مهرداد شیبانی
هفته سوم آبان ماه 1386، “روسپیان سودا زده من” که اجازه انتشار نگرفته بودند؛ با نام “دلبرکان غمگین من” در تیراژ وسیع روی بساط ها پیدایشان شدند، بازار سرد کتاب را داغ کردند و پائیز مارکزی امسال را رونق بیشتر دادند.
با توجه به اخباری که از خیابانهای تهران می رسدمعلوم شد که دلبرکان که همان روسپیان سابق باشند،مشکلی ندارند. این زنان زحمکتش اند که بر اساس دستور صادره در این هفته باید حتی در کارخانه ها چادر به سرکنند ، این بانوان صاحب فکرند که باید مانند دلارام علی به جرم شرکت در یک تجمع به زندان بروندو شلاق بخورند.
زنانی که فریاد آنها از زبان شیرین عبادی یک بار دیگر به گوش جهان رسید: “من از همین تریبون به مردم جهان اعلام می کنم، احکام محکومیت زنان صرفا به خاطر حمایت از حقوق زن است. دادگاههای ایران حاضر نیستند، و این شهامت را ندارند که بگویند زنی را محاکمه میکنند که میخواهد بگوید من یک انسانم و من حق دارم. به او مارک میزنند که تو میخواهی براندازی کنی یا اقدام علیه امنیت ملی کنی. من صحبتم با افرادی است که یک دختر تحصیل کرده را به زندان میفرستند و نیم ساعت بعد جسدش را تحویل میدهند. “
اول هفته بود که معلوم شد “طرح تامین امنیت اجتماعی” به نتیجه رسیده و همه اراذل و اوباش جمع شده اند و مانده اند هفت نفر: “رئیسپلیس امنیت پایتخت اعلام کرد: از میان فهرست اراذل و اوباش شناسایی شده در شهر تهران تنها هفت نفر فراری هستند که بازداشت آنها نیز در دستور کار پلیس قرار دارد. “
اما دو روز بعد معلوم نشد که نه:” خبرگزاری فارس:حضرت آیتالله خامنهای تأکید کردند نیروی انتظامی باید با پرهیز از طرح های موسمی و موقت، طرح امنیت اجتماعی را با قدرت ادامه دهد تا اهداف آن در جامعه نهادینه شود.”
مشکل بعدی کافه- کتاب ها بود که آن هم حل شد: “اعتماد ملی: صبح روز پنج شنبه سوم آبان ۱۳۸۶ اداره اماکن تهران حکم به پلمپ شدن شش کتابفروشی تهران یعنی ثالث و ویستار در خیابان کریمخان، بدرقه جاویدان، در تقاطع خیابان ولی عصر و فاطمی، روشن، دروس و شهر کتاب ونک را اجرا کرد. اداره اماکن علت تعطیلی این کتابفروشیها را وجود کافه کتاب در کتابفروشی اعلام کرده است.“
ماند مساله بی اهمیت تهدیدات خارجی که فقط ممکن است به قول هاشمی رفسنجانی کشور را بر بادبدهد که نه تنها با رجز خوانی مقامات سیاسی و نظامی حل شد، بلکه زبان سابقا شکر فارسی را با رجز خوانی چند درجه ارتقا بخشید: رئیس جمهوری خدائی، آقای دکتراحمدی نژادکه تعلیق غنی سازی اورانیوم در ماههای آخر دولت خاتمی را عمل به خواسته های استعماری قلمداد کرد: “دو سال قبل دولت برخاسته از رأی شما مردم به پیروی از رأی شما تصمیم گرفت این روند استعماری و یکطرفه را به هم بزند، در جلسه ای با حضور مقام معظم رهبری تصمیم گرفته شد که فعالیتهای صلح آمیز هسته ای آغاز شود و از آن روز تهدیدها آغاز شد و شروع به حنجره درانی کردند و ما را تهدید به حمله نظامی کردند. ویژگی کمنظیر و منحصر به فرد ملت ایران این است که همه تهدیدها را به سرعت به فرصت تبدیل میکند. ما هیچ نگران نیستیم چرا که ملت ایران ویژگیهای برجسته و فراوانی دارد و امروز به سمت قلههای اوج در حال حرکت است.“
آیت اله مکارم شیرازی : “محاسبات نشان داده که احتمال حمله دشمن ضعیف است چرا که این کار نوعی دیوانگی محسوب میشود. سپاه مظهر قدرت و عظمت نظام است و دارای ویژگیهای خاصی است و به همین دلیل هر کجای دنیا نام سپاه برده میشود، پشت دشمن میلرزد.این ابهت و عظمت سپاه باید حفظ شود.“
آیت اله امینی امام جمعه موقت قم: “ 13 آبان سرآغاز برافراشته شدن پرچم استکبار ستیزی است.“
مصطفی پور محمدی، وزیر کشور و از طراحان اصلی قتل های زنجیره ای: “دشمنان در پرونده هستهای دست و پای آخرشان را میزنند.“
سرلشکر پاسدار”عزیزجعفری” فرمانده کل سپاه پاسداران : “سپاه امروز یک سازمان عظیم دفاعی و امنیتی و حتی از قویترین ارتشهای دنیا دانست. سپاه قدرتی را پدید آورده که حتی قدرتهای فرامنطقهای هم نمیتوانند خیال تجاوز به ایران را در سر بپرورانند. “
