کیانوش ابراهیمی
پس از دستگیری 8 تن از دانشجویان دانشگاه صنعتی امیرکبیر در پی انتشار 4 نشریه موهن، اخبار متفاوتی مبنی بر فشار بر این دانشجویان برای پذیرش اعترافات ساختگی و پذیرفتن سناریوی از پیش طراحی شده به گوش می رسید. اما در روزهای گذشته سایت اتحادیه انجمن های اسلامی مستقل اقدام به تهیه گزارش تحت عنوان “افشای پرونده امیرکبیر” کرد که با توجه به اطلاعات ریزی که در آن موجود و بخشی مستند بر بازجویی دانشجویان و در اختیار قرار داشتن شنود می باشد حکایت از زمینه سازی برای گرفتن اعترافات تحت فشار از دانشجویان و منتشر کردن آنها می باشد. این مطلب در تاریخ 9 تیر ۱۳۸۶ در سایت رسمی اتحادیه انجمن های اسلامی مستقل به چاپ رسیده است.
شایان ذکر است که بسیاری از اعضای اتحادیه انجمن های اسلامی مستقل از مشاورین جوان دولت احمدی نژاد می باشند و در دستگاه های دولتی پست هایی را دارند.
شرح تهامات امنیتی به دانشجویان
گزارش موسوم به “افشای پرونده امیرکبیر به شرح زیر است:
“حدودا پنج ماه قبل از رخداد این حادثه [انتشار مطالب موهن] در دانشگاه امیرکبیر برخی از دانشجویان دانشگاه امیرکبیر همچون احمد قصابان، مجید توکلی و احسان منصوری در فشم با همدیگر جلسه می گذارند و راهکارهای خروج از فضای آرام دانشگاه را بررسی می کنند…اما پسران نابغه ی دانشگاه امیرکبیر و همکلاسی های خائنی همچون افشاری، پس از بررسی موضوع ولایت فقیه به این نتیجه می رسند که دیگر این موضوع نمی تواند فضای دانشگاه را به سمتی ببرد که بتواند بازخوردی کشوری داشته باشد و آنها راهکار خروج از وضعیت فعلی را در اهانت به مقدساتی همچون پیامبر اکرم می بینند که باید با زیر سؤال بردن احترام و تقدس ایشان دیگر محلی برای دیگر مقدسات، همچون ولایت فقیه نگذاریم و با همدیگر به این اعتقاد می رسند که دانشگاه نیاز به یک حرکت انفجاری دارد.
… پس از توافق بر سر کلیت این طرح آنها کار نگارش مقالات و آماده سازی نشریات را مابین خود تقسیم می کنند … مطالب نشریات نه تنها مورد استقبال دانشجویان قرار نمی گیرد بلکه اکثر آنها نسبت به مطالب مندرج در نشریات معترض می شوند و در این هنگام به نظر می رسد که علی صابری تازه متوجه می شود نشریاتی را که برای چاپ رفقایش به وی دادند چه مطالب توهین آمیز و بی پایه ای دارد و به پیش دوستانش می رود و محکم به سر خود می کوبد که دانشجویان نسبت به مطالب چاپ شده معترض هستند. اما مجید توکلی به دوستان خود آرامش می دهد و مدعی می شود که لحظه ای به او اجازه بدهند وی کارها را درست می کند و بعد در بین دانشجویان حاضر شده و مدعی می شود که این نشریات را بسیجی ها زده اند! تا ما را خراب کنند و این طرح برای اولین بار توسط مجید توکلی برای خروج از بن بست پیش آمده مطرح می گردد که البته در روزهای بعد توسط برخی رسانه ها همچون ایلنا و ایسنا پرورش پیدا می کند و طراحان این پروژه به صورت جانبدارانه ای از طرف سیاست گذاران این رسانه ها مورد حمایت واقع می شوند. و سناریوی اتهام به دانشجویان مذهبی دانشگاه کلید می خورد، که هر روز با دروغ پردازی از طرف جریان افراطی رقم می خورد.
