اسکات استرنز
آمریکا می گوید ایران همچنان بزرگترین حامی تروریسم است. گزارش سالانه آمریکا در مورد تروریسم جهانی منجر به نگرانی در مورد افزایش تروریسم در نیجریه و پاکستان شده است.
دانیل بنجامین، هماهنگ کننده امور ضد تروریسم در وزارت امورخارجه می گوید جامعه بین المللی نسبت به تهدید ایران هشیار است و تلاش می کند تا فعالیت هایش را مختل کند.
وی می گوید: “ما عمیقا نگران فعالیت های ایران از طریق سپاه قدس هستیم و همچنین نگران همکاری ایران و حزب الله لبنان برای برهم زدن ثبات جهان هستیم.”
گزارش سالانه در مورد تروریسم می گوید که توطئه سال گذشته ایران برای کشتن سفیر عربستان در واشنگتن نشان می دهد که ایران بار دیگر برای رسیدن به اهداف سیاسی اش به استفاده از تروریسم بین المللی رو آورده است. در این گزارش آمده است که ایران نیروهای حماس و طالبان و همچنین القاعده را تعلیم می دهد تا از سرزمین های آنها برای تزریق نیرو و کمک هایش به جنوب آسیا استفاده کند.
بنجامین می گوید که مرگ بن لادن در سال گذشته گروه های تروریستی را وارد مسیر کاهش عملیات قرار داد که بازگشت از آن دشوار است.
او می گوید: “ما شاهد بودیم که میلیون ها نفر در خاورمیانه خواستار تغییرات بدون خشونت بودند. این به شعار همیشگی گروه های تروریستی خاتمه داد که معتقد بودند تغییر در منطقه بدون خشونت ممکن نیست.”
بنجامین می گوید: “اما حامیان القاعده خود را با شرایط وفق داده اند و حملات تروریستی را در منطقه اداره می کنند و این برای امنیت ملی آمریکا خطرناک است.”
در کنار همه اعضای القاعده در سرتاسر جهان، اعضایش در شبه جزیره عربستان بطور خاص جدی تر ظاهر شدند و سال گذشته کنترل یمن جنوبی را در دست گرفتند و منجر به شورش در آن کشور شدند و توطئه هایی علیه افراد در منطقه و غرب ترتیب دادند.
در این گزارش آمده است که در منطقه ساحل، القاعده از طریق آدم ربایی در سال ۲۰۱۱ توانسته مقدار زیادی پول جمع کند و این درحالی است که از عدم ثبات در لیبی و مالی هم سود زیادی برده است.
در شاخ آفریقا، الشباب موفق شد به اهداف زیادی دست پیدا کند و خواست توانایی اش را در حملات تروریستی در خارج از سومالی، به نمایش بگذارد. گفته می شود که این گروه سال گذشته در نتیجه ماموریت اتحادیه آفریقایی در سومالی،کنیا و اتیوپی تضعیف شد.
بنجامین می گوید که نیجریه در سال۲۰۱۱ حملات تروریستی فزاینده ای را بطور خاص در شهر های شمالی مثل بورنو، یوبه، بوچی، گومبه،پلاتو و کادونا، تجربه کرده است.
بنجامین می گوید: “ما با دولت نیجریه، بطور خاص با بالاترین مقامات این کشور، گفتگو کردیم تا بتوانیم جلوی این خشونت فزاینده را که پس زمینه آن مشکلات اجتماعی-ـ اقتصادی است، بگیریم.”
بنجامین می گوید که پاکستان همچنان بهشت گروه های تروریستی است که تلاش می کنند حملاتی در کشور یا منطقه یا در جهان دست بزنند و این گروه ها شامل شبکه حقانی و لشکر طیبه می شود.
وی می گوید: “ما پاکستان را تشویق کرده ایم تا علیه لشکر طیبه اقدام کند. ما دلمان می خواهد که در روند دادگاه حملات تروریستی بمبئی سرعت بیشتری بوجود بیاید. نگرانی بزرگی در مورد تروریسم در منطقه وجود دارد.”
بنجامین می گوید القاعده علیه حکومت سوریه دست به عملیات تروریستی می زند اما آمریکایی ها معتقدند اکثر معترضین مردم عادی هستند که از دیکتاتوری در کشورشان خسته شده اند.
او در ادامه می گوید: “تا زمانی که بشار اسد بر سر قدرت است و انتقال قدرت در سوریه امکان ندارد، خطر رشد گروه های مسلح خارجی از جمله القاعده وجود دارد.”
وی او ای نیوز، 31 ژوئیه