رسا قاضی نژاد
محمود احمدی نژاددیروز با لغو برنامه حضور خود در روز ملی آمار، آمار لغو برنامه هایش به دلیل بیماری را به سه رساند. موضوعی که باعث شده تا برخی منابع با اشاره به مشکلات جسمی رئیس دولت نهم از احتمال “عدم کاندیداتوری” وی در انتخابات سال آینده سخن بگویند.
همایش روز ملی آمار در تالار وزارت کشور صبح دیروز در حالی برگزار شد که محمود احمدی نژاد غایب جلسه بود. پرده های خیر مقدم و همچنین مجریان مراسم آماده بودند تا از رییس جمهوری استقبال کنند اما برخلاف اعلام “بابان” مجری صدا و سیما که اجرای این مراسم را بر عهده داشت، محمود احمدی نژاد در این مراسم حاضر نشد تا به این ترتیب به دلیل آنچه “کسالت وی” عنوان شد، جای وی به پرویز داودی سپرده شود.
به گزارش ایرنا، در این مراسم “منصور برقعی” معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی رییس جمهوری در ابتدای سخنان خود در این مراسم گفت که به دلیل اینکه که دکتر محمود احمدی نژاد روز گذشته برای افتتاح فازهای 6، 7 و 8 پارس جنوبی در عسلویه رفته بود، دیروقت به تهران بازگشت و به دلیل حجم بالای فعالیت ها و برنامه هایش، پس از ورود به تهران دچار کسالت شد و نتوانست در این مراسم حضور یابد. او همچنین خبر داد: “شاید رییس جمهوری نتواند در جلسه امروز هیات دولت نیز حاضر شود.“
در تهران فقط میهمانان همایش روز ملی آمار نبودند که انتظار رئیس جمهوررا می کشیدند، وزرا هم منتظر بودند تا احمدی نژاد در جلسه هیات دولت حاضر شود.اما انتظار آنان نیز بی فایده بود و پیش بینی “برقعی” درست از کار درآمد و احمدی نژاد در جلسه هیات دولت هم شرکت نکرد.
غیبت های مکرر
محمود احمدی نژاد که اصرار داردساعات زیادی در طول روز کار کند، اولین بار در سفر به استان خراسان رضوی و شهر مشهد دچار بیماری شدو رسانه های نزدیک به دولت اعلام کردند کسالت وی مربوط به “بی حالی و کاهش فشار خون” بوده است.
این موضوع می رفت به فراموشی سپرده شود که تنها یک هفته بعد زمانی که احمدی نژاد تصمیم داشت در سفر به استان گلستان به گرگان برود، بار دیگر بیماری مانع تکمیل این سفر شد و احمدی نژاد تنها توانست برخی از دیدار هایش را انجام دهد. پس از این رویداد نیز رسانه ها نزدیک به احمدی نژاد، “بیحالی ناشی از فعالیت سنگین کاری” را دلیل کسالت احمدی نژاد اعلام کردند.
سریال کسالت احمدی نژاد در سالجاری پس از آن جدی تر به رسانه ها راه یافت که وی در اریبهشت ماه امسال برای سه هفته متوالی “برخی” برنامههای خود را لغو کرد و نتوانست در برنامههایی که از قبل پیشبینی شده بود حاضر شود.این کسالت های پیاپی پس از آن مورد توجه رسانه ها قرار گرفت که وی روز شنبه 28 اردیبهشت 87 بار دیگر دچار بیماری شد و رسانههای دولتی این بار هم تاکید کردند وی به دلیل “کسالت ناشی از فعالیتهای کاری” سخنرانی خود در همایش ملی روابط عمومیها را لغو کرده است.
به نوشته این منابع [با آنکه پس از وقایع اردیبهشتماه گزارش تازهای از بیماری محمود احمدینژاد منتشر نشده] پزشکان به رئیسجمهور توصیه کردهاند “با کاستن از فشار کاری خود احتمال بروز کسالت را کاهش دهد”.
و حال در هفته های اخیر بار دیگر ناخوشی به سراغ احمدی نژاد آمده به طوری که در یادداشت ها و سخنرانی های نزدیکانش بر کسالت مداوم وی در ماههای اخیر تاکید شده است. در این میان شانزده مرداد سفر استانی محمود احمدینژاد به استان مرکزی که قرار بود در قالب دور دوم سفرهای استانی انجام شود تنها چند ساعت قبل از آغاز رسمی آن به تعویق افتاد. این خبر را روابطعمومی نهاد ریاستجمهوری به رسانهها ابلاغ کرد و خبرگزاری مهر نیز با انعکاس آن علت تعویق را فشردگی کارها و “کسالت شخصی رئیسجمهور” عنوان کرد.
این “کسالت” در هفته پیش نیز ادامه داشت بطوریکه خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران در حاشیه ای که از سفر احمدی نژاد به گیلان نوشته، یادآور شده است: “رییس جمهوری در روز دوم سفر مقداری کسالت داشت. به نحوی که این مساله باعث شد او در برنامه چهره به چهره با مردم استان گیلان هم مقداری با تاخیر شرکت کند وهنگام شروع کنفرانس مطبوعاتی نیز خستگی و عارضه ناشی از این کسالت در صدا و چهره او کاملا نمایان بود.”
شاید نیاید
هرچند غیبت اخیر احمدی نژاد را نمی توان به شرکت او در انتخابات 22 خرداد سال آینده نسبت داد، اما سکوت تیم پزشکی نزدیک به احمدی نژاد به این شایعه دامن زده است. تاکنون عامل کسالت های احمدی نژاد مواردی چون کاهش فشار، تراکم کاری و غیره عنوان شده و تنها خبرگزاری ایرنا در حاشیه گزارش های اینچنینی خود نوشته است :پیش از این پزشکان به رییس جمهوری توصیه کرده بودند که با کاستن از فشار کاری خود احتمال بروز کسالت را کاهش دهد.
انعکاس خبرهایی اینچنینی باعث شد تا برخی از منتقدان دولت این اظهارات را نوعی تبلیغات برای جلب محبت مردم تلقی کنند، اما با این حال، برخی دیگر معتقدند مساله کسالت و بیماری احمدی نژاد جدی است.شاید به همین دلیل باشد که برخی محافل سیاسی اصولگرا گفته اند: “ممکن است آقای احمدینژاد اساساً نتواند در انتخابات ریاست جمهوری سال آینده کاندیدا شود.”
سایت خبری شهاب نیوز با مطرح کردن این احتمال، نوشته: “احمدینژاد البته به احتمال قریب به یقین بر کاندیداتوری و حضور در عرصه انتخابات اصرار خواهد داشت، با این حال این مساله بر عهده احزاب و چهرههای شاخص اصولگراست که وضعیت جسمانی آقای احمدینژاد را به دقت مورد بررسی قرار دهند و در صورتی که بیماری وی جدی و رو به گسترش باشد، به هر طریق ممکن او را از کاندیداتوری منصرف نمایند. مخصوصاً آنکه شرایط کشور بسیار حساس و خاص است، و نحوه مدیریت آقای احمدینژاد نیز باعث شده تمامی امور اجرایی کشور به نحوی در گرو حضور و تصمیمگیری وی باشد و ادامه کسالتهای رئیسجمهور ممکن است اداره کشور را با خلل مواجه سازد.”