… پس از دستگیری احمد قصابان، علی صابری (دبیر انجمن منحل شده دانشگاه امیرکبیر) و عباس حکیم زاده (فردی که بیشترین مصاحبه ها را با رسانه های غربی داشته است) نیز بازداشت می شوند. اما با گذشت چند وقت از این ماجرا مجید توکلی به دوستان خود که برخی از آنها صاحبان نشریاتی بودند که توسط وی و دوستانش جعل شده بود معترف می شود که این کار وی بوده است و لوگوی نشریات را ایشان در اختیار داشته و مطالب را با نام نشریات مختلف به چاپ رسانده، که یکی از دانشجویان به نام خلیل پور نسبت به این کار وی معترض می شود و درگیری بین آنها رخ می دهد. که یکی از نتایج این درگیری افشای پشت پرده این ماجرا و دستگیری دیگر مجریان این پروژه است… در روز چهارشنبه ۳۰ خردادماه در زندان اوین جلسه ای با حضور بازداشت شدگان و اساتید مختلف دانشگاه از طیف های مختلف فکری و سیاسی برگزار می گردد که بازداشت شدگان در مقابل اساتید دانشگاهیشان به کارهای انجام گرفته خود اعتراف می کنند و هرگونه اعتراف خود را از روی شکنجه رد می نمایند. همچنین در روز دوشنبه ۴ تیرماه خانواده های بازداشت شدگان با آنها دیدار و گفتگو کردند که از حال مساعد فرزندان خود خبر دادند و هرگونه برخورد فیزیکی با فرزندان خود را رد کردند. اما پس از این جلسه فردی به نام ابوالحسنی مدعی شد که احمد قصابان در این جلسه به مادر خود می گوید که من هرچه را که اعتراف کردم دروغ بوده است! که این ادعا باعث می شود کمی فضای دانشگاه به سمت تشنج کشیده شود اما طبق صحبت های انجام شده با مادر قصابان وی چنین حرف هایی را تکذیب می کند و در خصوص برخورد با فشار و شکنجه می گوید: من مادر هستم، و هر روز دارم با فرزندم در زندان اوین صحبت می کنم و می دانم که او هیچگونه اضطرابی ندارد!
و این پرونده همچنان مفتوح می باشد….”
واکنش ها
این مطلب در حالی منتشر می شود که یکی از اعضای شورای مرکزی انجمن اسلامی دانشگاه پلی تکنیک می گوید با توجه به اطلاعات موجود گردانندگان پروژه “نشریات موهن” شکنجه و فشارهای جسمی و روحی فراوانی را برای پذیرش مسئولیت انتشار نشریات به دانشجویان بازداشتی وارد می کنند. در حالی که وکیل دانشجویان بازداشتی تا به حال نتوانسته با آنها دیدار داشته باشد و 3 خانواده از جمع 8 خانواده دانشجویان بازداشتی تنها توانسته اند دیدار چند دقیقه ای و تحت تدابیر شدید امنیتی با فرزندان خود داشته باشند و عباس حکیم زاده نیز تا به حال هیچ تماسی با خانواده خود نداشته است، این مطلب توسط سایت اتحادیه انجمن های اسلامی مستقل منتشر می شود که به روشنی حکایت از هماهنگی کامل آنها با گردانندگان پروژه “نشریات موهن” و نیروهای امنیتی دارد و گویا توسط بازجویان دانشجویان بازداشتی آماده شده و برای انتشار در اختیار سایت اتحادیه انجمن های اسلامی مستقل گذاشته شده است. نکته جالب این است که محمد روزبهانی – مدیر کل فرهنگی دانشگاه – نیز در روزی که اعضای انجمن در مسجد دانشگاه تحصن کرده بودند عینا همین عبارات که در مطلب سایت اتحادیه انجمن های اسلامی مستقل آمده است خطاب به اعضای انجمن گفت که نشانه هماهنگی مسئولین دانشگاه با نهادهای امنیتی بیرونی دارد.
وی می گوید همچنین این مطلب حکایت از زمینه سازی گردانندگان پروژه “نشریات موهن” دارد که پس از بسته شدن دانشگاه ها دست به سرکوب و تصفیه فعالین دانشجویی بزنند و صدای دانشجویان پلی تکنیک را خفه کنند؛ هر چند که تجربه سال گذشته کاملا واضح و روشن است که این پروژه به شکست خواهد انجامید.
از سوی دیگر در پی گذشت بیش از 50 روز از بازداشت 8 تن از دانشجویان دانشگاه پلی تکنیک و خبرهایی مبنی بر شکنجه شدن و شرایط سختی که این دانشجویان در داخل زندان دارند طوماری برای امضا بین دانشجویان دانشگاه در حال جمع آوری امضا می باشد که در این طومار دانشجویان خواستار آزادی بی قید و شرط دانشجویان بازداشتی می باشند.
گفتنی است که جمع آوری امضا برای این طومار علیرغم آن که در زمان امتحانات پایان ترم می باشد با استقبال خوبی بین دانشجویان واقع شده است و تاکنون بیش از 2300 امضا برای آن جمع آوری شده و ادامه جمع آوری امضا برای آن نیز ادامه دارد.