و بالگردهای آمریکایی بالای سر منطقه مشغول گشت زنی بودند.

حسین صعدون، صاحب یک ایستگاه کوچک مینی بوسرانی، به خاطر انتقال قربانی ها به بیمارستان غرق خون بود. او گفت چند روز است منطقه برق ندارد و مردم از گرما زجر می کشند.

صعدون گفت: “حمله به مردم در منطقه فقیری مثل این جا که خبری از پلیس و ایستگاههای بازرسی در آن نیست، دل مرا به درد و خشم می آورد.”

پلیس گفت 1500 نفر از مردم شهر شامل روحانیون و بزرگان محلی در خلیاس، 50 مایلی شمال عراق، در مقابل شهرداری گرد هم آمده اند تا نفرت خود را از جنگجویان القاعده اعلام کنند. افراد القاعده مرتبا” به سوی شهر خمپاره شلیک می کنند و اهالی را در پوشش ایستگاههای بازرسی غیر قانونی می ربایند. پلیس گفت 5 نفر از اهالی شهر در اولین ساعات حمله کشته شدند.

پلیس می گوید مردان مسلح سوار بر چندین اتومبیل در مرکز بغداد با کمین بر سر راه یک مینی بوس عازم شهرک صدر، منطقه تجمع شیعیان، 15 سرنشین آن را اسیر کردند.

منبع: یو اس تودی – 20 آگوست