سرلشگر صالحی فرمانده کل ارتش: “ما حتی اجازه نمیدهیم بیگانگان در یک موضوع مرزی با ما بحث کنند بلکه به آنها اخطار میدهیم تا اشتباهشان را زود تصحیح کنند. “
سردار مصطفی محمدنجار وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح :“فکر نمیکنم سران کاخ سفید آنقدر احمق باشند اما بدانند که منافع متجاوز را با سهمگینترین پاسخ در هم میکوبیم.“
و در حالیکه بزرگان ادب فارسی از شنیدن کلمات و عبارات “ سر آغاز بر افراشتن پرچم”، “حنجره درانی” ، “ویژگی های کم نظیر و منحصر بفرد و برجسته” در گور می لرزیدند و فکر می کردند ملت فردوسی و حافظ چگونه می توانند به سوی “قله های اوج” بروند ، ریاست محترم حزب تجار محترم وارد گود شد و نظریات حزب موتلفه را اعلام کرد:“مگر برای مخالفت با ولی فقیه لازم است شاخ و دم داشته باشند.یک عده از دوم خردادی های مجلس ششم برای خدشه دار کردن نظام تحصن کرده، عده یی استعفا داده و بعضی از آنان نیز در هنگام تقدیم استعفانامه روبه روی تریبون شعار می دادند که مرگ بر استبداد…“
بله “ استاد” درست به هدف زده اند. استبدادی که به قول هاشمی رفسنجانی کشور را در معرض بر باد رفتن قرار داده؛ به نوشته روزنامه اعتماد ملی بادهای فتنه را بر فراز ایران جمع کرده است، و همه اخبار ازآن حکایت دارد. مشتی نمونه خروار:
روزنامه “نیزاویسیمایا گازیتا” طی تفسیری که خبرگزاری “نووستی” آن را روز دهم آبان و پس از بازگشت “لاوارف” وزیر خارجه روسیه از تهران منتشر کرد، عملا دلیل سفر ناگهانی وزیر خارجه روسیه تهران و پیام او برای رهبران جمهوری اسلامی را فاش ساخت. این روزنامه از قول وزیر خارجه روسیه نوشت: “مسکو هنوز امیدواراست تهران با توقف غنی سازی اورانیوم ـ حداقل بطور موقت ـ گامی در جهت بسته شدن پرونده اتمی خود بردارد و از حمله نظامی آمریکا نیز جلوگیری شود.“
معاون رئیس جمهور آمریکا برای دومین بار ظرف ده روز گذشته نسبت به پیامدهای دستیابی ایران به سلاح هسته ای هشدار داد و تصمیم جورج بوش دایر بر عدم رد گزینه نظامی علیه ایران را تصمیمی درست و بجا دانست.
پنج عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل متحد به همراهی آلمان که درگیر مناقشه اتمی ایرانند پس از برگزاری نشستی در لندن تصمیم گرفتند قطعنامه تازه ای برای تصویب در شورای امنیت علیه ایران تدوین کنند.
تا این نشست یعنی 28 آبان فقط 11 روز مانده است. اعراب که نگران جنگند از طریق عربستان سعودی طرحی به ایران دادند که رسما بی جواب مانده و بطور غیر رسمی رد شده است. طرح، داعراب را با ایران در کنسرسیوم غنی سازی شریک می کند. طرحی که روسیه بلافاصله با آن مخالفت کرد و خواستار غنی سازی اورانیوم ایران در سیبری شد.
تند روهای ایران رجز خواندند و مانور نظامی حزب الله لبنان را در مرز اسرائیل سازمان دادند.
خبرهای هفته چنان داغ بود که یک پیروزی جهانی دیگر جمهوری اسلامی زیاد ندرخشید: “مجمع عمومی پلیس بین الملل (اینترپل) با اکثریت آرا با صدور حکم جلب بین المللی برای سه مقام و دو دیپلمات سابق ایران موافقت کرد. بنابر تصمیم مجمع، برای علی فلاحیان، وزیر پیشین اطلاعات، محسن رضائی، فرمانده پیشین سپاه پاسداران، احمد وحیدی، فرمانده پیشین نیروی قدس سپاه پاسداران، محسن ربانی، رایزن فرهنگی پیشین سفارت ایران در آرژانتین و احمدرضا اصغری، دبیر سوم این سفارتخانه اخطاریه سرخ صادر می شود که پلیس هر یک از 186 کشور عضو اینترپل می تواند بر اساس آن، دست به بازداشت این افراد و تحویل آنها به آرژانتین بزند که درخواست بازداشت آنان را کرده است. از 146 دولت عضو اینترپل که در مجمع عمومی شرکت داشتند، 78 دولت علیه ایران، چهارده دولت به نفع ایران و 26 دولت رأی ممتنع دادند. “
روسپیان دلبرک شده آزاد می شوند و مردمان در بند . شعر جاوادنه سیاوش کسرائی بر لب جاری می شود:
- روسپی مردمان درکار
ـ گرم رو آزادگان در بند
و صدای دو زن پرونده این هفته را می بندد:
شیرین عبادی: “این دوران تمام شده ” و: “بگیرو بکش- بزن و محکوم کن”
دلارام علی: “صدای زنان دیگر خاموش نمی شود.“
و صدای زنان، فریاد مام میهن است.