مهدی کروبی دبیرکل حزب اعتماد ملی به اظهارات سردار حسن فیروز آبادی رئیس ستاد کل نیروهای مسلح درباره انتخابات و حمایت وی از احمدی نژاد واکنش نشان داد و با استناد به گفته های آیت الله خمینی از وی خواست از دخالت در انتخابات بپرهیزد.
در بخشی از این نامه در پایخ این که فیروزآبادی افراد مسن را برای ریاست جمهوری نامناسب خوانده بود کروبی به او نوشت بدتر از پیرجسمی در نامزدها پیرحافظگی است و آن مربوط به کسانی است که قبل از انتخابات یک وعده دهند و بعد آن را به فراموشی بسپارند.
در ابتدای نامه مهدی کروبی که با عنوان “آقای فیروز آبادی” نوشته شده دبیرکل حزب اعتماد ملی تاکید کرده در ماه های گذشته که سخنان عجیب برخی فرماندهان نظامی و موضع گیری صریح بعضی از آنان نسبت به جریان های سیاسی کشور را می شنیدم و می خواندم با خود فکر می کردم که اگر این روند متوقف نشد شکایت از این قانون شکنان را نزد جنابعالی بیاورم که امین رهبری معظم و فرماندهی کل قوا هستید اما امروز که شما «ریاست ستاد نظامیان دخالت کننده در انتخابات» را برعهده گرفته اید، شکایت به کجا برم؟
رییس سابق مجلس با اشاره به این که حمایت های وی به زیان نامزد مورد حمایتش تمام می شود به سردار فیروزآبادی تذکر داده که به گونه یی سخن نگوید که تصور رود قرار است انتصابی صورت گیرد و مردم فهیم ایران، نقشی در تعیین رئیس جمهور ندارند یا آنکه اکثریت مردم قادر به تشخیص واقعیت ها نیستند و ارائه رهنمودهای حضرتعالی برای تشخیص «رئیس جمهور مناسب» ضروری است.
آقای کروبی با این مقدمه که “حال که خود را متخصص تشخیص تناسب ها می دانید” چند نکته را به سردار فیروزآبادی تذکر داده اول از همه نوشته “از عدم تناسب افراد «مسن» برای حضور در جایگاه ریاست جمهوری سخن گفته اید. شاید حق با شما باشد. اما به نظر شما «پیر جسمی» زیان بیشتری برای این جایگاه رفیع دارد یا «پیر حافظگی»؟ آیا ندیده اید و نشنیده اید که عده یی به سرعت، وعده های قطعی خود در انتخابات گذشته را فراموش کردند و حتی آنها را تکذیب نمودند؟”
دو جمله از گفته های آیت الله خمینی بینان گذار جمهوری اسلامی مورد استناد آقای کروبی قرار گرفته به این شرح:
1- «اصل وارد شدن در حزب برای ارتش و سپاه پاسداران جایز نیست. به فساد می کشد اینها را. گروه فاسد که ان شاءالله وارد نمی شوید. گروه های بسیار خوب هم وارد نشوید.»
دبیر کل حزب اعتماد ملی نوشته شاید بگویید ما در هیچ حزبی وارد نشده ایم. اما آیا هیچ کار حزبی بالاتر از آن است که رئیس جمهور آینده را تعیین و برای ورود بعضی از افراد به انتخابات، شرط و شروط تعیین کنید؟ مگر کشور قانون ندارد که شما از شرایط سنی انتخاب شوندگان سخن می گویید و چهار ماه قبل از انتخابات، به صورت قاطع از اشتباه بودن تلقی کسانی سخن می گویید که گمان می کنند دوره یک رئیس جمهور به پایان رسیده است؟
دومین جمله نقل شده از رهبر انقلاب اسلامی چنین است “برای سپاهی ها جایز نیست که وارد بشوند به دسته بندی. آن طرفدار یکی، یکی طرفدار این یکی. به شما چه ربطی دارد که در مجلس چه می گذرد؟ در امر انتخابات مجلس باز هم به من اطلاع دادند که بین سپاهی ها باز صحبت است خب انتخابات در محل خودش وارد می شود. به سپاه چه کار دارد که آنها هم اختلاف پیدا کنند؟ برای سپاه جایز نیست. برای ارتش جایز نیست. سپاهی را از آن تعهدی که دارد و از آن مطلبی که برعهده اوست بازمی دارد و همین طور ارتش را… ما باید فکر کنیم که این مطلبی که می خواهیم بگوییم آیا به صلاح کشورمان هست؟»