علّت یورش ناگهانی به کانون مدافعان حقوق بشر، که به طور منظم به انتشار گزارش درباره وضع حقوق بشر در ایران می پردازد، چیست؟
در پاسخ به این سئوال لوموند عبدالکریم لاهیجی، یکی از وکلای نزدیک به شیرین عبادی و رئیس انجمن دفاع از حقوق بشر ایران در پاریس می گوید: برای اینکه در شرایط سرکوب فعلی، کانون به تنها ملجأ برای اعتراض به دستگیری ها و انواع باج خواهی تبدیل شده است.
ایران عملاً با روزی یک مورد اعدام از جمله اعدام نوجوانان و ناقص العقل ها رکورد دار اعدام [در جهان] شده است. همه در گیرند: اقلیت ها (به ویژه بهائیان که الآن ده ماه از دستگیری سرانشان می گذرد)، دانشجویان، فعالان سیاسی مستقل.
هرگونه تلاش برای باز کردن فضا سرکوب می شود: کمپین جمع آوری امضأ برای تساوی زنان منجر به محکومیّت چهل و دو تن از فعالین این کمپین شده است. ده ها روزنامه بسته شده اند. چرا؟ فقط برای اینکه به افشاء بحران اقتصادی پرداخته اند، بحرانی که به فقیر شدن میلیون ها نفر انجامیده و مصرف مواد مخدر را افزایش داده است. 20% جمعیت ایران مبتلا به اعتیادند. و مطلب این است که فقر و اعتیاد نیز از جمله موارد نقض حقوق بشر به شمار می روند.
شیرین عبادی، به گفته نزدیکانش، اکنون ماه هاست که تحت فشار بی وقفه قرار دارد و علاوه بر دریافت پیام های تلفنی تهدید آمیز از سوی افراد ناشناس، بارها وزارت اطلاعات مصرّانه از او خواسته دفتر کانون مدافعان حقوق بشر را تعطیل کند. به گفته آقای لاهیجی گویا آنچه که موجب تسریع مداخله پلیس شده افشای وضعیت حقوق بشر در ایران در مجمع عمومی سازمان ملل در 18 دسامبر است. دبیر کلّ سازمان ملل، بن کی مون گزارش خود در این مجمع را بر اساس گزارش هائی که کانون در اختیار وی قرار داده بود تنظیم کرده بود.
منبع: لوموند 22 دسامبر